JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Coronatest » Vakantiebestemmingen PCR-test nodig » Prijsvrij.nl

Coronatest voor je vakantie

Voor het laatst bijgewerkt op 02-08-2021

Voor de meeste bestemmingen dien je vóór vertrek een coronatest af te nemen of een vaccinatiebewijs te hebben dat je volledig gevaccineerd bent. Maar hoe werkt dat nu precies? Vanaf welke leeftijd heb je een test nodig en hoelang van te voren moet de test afgenomen zijn? De antwoorden op deze vragen vindt je op deze pagina. 

Prijsvrij helpt je op weg!

Als je op vakantie gaat naar een bestemming waarvoor een coronatest of vaccinatiebewijs nodig is wordt je hierover geïnformeerd. Je ontvangt twee weken voor vertrek een e-mail met een link waarmee je een afspraak kunt maken bij een van de testlocaties. Je hebt dan voldoende tijd om een afspraak in te plannen. Als je binnen twee weken voor vertrek je vakantie boekt, ontvang je de e-mail een dag na je boeking. 

Wanneer moet je een coronatest doen?

Je dient een coronatest te doen wanneer je niet volledig bent gevaccineerd. De vereiste van de vaccinatie is dat de laatste dosis 14 dagen voor vertrek naar de vakantiebestemming is gezet met een goedgekeurde vaccinatie, maar dit kan per bestemming en per vaccin afwijken. Op de reisadviespagina van jouw vakantiebestemming lees je hier meer over. Wanneer je niet aan de vereiste van de vaccinatie voldoet, dan dien je een PCR-test of antigeen sneltest (afhankelijk van de vereiste van jouw vakantiebestemming) te doen voordat je op vakantie gaat.

 

Gratis coronatest
Ga je tussen 1 juli en 31 augustus op vakantie naar het buitenland? Dan kun je een afspraak maken voor een gratis coronatest via de Nederlandse Overheid. Een afspraak voor deze test maak je via deze website. Wanneer je getest moet worden voor 1 juli of na 31 augustus, dan kom je niet in aanmerking voor de gratis test.

Korting op je Coronatest

Als je een reis boekt bij Prijsvrij ontvang je korting op de PCR test. Via onze partners bieden wij de test aan voor €40 of €69,95 afhankelijk van de partner en de locatie waar je de test afneemt. Voor bestemmingen waar een antigeen sneltest ook voldoet, kun je voor €39,95 een sneltest afnemen. Met de link uit de e-mail kun je je aanmelden voor verschillende testlocaties verspreid in Nederland. Als je de test laat afnemen ontvang je de uitslag doorgaans binnen 24 uur. Om ervoor te zorgen dat de uitslag van de test op tijd voor vertrek binnenkomt, raden we aan om de test zo dicht mogelijk tegen de testgrens van jouw vakantiebestemming af te nemen. 

Uiteraard staat het je ook vrij om zelf een partij uit te kiezen. Zorg ervoor dat je na je test ook een reiscertificaat ontvangt. Deze heb je nodig om te laten zien op het vliegveld.

Reizen met het coronapaspoort 

Sinds 1 juli is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) in Europa ingevoerd. Hiermee kun je aantonen dat je bent gevaccineerd, een negatieve coronatest hebt afgelegd of dat je corona hebt gehad. Dit is nodig om jouw vakantieland in te reizen. Het certificaat kun je aanmaken in de CoronaCheck app en maakt het gemakkelijker om binnen Europa te reizen.

Als je een coronatest aanvraagt, is Prijsvrij Vakanties slechts bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. Zonder negatief testresultaat kun je worden geweigerd op de vlucht en kun je niet op vakantie. Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om te zorgen dat jij in het bezit bent van de negatieve testuitslag en de benodigde formulieren voor je naar jouw vakantiebestemming vertrekt. Je gaat een overeenkomst aan met het bedrijf dat de test uitvoert. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst, dien je je te wenden tot het bedrijf die jouw test afneemt. 

Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Welke vragen komen het meest voor?

Dit is de coronatest die je aflegt om te achterhalen of je het coronavirus hebt. Er zijn verschillende soorten testen. De PCR-test wordt afgenomen door middel van een keel- en neusswab met een speciaal wattenstaafje. De swab wordt vervolgens in een lab getest op genetisch materiaal van het coronavirus. Bij een antigeen-sneltest wordt gekeken naar coronavirus eiwitten in de keel en neus.

Je ontvangt ongeveer 2 weken voor vertrek een e-mail met een kortingscode, instructies waar je een test kunt afnemen en hoe je dit het beste kunt regelen.

