JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Corona test » Voor welke landen heb je een PCR-test nodig? » Prijsvrij.nl

Zoek Vakanties

Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties
Landen waar een test nodig is:

PCR-test voor je vakantie

Voor het laatst bijgewerkt op 02-12-2020

Voor een aantal bestemmingen dien je vóór vertrek een coronatest af te nemen. De test die aantoont dat je gezond bent dien je op het vliegveld bij aankomst op je bestemming te laten zien. Dit geldt voor vakanties naar: Cyprus, Aruba, Bonaire & Curaçao, Egypte, Griekenland, Italië, de Azoren en Madeira, de Canarische Eilanden en Spanje.


Deze test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur. Om de kans te vergroten dat de uitslag van de test op tijd voor vertrek binnenkomt, raden we aan om zo dicht mogelijk bij de grens van 72 uur voor aankomst een test te laten afnemen. 


Zonder negatief testresultaat kun je geweigerd worden op de vlucht en kun je niet op vakantie. Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om te zorgen dat jij in het bezit bent van een negatieve testuitslag en de benodigde formulieren voor je naar één van deze bestemmingen vertrekt. Prijsvrij is niet aansprakelijk voor het niet kunnen doorgaan van uw vakantie vanwege het ontbreken van een negatieve testuitslag.

Je kunt deze coronatest laten afnemen bij verschillende commerciële organisaties in Nederland. Als je een vakantie hebt geboekt vóór 31 augustus bij Prijsvrij Vakanties, worden de testen volledig vergoed. Als je vanaf 1 september een vakantie hebt geboekt, vergoeden wij €40 van de test. Voor de rest van de kosten wordt een eigen bijdrage gevraagd. Wij nemen contact met je op voor verdere informatie. Over de vergoeding van de coronatesten voor reizen na 31 december is nog niks bekend. Zodra hier meer over bekend is zal deze informatie worden toegevoegd.

Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Welke vragen komen het meest voor?

Wat is een PCR-test?

Dit is de coronatest die je aflegt om te achterhalen of je het coronavirus hebt. Deze test wordt afgenomen door middel van een keel- en neusswab met een speciaal wattenstaafje. De swab wordt vervolgens in een lab getest en voorzien van een unieke barcode om te achterhalen welke test bij welke persoon hoort.

Wat kost de PCR-test?

Hoeveel de corona test kost hangt af van de plaats waar je deze laat afnemen. Meestal liggen de kosten voor de corona test tussen de €100 en de €200,- per persoon. Als je een vakantie hebt geboekt bij Prijsvrij Vakanties worden deze kosten vergoed als je een vakantie hebt geboekt vóór 31 augustus. Als je na 1 september een vakantie hebt geboekt, vergoeden wij €40 voor de test.

Hoe kan ik een afspraak maken voor een PCR-test?

Je ontvangt ongeveer 2 weken voor vertrek een e-mail met instructies over waar je een test kan afnemen en hoe je dit het beste kunt regelen.

Vanaf welke leeftijd moeten kinderen zich laten testen?

Curacao Vanaf 0 jaar
Bonaire Vanaf 13 jaar
Cyprus Vanaf 10 jaar
Azoren Vanaf 6 jaar
Madeira Vanaf 12 jaar
Spanje Vanaf 6 jaar
Canarische Eilanden Vanaf 6 jaar
Italië Vanaf 0 jaar

Kan ik mij ook laten testen bij de GGD?

Veel mensen vragen zich af waarom ze zich niet bij de GGD kunnen laten testen. Dit komt omdat de GGD alleen test als je symtomen hebt. Als je op vakantie gaat kun je daar daarom niet terecht.

Prijsvrij doet er alles aan om iedereen te helpen bij het verkrijgen van de benodigde testresultaten om naar een bestemming af te reizen. Echter is Prijsvrij niet verantwoordelijk voor het (tijdig) verkrijgen van de juiste gezondheidsdocumenten.