JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Coronatest » Vakantiebestemmingen PCR-test nodig » Prijsvrij.nl

Zoek Vakanties

Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties
Landen waar een test nodig is:
Aruba, Bonaire & Curacao
Cyprus
Egypte
Griekenland
Italië
Portugal
Spanje & Canarische Eilanden
België
Duitsland

 

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

PCR-test voor je vakantie

Voor het laatst bijgewerkt op 01-03-2021

Voor de meeste bestemmingen dien je vóór vertrek een coronatest af te nemen. De test die aantoont dat je gezond bent dien je op het vliegveld bij aankomst op je bestemming te laten zien. Dit geldt voor vakanties naar: Aruba, Bonaire & Curaçao, België, Cyprus, Duitsland, Egypte, Griekenland, Italië, Portugal en Spanje inclusief de Canarische eilanden.


Als je bij ons een vakantie hebt geboekt, kun je een coronatest doen bij onze partner Vaccinaties op Reis. Wij helpen je met het verkrijgen van een test en nemen contact met je op voor verdere informatie indien je een coronatest moet doen. 

Bij onze partner Vaccinaties op Reis is de uitslag doorgaans binnen 24 uur bekend. Houd er wel rekening mee dat dit soms langer kan duren. Om de kans te vergroten dat de uitslag van de test op tijd voor vertrek binnenkomt, raden we aan om zo dicht mogelijk bij de grens van 48 of 72 uur voor aankomst een test te laten afnemen. Dit is afhankelijk van hoe oud de test mag zijn voor jouw bestemming. Deze informatie vind je terug op de reisadviespagina van de desbetreffende bestemming.


Testverplichting terugreis Nederland

Ook voor je terugvlucht naar Nederland is een negatieve PCR-testuitslag verplicht, deze mag maximaal 72 uur oud zijn bij aankomst in Nederland en de uitslag moet bekend zijn voordat je het vliegtuig naar Nederland instapt. Wanneer je in een hoogrisicogebied op vakantie bent geweest is ook een negatieve sneltest verplicht, deze mag maximaal 4 uur oud zijn bij aan boord gaan van het vliegtuig.


Eigen verantwoordelijkheid
Zonder negatief testresultaat kun je geweigerd worden op de vlucht en kun je niet op vakantie. Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om te zorgen dat jij in het bezit bent van een negatieve testuitslag en de benodigde formulieren voor je naar één van deze bestemmingen vertrekt. Prijsvrij is niet aansprakelijk voor het niet kunnen doorgaan van de vakantie vanwege het ontbreken van een negatieve testuitslag. 

Als je een coronatest aanvraagt, is Prijsvrij Vakanties slechts bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. Je gaat een overeenkomst aan met het bedrijf dat de test uitvoert, in dit geval Vaccinaties op Reis. De dienst wordt uitgevoerd door Vaccinaties op Reis. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst, dient u zich te wenden tot Vaccinaties op Reis.

Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Welke vragen komen het meest voor?

Wat is een PCR-test?

Dit is de coronatest die je aflegt om te achterhalen of je het coronavirus hebt. Deze test wordt afgenomen door middel van een keel- en neusswab met een speciaal wattenstaafje. De swab wordt vervolgens in een lab getest en voorzien van een unieke barcode om te achterhalen welke test bij welke persoon hoort.

Hoe kan ik een afspraak maken voor een PCR-test?

Je ontvangt ongeveer 2 weken voor vertrek een e-mail met instructies over waar je een test kan afnemen en hoe je dit het beste kunt regelen.

Voor welke landen is een coronatest nodig?

 • Aruba
 • Bonaire
 • Curaçao
 • België
 • Cyprus
 • Dubai
 • Duitsland
 • Egypte
 • Griekenland
 • Indonesië
 • Italië
 • Marokko
 • Portugal (alleen Madeira en de Azoren)
 • Spanje incl. de Canarische Eilanden
 • Thailand

Vanaf welke leeftijd moeten kinderen zich laten testen?

Aruba Vanaf 15 jaar
Bonaire Vanaf 13 jaar
Curacao Vanaf 0 jaar
België Vanaf 12 jaar
Cyprus Vanaf 10 jaar
Dubai Vanaf 12 jaar
Duitsland Vanaf 0 jaar
Egypte Vanaf 6 jaar
Griekenland Vanaf 10 jaar
Italië Vanaf 0 jaar
Marokko Vanaf 11 jaar
Portugal: Azoren Vanaf 6 jaar
Portugal: Madeira Vanaf 12 jaar
Spanje Vanaf 6 jaar
Canarische Eilanden Vanaf 6 jaar
Thailand Vanaf 0 jaar

Kan ik mij ook laten testen bij de GGD?

Veel mensen vragen zich af waarom ze zich niet bij de GGD kunnen laten testen. Dit komt omdat de GGD alleen test als je symtomen hebt. Als je op vakantie gaat kun je daar daarom niet terecht.

Is er voor Nederland ook een verplichte testuitslag nodig?

Voor de meeste landen moet je voorafgaand aan je vakantie een negatieve coronatest kunnen overleggen bij vertrek naar je vakantiebestemming, maar het is ook verplicht om bij terugkomst in Nederland een negatieve testuitslag te laten zien. Deze test mag maximaal 72 uur oud zijn bij aankomst in Nederland. 


Ben je op vakantie geweest in een hoogrisicoland? Dan is naast de PCR-test ook een sneltest verplicht, deze mag maximaal 4 uur oud zijn bij aan boord gaan van het vliegtuig. Een overzicht van veilige landen vind je via deze website, alle andere bestemmingen zijn hoogrisicolanden.

Waar kan ik een test laten doen in het buitenland?

Heb je een negatieve testuitslag nodig voor je terugvlucht naar Nederland? Dan dien je dit zelf te regelen terwijl je op vakantie bent. Meer informatie over testlocaties in het buitenland vind je via deze website van Nederland Wereldwijd (informatie in het Engels). 


Een handige tool is de Quarantaine Reischeck om te zien wat er voor jou van toepassing is, deze kun je vinden door te klikken op de link hierboven of via reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl. 

Prijsvrij doet er alles aan om iedereen te helpen bij het verkrijgen van de benodigde testresultaten om naar een bestemming af te reizen. Echter is Prijsvrij niet verantwoordelijk voor het (tijdig) verkrijgen van de juiste gezondheidsdocumenten.