JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Portugal informatie » Praktische informatie » Prijsvrij.nl

Portugal informatie

Wil jij het prachtige Portugal bezoeken? Dan is het fijn om te weten waar je allemaal aan moet denken als je op vakantie gaat. Wij verzamelen alle informatie die je nodig hebt met de Prijsvrij Vakantiewijzer. Zo weet jij of je het drinkwater kan drinken, of je speciale stekkers nodig hebt, wat de beste reistijd is om Portugal te bezoeken en meer. Fijne vakantie!

Portugal informatie

Officiële landstaal


Portugees


Hoofdstad


Lissabon


Regeringsvorm


Republiek


Oppervlakte


91.072 km²


Inwoners


10.259.966


Munteenheid


Euro (EUR)


Tijdsverschil


-1


Web - Code - Tel.


.pt | PRT | +351


 

Valuta Portugal

De munteenheid in Portugal is de euro (EU). Dat is lekker makkelijk, want je hoeft dus geen geld te wisselen. Bijna overal kun je gewoon betalen met je pinpas of creditcard. Er zijn ook genoeg pinautomaten te vinden in Portugal, vooral in de toeristische gebieden. Er worden wel extra kosten in rekening gebracht bij een transactie. Houd er ook rekening mee dat het voor kan komen dat je niet met een pinpas kan betalen. Zorg er dus altijd voor dat je wat contant geld bij je hebt. 

Belangrijke reisdocumenten

Portugal ligt in Europa en dat is in jouw voordeel! Dit betekent dat je alleen een geldige ID kaart of paspoort nodig hebt om op vakantie naar Portugal te gaan. Wil je een auto huren? Dan heb je ook een rijbewijs nodig. Een Nederlands rijbewijs is voldoende. Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig. Let op: Als je een auto huurt in Portugal, moet je op sommige snelwegen tol betalen.

Tijdsverschil met Nederland

Het is in Portugal op het vasteland en op de eilanden Madeira en de Azoren altijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Wil jij de vliegtijden van Portugal weten? Die vind je op onze vliegtijden pagina. En als je eenmaal op bestemming bent is het natuurlijk ook handig om te weten hoe lang het nog rijden is naar je hotel of appartement. Op onze transfertijden pagina vind je deze informatie.

Elektriciteit in Portugal

Het voltage in Portugal is 230 volt. De stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland, dus je hoeft geen wereldstekker mee op vakantie te nemen. 

Drinkwater

Het kraanwater is veilig om te drinken, maar het kan wel wat smaken naar chloor. Je kunt altijd flessen water kopen als je dit niet lekker vindt of als je twijfelt over de kwaliteit van het drinkwater.

Welke taal spreken ze in Portugal?

De spreektaal is Portugees. In sommige gebieden wordt Mirandees gesproken. De meeste Portugezen kunnen, vooral in de toeristische gebieden, ook redelijk goed Engels spreken. Je hoeft de taal dus niet te spreken om begrepen te worden! 

Portugese gewoontes

Er hangt een fijne sfeer en de mensen zijn graag buiten. De Portugezen doen ook graag mee met de siësta, wat betekent dat veel winkels en banken van 13:00 tot 15:00 gesloten zijn. Houd hier dus rekening mee als je bijvoorbeeld lekker wil gaan lunchen.

Feestdagen Portugal

1 januari

Ano Novo (Nieuwjaarsdag)


2 april

Boa sextra-feira (Goede vrijdag)


4 april

Páscpa (Pasen)


25 april

Dia da Liberdade (Dag van de revolutie)


1 mei

Dia do Trabalho (Dag van de arbeid)


1 juni

Dag van de Azoren, alleen voor de azoren


3 juni

Corpus Christi (Sacrementsdag)


10 juni

Dag van Portugal


1 juli

Dag van Madeira, alleen voor Madeira


15 augustus

Maria Hemelvaart


5 oktober

Dag van de Republiek


1 november

Allerheiligen


1 december

Restauracao da Independencia (Onafhankelijkheidsdag)


8 december

Maria Onbevlekte Ontvangenis


25 december

Kerstmis


Hoe is het weer en klimaat in Portugal?

Portugal heeft een mediterraan klimaat. Dankzij de ligging aan de Middellandse Zee wordt het in de zomer lekker warm, maar niet te heet. Dit maakt het een erg geschikte zonvakantie bestemming. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomer rond de 28 graden. Er kan in de zomer wel wat regen vallen. De Azoren liggen het zuidelijkst in Portugal en daar is het dan ook zonniger dan de rest van Portugal.

Ook in het voorjaar en najaar is het nog steeds goed vertoeven in Portugal. De beste reistijd om naar Portugal op vakantie te gaan is van eind april tot eind oktober, omdat je dan het meeste kans hebt op zon en fijne temperaturen. In de winter ligt de temperatuur zelfs nog tussen de 15 en 18 graden, voor sommige genoeg om te overwinteren!

Lokale alarmnummers

We hopen natuurlijk niet dat je het nodig gaat hebben als je op vakantie naar Portugal gaat, maar het lokale alarmnummer bij noodgevallen is 112, net zoals in Nederland.

 

Ga jij genieten van een traditionele port, een lekker wijntje en een overheerlijke Pastel de Nata? Bekijk dan snel het aanbod en vind jouw vakantie naar Portugal.

Meer weten?

Reisadvies Portugal

Bekijk hier de laatste ontwikkelingen van Spanje.

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste deals en speciale aanbiedingen:

Aanmelden