JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Dominicaanse Republiek informatie » Prijsvrij Vakanties

Dominicaanse Republiek informatie

Ga jij lekker genieten van een heerlijke strandvakantie in de Dominicaanse Republiek? Dan is het handig om van te voren te weten waar je allemaal rekening mee moet houden en wat je mee op reis moet nemen. Wist je namelijk dat de stopcontacten in de Dominicaanse Republiek anders zijn dan in Nederland, dat ze hier niet met euro’s betalen en dat je het kraanwater hier niet kunt drinken? In onze Prijsvrij Vakantiewijzer vind je alle praktische informatie over de Dominicaanse Republiek, zodat jij goed voorbereid op vakantie gaat!

Informatie

Officiële landstaal        Spaans


Hoofdstad                       Santo Domingo


Regeringsvorm              Democratische

                                           Republiek


Oppervlakte                  48.670 km²


Inwoners                        10.981.174


Munteenheid                Dominicaanse peso
                                          (DOP)


Tijdsverschil                   - 5 uur


Web - Code - Tel.          .do – DOM -                                                           1809/1829


Vliegtijd                         Circa 10 uur, 20 min

Valuta Dominicaanse Republiek

De munteenheid van de Dominicaanse Republiek is de Dominicaanse Peso. 1 euro staat gelijk aan ongeveer 70 peso. In sommige toeristische gebieden kun je overigens zelfs met de euro betalen. Handig! Over het algemeen wordt een creditcard of een pinpas in hotels en restaurants geaccepteerd, maar niet overal. Zorg er dus altijd voor dat je genoeg contant geld bij je hebt. Als je geld wil wisselen kun je dit het beste doen bij een bank of een wisselkantoor vanwege de koers. 

Belangrijke reisdocumenten

Wanneer je naar de Dominicaanse Republiek op vakantie gaat heb je een geldig paspoort nodig dat nog maximaal 6 maanden geldig is. Een visum is van te voren niet nodig als je minder dan 30 dagen op vakantie gaat, maar bij aankomst in de Dominicaanse Republiek dien je een toeristenkaart van ongeveer 8 euro aan te schaffen. Soms zit de toeristenkaart al bij de reisbescheiden inbegrepen wanneer je de vakantie boekt en hoef je deze dus niet meer aan te schaffen. Als je langer dan 30 dagen in de Dominicaanse Republiek verblijft heb je wel een visum nodig.

 

Als je een auto of een ander vervoersmiddel wil huren, zodat je het land tijdens je vakantie kunt verkennen, dien je uiteraard je rijbewijs mee te nemen. Een Nederlands rijbewijs is hiervoor voldoende. Je hoeft hier niet een internationaal rijbewijs voor te hebben.

Tijdsverschil met Nederland

In onze zomer is het in de Dominicaanse Republiek 6 uur vroeger dan in Nederland. In onze winter is het daar 5 uur vroeger. De Dominicaanse Republiek kent zelf geen verschil in zomer- en wintertijd. 

Elektriciteit op de Dominicaanse Republiek

De stopcontacten op de Dominicaanse Republiek zijn anders dan in Nederland. De netspanning is 120 volt en de frequentie is 60 hertz. We raden je aan om een wereldstekker mee te nemen. Zo ben je er zeker van dat je gebruik kunt maken van de elektriciteit bij aankomst als je bijvoorbeeld apparatuur wil opladen.

Drinkwater

Je kunt in de Dominicaanse Republiek beter geen kraanwater drinken. We raden je aan om flessen water te kopen of om een waterzuiveringsfles mee te nemen op vakantie. Zo weet je zeker dat je schoon water drinkt. Let ook op drankjes die worden aangeboden op bijvoorbeeld het strand of kraampjes langs de weg. Het kan zijn dat hier vervuild kraanwater in zit. 

Welke taal spreken ze op de Dominicaanse Republiek?

De officiële taal die wordt gesproken in de Dominicaanse Republiek is Spaans. In de toeristische gebieden kunnen de meeste mensen ook Engels spreken. In het grensgebied met Haïti wordt nog Haïtiaans-creools gesproken.

Dominicaanse Republiek gewoontes

In de Dominicaanse Republiek kun je ongestoord vakantie vieren. Het is een veilig land dat in alle gemakken van een vakantie voorziet. Houdt er wel rekening mee dat het niet zo wordt gewaardeerd om buiten het strand en het zwembad om een bikini of zwembroek te dragen. 95% van de bevolking is namelijk rooms-katholiek.

Feestdagen Dominicaanse Republiek

1 januari
Nieuwjaarsdag
6 januari
Driekoningen
21 januari


Onze Lieve Vrouw
van Altagracia
25 januari
Duarte’s Day
27 Februari
Onafhankelijkheidsdag
20 maart
Maart Equinox
1 april
Witte donderdag
2 april
Goede vrijdag
30 april
Dag van de Arbeid
1 mei
Dag van de arbeid
3 juni   
Sacramentsdag
20 juni
Juni Solstice
16 augustus
Restauratie Day
22 september
Equinox September
24 september


Onze Lieve Vrouw
van Las Mercedes
6 november
Dag van de Grondwet
5 december


Ontdekking van
Hispaniola
24 december
kerstavond
25 december
Kerstdag
31 december
Oudejaarsavond

Welke vaccinaties zijn nodig voor de Dominicaanse Republiek?

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor de Dominciaanse Republiek, maar het wordt wel aanbevolen om de volgende vaccinaties te nemen:

  • DTP: difterie, tetanus en polio
  • Hepatitis A: geelzucht

Hoe is het weer en klimaat op de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft een tropisch savanneklimaat en het noordoosten heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het is er het hele jaar door heerlijk weer. De gemiddelde temperatuur is maar liefst 29 graden! Perfect voor een lekkere zonvakantie of een winterzonvakantie.

 

Alhoewel de temperatuur het hele jaar door lekker warm is, is de beste reistijd voor een vakantie in de maanden januari, februari, maart en april. De rest van het jaar is er meer kans op neerslag en op cyclonen.

Lokale alarmnummers

In geval van nood tijdens je vakantie kun je voor alle hulpdiensten (politie, ambulance, brandweer) het nummer 911 bellen.

Wil jij gaan genieten in de Dominicaanse Republiek? Bekijk ons aanbod en vind jouw vakantie!

Meer weten?

Reisadvies Dominicaanse Republiek

Bekijk hier de laatste ontwikkelingen van de Dominicaanse Republiek

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste deals en speciale aanbiedingen:

Aanmelden