JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Informatie Egypte » Praktische informatie » Prijsvrij.nl

Egypte informatie

Met de Prijsvrij Vakantiewijzer ga je goed voorbereid op reis naar Egypte. Wat voor betaalmiddel gebruiken ze in Egypte? Welke feestdagen vieren ze? En moet ik een verloopstekker meenemen? Wij geven je graag praktische informatie over Egypte zodat je zorgeloos je welverdiende vakantie kunt vieren. Alvast een hele fijne reis naar Egypte!

Egypte informatie

Officiële landstaal


Arabisch


Hoofdstad


Caïro


Regeringsvorm


Republiek


Oppervlakte


1.001.450 km²


Inwoners


104.124.440


Munteenheid

 


Egyptische pond (EGP)


Tijdsverschil


+1 (UTC +2)


Web - Code - Tel.

.eg - EGY - +20

Valuta in Egypte

Egypte heeft als munteenheid de Egyptische pond als betaalmiddel. Zowel bankpassen als creditcards worden geaccepteerd bij banken, hotels en restaurants. Goed om te weten is dat er slechts een beperkt aantal betaalautomaten aanwezig zijn. Houd er ook rekening mee dat bankpassen voor gebruik buiten Europa standaard uitstaat om misbruik hiervan tegen te gaan. Vergeet dus niet om je bankpas voor gebruik in Egypte te activeren.

Belangrijke reisdocumenten

Voor een vakantie naar Egypte is een paspoort vereist. Daarbij is het belangrijk dat de paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Ook geldt er een visumplicht. Als vakantieganger kan je gemakkelijk online een toeristenvisum aanvragen als je korter dan 30 dagen in Egypte verblijft. Wil je graag lekker lang op vakantie? Dan kan je voor het multiple entry visum kiezen.

Tijdsverschil met Nederland

Tijdens de Nederlandse zomertijd (maart t/m oktober) is er geen tijdsverschil tussen Egypte en Nederland. Dit komt omdat de zomertijd in 2011 is afgeschaft in Egypte. Tijdens de Nederlandse wintertijd is het in Egypte een uur later dan in Nederland. Wil je ook graag weten hoe lang het vliegen is naar dit vakantieland? Bekijk dan onze vliegtijden voor Egypte.

En als je dan eindelijk bent geland wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk naar je hotel. Bekijk onze transfertijden Egypte om erachter te komen hoelang de reis naar je hotel duurt. 

Elektriciteit in Egypte

Je hebt gelukkig geen wereldstekker nodig in Egypte! De netspanning van de elektriciteit in Egypte is 220 volt en de frequentie 50 hertz. In dit vakantieland zijn stopcontacten van type C en F in gebruik. De type C stopcontact werkt ook met stekkers van type E en F. De type F stopcontact werkt ook met stekkers van type C en E.

Drinkwater

Het kraanwater in Egypte is niet veilig om te drinken. Daarom raden wij aan om te kiezen voor flessen water. Let daarbij op of de verzegeling van het flesje nog gesloten is. Buiten het drinkwater is het ook af te raden om ijsblokjes of ijs te gebruiken, omdat deze vaak ook van kraanwater wordt gemaakt.

Welke taal spreken ze in Egypte?

De officiële taal van Egypte is Arabisch. Het Arabische taalgebruik wordt onderscheid met drie taalregisters: de gesproken taal Egyptisch Arabisch, het Standaard Arabisch en het klassiek Arabisch. In toeristengebieden is Engels de meest gangbare taal voor communicatie. Ondanks dat is het ook zeker de moeite waard om een aantal Egyptische woorden of zinnen te leren.

Egyptische gewoontes

Maak kennis met de gewoontes in Egypte en handel daar naar. Voor je het weet openen zich de deuren van gastvrijheid voor je. Als je westerlingen met Egyptenaren vergelijkt dan zijn de Egyptenaren niet zo direct. Wanneer je bijvoorbeeld iets in een winkel wilt kopen, is het gebruikelijk om een praatje te maken over het weer of andere dingen die op dat moment gebeuren. Vervolgens ga je over op het onderhandelen.

