JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Coronatest » Vakantiebestemmingen PCR-test nodig » Prijsvrij.nl

Coronatest voor je vakantie

Voor het laatst bijgewerkt op 21-10-2021

Voor vrijwel alle bestemmingen dien je een coronabewijs te hebben als je op vakantie gaat. Met een coronabewijs wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve coronatest bedoeld. Prijsvrij helpt je op weg met alle informatie die je nodig hebt voor jouw vakantie en beantwoord jouw vragen!

Reizen met het coronapaspoort 

Sinds 1 juli is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) in Europa ingevoerd. Hiermee kun je aantonen dat je bent gevaccineerd, een negatieve coronatest hebt afgelegd of dat je corona hebt gehad. Dit bewijs is nodig om een vakantieland in te reizen. Het certificaat kun je aanmaken in de CoronaCheck app en maakt het gemakkelijker om binnen Europa te reizen. De voorwaarde van de vaccinatie kan per land verschillen. De informatie hiervan vind je terug op de reisadviespagina van jouw vakantiebestemming.

Wanneer moet je een coronatest doen?

Je dient een coronatest af te leggen wanneer je niet volledig bent gevaccineerd. (Voor sommige landen is een herstelbewijs ook voldoende.) De vereisten aan het vaccinatiebewijs kunnen verschillen per bestemming. Deze informatie vind je op de reisadviespagina van jouw bestemming. Wanneer jouw vaccinatiebewijs niet aan de vereisten voldoet, dan dien je een PCR-test of antigeen sneltest (afhankelijk van de vereiste van jouw vakantiebestemming) te doen voordat je op vakantie gaat.

Korting op je Coronatest

Wanneer je niet volledig bent gevaccineerd en je een reis hebt geboekt bij Prijsvrij ontvang je korting op de coronatest. Via onze partners bieden wij de PCR-test aan voor €40 of €69,95 afhankelijk van de partner en de locatie waar je de test afneemt. Voor bestemmingen waar een antigeen sneltest ook voldoet, kun je voor €39,95 een sneltest afnemen. Met de link uit de e-mail die je voor vertrek ontvangt, kun je je aanmelden voor verschillende testlocaties verspreid in Nederland. Je ontvangt de uitslag doorgaans binnen 24 uur. Om ervoor te zorgen dat de uitslag van de test op tijd voor vertrek binnenkomt, raden we aan om de test zo dicht mogelijk tegen de testgrens van jouw vakantiebestemming af te nemen.

Uiteraard staat het je ook vrij om zelf een partij uit te kiezen. Zorg ervoor dat je na je test ook een reiscertificaat ontvangt. Deze heb je nodig om te laten zien op het vliegveld.

Als je een coronatest aanvraagt, is Prijsvrij Vakanties slechts bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. Zonder negatief testresultaat kun je worden geweigerd op de vlucht en kun je niet op vakantie. Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om te zorgen dat jij in het bezit bent van de negatieve testuitslag en de benodigde formulieren voor jouw vakantiebestemming. Je gaat een overeenkomst aan met het bedrijf dat de test uitvoert. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst, dien je je te wenden tot het bedrijf die de test afneemt. 

Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Welke vragen komen het meest voor?

Dit is de coronatest die je aflegt om te achterhalen of je het coronavirus hebt. Er zijn verschillende soorten testen. De PCR-test wordt afgenomen door middel van een keel- en neusswab met een speciaal wattenstaafje. De swab wordt vervolgens in een lab getest op genetisch materiaal van het coronavirus. Bij een antigeen-sneltest wordt gekeken naar coronavirus eiwitten in de keel en neus.

Je ontvangt ongeveer 2 weken voor vertrek een e-mail met een kortingscode, instructies waar je een test kunt afnemen en hoe je dit het beste kunt regelen.

Voor vrijwel alle landen is een coronatest verplicht en dien je binnen 72 uur voor vertrek een PCR-test af te leggen. De maatregelen en voorwaarden kunnen per land en regio verschillen. Zo accepteren een aantal landen ook een antigeen sneltest die binnen 48 uur voor aankomst afgenomen moet worden.

Ben je reeds gevaccineerd? Dan kan je in sommige gevallen ook met een geldig vaccinatiebewijs of herstelbewijs afreizen naar je vakantiebestemming. Wil je niet voor verassingen komen te staan? Selecteer dan aan de linkerzijde jouw vakantiebestemming en check wat van toepassing is voor jouw reis. Hou er rekening mee dat het reisadvies altijd kan wijzigen. Blijf het reisadvies daarom goed in de gaten houden kort voor vertrek, op bestemming en vlak voor je terugreis.

Voor de meeste landen geldt een minimale leeftijd vanaf 12 jaar. Dit kan echter per vakantieland en regio verschillen. Voor sommige landen is een coronatest al verplicht voor kinderen vanaf 5/6 jaar en bij sommige vakantiebestemmingen is dit zelfs al vanaf 0 jaar. Selecteer aan de linkerkant jouw vakantiebestemming om te zien wat voor jouw reis van toepassing is. 

Veel mensen vragen zich af waarom ze zich niet bij de GGD kunnen laten testen. Dit komt omdat de GGD alleen test als je symptomen hebt en omdat je hier geen reiscertificaat krijgt. Dit certificaat heb je nodig om op reis te kunnen.

Wanneer je uit een geel of oranje gebied terugkomt, dient iedereen vanaf 12 jaar oud die niet volledig is gevaccineerd, een coronatest voor terugkomst naar Nederland te doen vanwege het aangepaste reisbeleid. Een PCR-test bij terugkomst mag maximaal 48 uur oud zijn en een antigeen sneltest 24 uur oud.

Heb je een negatieve testuitslag nodig voor je terugvlucht naar Nederland? Op deze website van Nederland Wereldwijd kun je zien waar je een coronatest kan doen op jouw vakantiebestemming. 

Prijsvrij doet er alles aan om iedereen te helpen bij het verkrijgen van de benodigde testresultaten om naar een bestemming af te reizen. Echter is Prijsvrij niet verantwoordelijk voor het (tijdig) verkrijgen van de juiste gezondheidsdocumenten.