JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Corona test » Voor welke landen heb je een PCR-test nodig? » Prijsvrij.nl

Zoek Vakanties

Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties
Landen waar een test nodig is:
Cyprus PCR-test vereist
Curacao PCR-test vereist
Aruba PCR-test vereist
Azoren & Madeira PCR-test vereist

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

PCR-test voor je vakantie

Voor het laatst bijgewerkt op 18-9-2020

Voor een aantal bestemmingen dien je vóór vertrek een corona test af te nemen. De test die aantoont dat je gezond bent dien je op het vliegveld bij aankomst op je bestemming te laten zien. Dit geldt onder andere voor:

Cyprus, Curaçao, Aruba, de Azoren en Madeira. Deze test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur. Om de kans te vergroten dat de uitslag van de test op tijd voor vertrek binnenkomt, raden we aan om zo dicht mogelijk na de grens van 72 uur voor aankomst een test te laten afnemen. 


Zonder negatief testresultaat kun je geweigerd worden en kun je niet op vakantie. Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om te zorgen dat jij in het bezit bent van een negatieve test uitslag en de benodigde formulieren voor je naar één van deze bestemmingen vertrekt. Prijsvrij is niet aansprakelijk voor het niet kunnen doorgaan van uw vakantie vanwege het ontbreken van een negatieve testuitslag.

Je kunt deze corona test laten afnemen bij verschillende commerciële organisaties in Nederland. Prijsvrij is hiervoor een samenwerking gestart met het Huisartslab. Als je een vakantie boekt vóór 31 augustus bij Prijsvrij Vakanties worden de testen afgenomen bij deze organisatie volledig vergoed. Daarna wordt er een eigen bijdrage gerekend van €49,50. Je ontvangt ongeveer een week voor vertrek een kortingscode via de e-mail waarmee je je kunt registreren bij het Huisartslab. 

Door een negatieve test af te leggen ben je er zeker van dat iedereen in het vliegtuig in het bezit is van een negatieve uitslag. Zo kun jij extra veilig op reis! 

Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Welke vragen komen het meest voor?

Wat is een PCR-test?

Dit is de coronatest die je aflegt om te achterhalen of je het coronavirus hebt. Deze test wordt afgenomen door middel van een keel- en neusswab met een speciaal wattenstaafje. De swab wordt vervolgens in een lab getest en voorzien van een unieke barcode om te achterhalen welke test bij welke persoon hoort.

Wat kost de PCR-test?

Hoeveel de corona test kost hangt af van de plaats waar je deze laat afnemen. Meestal liggen de kosten voor de corona test tussen de €100 en de €200,- per persoon. Als je een vakantie hebt geboekt bij Prijsvrij Vakanties worden deze kosten vergoed als je een vakantie hebt geboekt vóór 31 augustus. Daarna wordt er een eigen bijdrage gevraagd van €60,00 per persoon.

Hoe kan ik een afspraak maken voor een PCR-test?

Als je een vakantie hebt geboekt bij Prijsvrij krijg je een e-mail met daarin de instructies om je te registreren bij Het Huisartslab.

Stap 1/ 2 Vul je persoons- en contactgegevens in.
Stap 3. Vul je vouchercode in die je via de e-mail van ons ontvangen hebt. Daarna kies je voor de COVID-19 PCR test.
Stap 4. Vink aan dat je een afreisdocument nodig hebt. Dit is de gezondheisverklaring waarmee je aantoont dat je een negatief test resultaat hebt.
Stap 5. Selecteer een afname locatie bij jou in de buurt.
Stap 6. Verstuur de aanmelding.

 

Na je registratie kun je binnen lopen tijdens het spreekuur.

Waar kan ik een corona test laten afnemen?

Prijsvrij Vakanties heeft een samenwerking met Het Huisartslab. Zij hebben meerdere locaties verspreid door het land en zijn goedgekeurd door de RIVM. Bekijk de openingstijden en test locaties van Huisartslab.

 

Mocht het niet lukken om je te registeren of kunt u zich niet melden voor een test binnen de openingstijden van Het Huisartslab? Dan kun je er voor kiezen om de test bij een andere partij te laten afnemen. De eventuele kosten van een test bij een andere partij worden echter niet door Prijsvrij vergoed. Belangrijk is dat je een gezondheidsverklaring meekrijgt met een negatief test resultaat.

Vanaf welke leeftijd moeten kinderen zich laten testen?

Curacao Vanaf 0 jaar
Aruba Vanaf 15 jaar
Cyprus Vanaf 12 jaar
Azoren Vanaf 6 jaar
Madeira Vanaf 12 jaar

Kan ik mij ook laten testen bij de GGD?

Veel mensen vragen zich af waarom ze zich niet bij de GGD kunnen laten testen. Dit komt omdat de GGD alleen test als je symtomen hebt. Als je op vakantie gaat kun je daar daarom niet terecht.

Prijsvrij doet er alles aan om iedereen te helpen bij het verkrijgen van de benodigde testresultaten om naar een bestemming af te reizen. Echter is Prijsvrij niet verantwoordelijk voor het (tijdig) verkrijgen van de juiste gezondheidsdocumenten.