Mocht je tijdens je vakantie in Egypte een moskee willen bezoeken, houd dan rekening met je kleding. Zowel voor mannen als vrouwen is het de beste keuze om de armen en benen te bedekken. Voor vrouwen is het extra aan te raden om wat wijdere kleding te dragen. Dit adviseren wij niet alleen voor een bezoek aan een moskee, maar ook over het algemeen. En niet te vergeten: als vrouw is het ook belangrijk om een hoofddoek te dragen bij een moskee. Deze krijg je bij sommige moskeeën bij de entree, maar om er zeker van te zijn, neem een eigen sjaal mee.

Feestdagen Egypte

1 januari

Nieuwjaarsdag (Banken)


7 januari

Koptisch Kerstmis (Kopten)


25 januari

Revolutie


20 maart

Internationale Dag van de Francofonie


21 maart

Moederdag


13 april t/m 12 mei

Ramadan (Moslims)


25 april

Sinaï Bevrijdingsdag


1 mei

Dag van de Arbeid


2 mei

Koptisch Pasen (Kopten)


3 mei

Sham el-Nessim


13 mei t/m 15 mei

Suikerfeest Eid al-Fitr (Moslims)


18 juni

Dag van de Evacuatie


21 juni

Vaderdag


30 juni

Verjaardag


19 juli

Wakfet Arafat (Moslims)


20 juli t/m 22 juli

Offerfeest Eid al-Adha (Moslims)


23 juli

Dag van de Revolutie


9 augustus

El Hijra (Islamitisch Nieuwjaar)


6 oktober

Dag van de Strijdkrachten


18 oktober

Mawlid an-Nabi (Geboortedag Mohammed)


23 december

Dag van de Overwinning


Hoe is het weer en klimaat in Egypte?

Wegens het woestijnklimaat kan je het hele jaar door op zonvakantie naar Egypte. Geniet hier van aangename tot hete temperaturen die tot zo'n 35 graden kunnen oplopen. Wanneer je op winterzon vakantie gaat is het zuiden warmer dan het noorden van Egypte. Een aantal populaire winterzon bestemmingen zijn Marsa Alam en Hurghada. 

Welke vaccinaties zijn nodig voor Egypte?

Een gele koorts vaccinatie voor Egypte is alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Egypte binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Ook geldt dit voor een overstap in een gele koorts land mits je er langer dan 12 uur bent geweest. Indien je uit de laagrisicogebieden Eritrea, Somalië, Rwanda, Tanzanie en Zambia komt is een gele koorts vaccinatie verplicht.

Vaccinaties die wij aanbevelen zijn een vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en een vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten in Egypte willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie in Egypte, dan kan dat met onderstaande alarmnummers:

  • Ambulance: 123
  • Brandweer: 180
  • Politie: 122
  • Toeristenpolitie: 126 (Engelstaling)

Vervoer Egypte

Om het prachtige Egypte te ontdekken zijn er verschillende vervoersmiddelen om van A naar B te kunnen. Over het algemeen is het vervoer in dit vakantieland goed geregeld. Van een ritje in de bus en een treinreis tot een rit met de taxi om je bestemming te bereiken.

Vaak zijn de bussen die lange afstanden leggen comfortabele bussen die voorzien zijn van een airco en genoeg beenruimte. In tegenstelling tot de bussen zijn de treinen veel minder comfortabel en modern. Het fijne daarvan is wel dat je vrij snel alle grote steden kan bereiken. En als je liever de taxi neemt, in grote steden zijn er gelukkig voldoende taxi's. Spreek daarbij wel vooraf een prijs af, want de taxi's zijn niet voorzien van een meter. 

Als je meer van vrijheid houdt, huur dan een auto om het vakantieland te verkennen. Vergeet daarbij niet je internationale rijbewijs en een creditkaart. 

Heb je nog geen vakantie naar Egypte geboekt? Bekijk dan ons ruime aanbod om jouw vakantie Egypte compleet te maken!

Meer weten?

Reisadvies Egypte

Bekijk hier de laatste ontwikkelingen van Egypte.

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste deals en speciale aanbiedingen:

Aanmelden