Wanneer je in aanmerking komt voor de gratis coronatest via de Nederlandse Overheid, dan kun je via deze website een afspraak maken. Je mag gebruik maken van de gratis coronatest als je een test moet afnemen tussen 1 juli en 31 augustus.

 • Aruba: binnen 72 uur voor vertrek (PCR-test)
 • Bonaire: binnen 24 uur voor vertrek (Naat(PCR)-test)
 • Curaçao: binnen 72 uur voor vertrek (PCR-test)
 • België: binnen 72 uur voor aankomst (PCR-test)
 • Cyprus: binnen 72 uur voor vertrek (PCR-test)
 • Dubai: binnen 72 uur voor vertrek (PCR-test)
 • Duitsland: PCR-test binnen 72 uur voor aankomst. Antigeen sneltest binnen 48 uur voor aankomst 
 • Turkije: binnen 72 uur voor aankomst (PCR-test)
 • Egypte: binnen 72 uur voor aankomst (PCR-test)
 • Griekenland: PCR-test binnen 72 uur voor aankomst. Antigeen sneltest binnen 48 uur voor aankomst  (PCR-test of antigeen sneltest)
 • Frankrijk: binnen 72 uur voor aankomst (PCR-test of antigeen sneltest)
 • Italië: binnen 48 uur voor aankomst (PCR-test of antigeen sneltest)
 • Portugal vasteland: binnen 72 uur voor vertrek (PCR-test)
 • Madeira en Azoren: binnen 72 uur voor aankomst (PCR-test)
 • Spanje incl. de Canarische Eilanden: PCR-test 72 uur voor aankomst en de antigeen sneltest 48 uur voor aankomst
 • Malta: 5 tot 11 jaar: binnen 72 uur voor aankomst (PCR-test). Vanaf 12 jaar: alleen met een vaccinatie
 • Bulgarije: binnen 72 uur voor aankomst (PCR-test)
 • Kroatië: 72 uur voor aankomst (PCR-test)
 • Malediven:  96 uur voor aankomst (PCR-test)
 • Verenigde Staten: 72 uur voor vertrek (PCR-test)
 • Cuba: 72 uur voor vertrek (PCR-test)
 • Verenigde Arabische Emiraten: 72 uur voor vertrek (PCR-test)
 • Oostenrijk: binnen 72 uur voor aankomst (PCR-test)

Aruba Vanaf 15 jaar
Bonaire Vanaf 12 jaar
België Vanaf 12 jaar
Curaçao Vanaf 7 jaar
Cyprus Vanaf 12 jaar
Duitsland Vanaf 12 jaar
Turkije Vanaf 6 jaar
Egypte Vanaf 6 jaar
Griekenland Vanaf 12 jaar
Frankrijk Vanaf 12 jaar
Italië Vanaf 6 jaar
Portugal Vanaf 12 jaar
Portugal: Azoren Vanaf 12 jaar
Portugal: Madeira Vanaf 12 jaar
Spanje Vanaf 12 jaar
Canarische Eilanden Vanaf 6 jaar
Bulgarije Vanaf 12-18 jaar
Malta 5 tot 11 jaar
Kroatië Vanaf 12 jaar
Malediven Vanaf 0 jaar
Verenigde Staten Vanaf 2 jaar
Cuba Vanaf 0 jaar
Verenigde Arabische Emiraten Vanaf 0 jaar
Oostenrijk Vanaf 0 jaar
Polen Vanaf 0 jaar
Indonesië Vanaf 0 jaar

Veel mensen vragen zich af waarom ze zich niet bij de GGD kunnen laten testen. Dit komt omdat de GGD alleen test als je symptomen hebt en omdat je hier geen reiscertificaat krijgt. Dit certificaat heb je nodig om op reis te kunnen.

Vanaf 8 augustus dient iedereen vanaf 12 jaar oud die uit een geel gebied terugkomt en niet volledig is gevaccineerd, een coronatest voor terugkomst naar Nederland te doen vanwege het aangepaste reisbeleid. Een PCR-test bij terugkomst mag maximaal 48 uur oud zijn en een antigeen sneltest 24 uur oud.

Heb je een negatieve testuitslag nodig voor je terugvlucht naar Nederland? Op deze website van Nederland Wereldwijd kun je zien waar je een coronatest kan doen op jouw vakantiebestemming. 

Prijsvrij doet er alles aan om iedereen te helpen bij het verkrijgen van de benodigde testresultaten om naar een bestemming af te reizen. Echter is Prijsvrij niet verantwoordelijk voor het (tijdig) verkrijgen van de juiste gezondheidsdocumenten.