JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Marokko informatie » Praktische informatie » Prijsvrij.nl

Marokko informatie

De bestemming is besloten, je gaat op vakantie naar Marokko! Maar nu moet er alleen nog worden uitgezocht hoe en wat. Want weet jij eigenlijk welke taal de Marokkaanse bevolking spreekt, hoe heet het kan worden in de zomer en of het drinkwater wel veilig is om te drinken? Wij hebben de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet voor je in onze Prijsvrij Vakantiewijzer. Handig om te hebben voordat je lekker gaat chillen in Marokko.

Marokko informatie

Officiële landstaal


Arabisch en Berbers


Hoofdstad


Rabat


Regeringsvorm

 


Parlementaire

monarchie


Oppervlakte


446.550 km²


Inwoners


35.561.654


Munteenheid


Dirham (MAD)


Tijdsverschil


+1


Web - Code - Tel.

.ma - MAR - +212

Valuta in Marokko

In Marokko wordt met de Dirham (€1 is circa 11 Dirham) betaald. Gelukkig zijn er diverse geldautomaten waar je met je pinpas of creditcard geld kunt pinnen. En ook is dit mogelijk bij de meeste restaurants, bars en winkels, zeker in de toeristische gebieden. Het is aan te raden om bij aankomst niet te veel geld te wisselen. Voor het pinnen van geld en het gebruik van je creditcard kunnen kosten in rekening worden gebracht. Check ook even of je pas aanstaat voor landen buiten europa, aangezien sommige banken dit automatisch uit hebben staan. Dit kun je altijd even navragen bij je bank.

Belangrijke reisdocumenten

Als je op vakantie wilt moet je in het bezit zijn van een paspoort, helaas is een ID kaart niet geldig. Daarnaast moet je paspoort 90 dagen geldig zijn na terugkomst. Een visum voor Marokko is niet nodig als je korter verblijft dan 90 dagen.

Tijdsverschil met Nederland

Tussen Nederland en Marokko is er alleen een tijdsverschil in de zomer. Er is namelijk geen wintertijd in Marokko en is het tijdsverschil in de zomer 1 uurtje eerder. De reistijd is afhankelijk van de exacte bestemming in Marokko. De vliegtijd vanaf Nederland naar Marokko is ongeveer 3,5 tot 4 uur (directe vlucht). Dit wordt wat langer als er een tussenstop bij je vlucht zit. Wil je weten hoelang het rijden is naar bijvoorbeeld het centrum van Marokko vanaf de luchthaven? Check dan de transfertijden in Marokko.

Elektriciteit in Marokko

In Marokko is de netspanning 220 volt en zijn de stopcontacten vrijwel hetzelfde als bij ons thuis. Stekkertype C heeft 2 gaten en bij type E steekt er nog een pinnetje uit. Maar het is altijd slim om een universele wereldstekker mee te nemen, mocht een stopcontact anders zijn, dan kun je toch je telefoon en ipad opladen.

Drinkwater

Wij raden aan om het water in Marokko niet te drinken. De kwaliteit van het drinkwater is niet goed waardoor je dus vrij ziek kunt worden. En niemand wil natuurlijk diarree op vakantie. Koop daarom flesjes water en gebruik dit tevens voor het tandenpoetsen. Kijk daarnaast ook uit met ijsblokjes en etenswaren gewassen in water, zoals fruit bijvoorbeeld.

Welke taal spreken ze in Marokko?

Marokko is een land in Noord Afrika waar de officiële taal Arabisch (Darija) en Berbers is. Daarnaast, zoals in vele delen van Afrika wordt er ook Frans gesproken. Frans is over het algemeen de tweede taal die gesproken wordt in Marokko, terwijl in het noorden veelal Spaans als tweede taal wordt gezien. Dus mocht je geen Arabisch spreken, dan wordt er in de toeristische gebieden nog wel wat Engels gesproken, en Frans natuurlijk. Maar kijk niet gek op als het Engels gebrekkig is.

Marokkaanse gewoontes

Over het algemeen is het veilig voor vrouwen om op vakantie naar Marokko te gaan. Vooral de toeristische gebieden met vele hotels en resorts zijn prima toegankelijk. Marokko is een Islamitisch land Wel is het aan te raden om je als vrouw zijnde in het openbaar niet bloot te kleden. Zorg dat je je aanpast aan de kledingvoorschriften van het land. Bedek je schouders en knieën in het openbaar en vooral in afgelegen gebieden is het verstandig om ook je benen en armen te bedekken. Bij het zwembad of op het strand kun je natuurlijk wel lekker je bikini aan!

Aangezien Marokko een Islamitisch land is kan het zo zijn dat niet alle hotels en restaurants alcohol aanbieden. Vraag het personeel anders even of je het bijvoorbeeld mag drinken op je kamer. Je kunt het dan zelf ergens kopen.

Feestdagen Marokko

1 januari

Ras l’âm  (Nieuwjaarsdag)


11 januari

Takdim watikat al-istiqlal (Driekoningen)


1 mei

Yaum al-amal (Dag van de Arbeid)


30 juli

Eid al arch (Troonfeest)


14 augustus

Wadi Eddahab (terugkomst naar het vaderland)


20 augustus

Thawrat al malik wa shâab (Dag van de Revolutie)


21 augustus

Eid al-Chabab (Dag van de Jeugd)


Hoe is het weer en klimaat in Marokko?

Heerlijk warm! Zelfs in de winter is het aangenaam. De beste reistijd voor een vakantie naar Marokko is afhankelijk van je reisdoel en de regio waar je naartoe op vakantie gaat. In april, mei, oktober en november is het klimaat aangenaam en niet te warm. Geschikte temperaturen voor een strandvakantie Marokko vind je in de maanden juni, juli, augustus of september. Voor een rondreis of citytrip zijn de maanden september t/m mei weer het best passend. Over het algemeen kun je een vakantie naar Marokko het gehele jaar door plannen.

Welke vaccinaties zijn nodig voor Marokko?

Voor Marokko zijn geen verplichte vaccinaties, wel zijn er aanbevolen vaccinaties wanneer je naar Marokko afreist. De aanbevolen vaccinaties voor Marokko zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Voor een langer verblijf worden de volgende vaccinaties aangeraden: Buiktyfus, BMR (Bof, Mazelen en Rode hond), Hepatitis B, Tuberculose (TBC), Rabiës en Schistosomiasis. Deze zijn persoons- en reisgebonden.

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten in Marokko willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie in Marokko, dan kan dat met onderstaande alarmnummers:

  • Algemeen alarmnummer: 112
  • Ambulance: 150
  • Brandweer: 150
  • Politie: 190

Heb je nog geen vakantie geboekt naar het warme Marokko? Neem dan eens een kijkje tussen ons aanbod aan leuke vakanties en regel je reis meteen!

Meer weten?

Reisadvies Marokko

Bekijk hier de laatste ontwikkelingen van Marokko.

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste deals en speciale aanbiedingen:

Aanmelden