Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Rhodos ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Rhodos is een populaire vakantiebestemming in Griekenland. Het eiland is een van de meest oostelijke eilanden, dichtbij het Turkse vasteland. Het lekkere eten, de gastvrije Grieken en het heerlijke weer maken het eiland ideaal voor een zonvakantie. Wandel door het gezellige dorpje Lindos met de sierlijke witte huisjes of breng een bezoek aan de vlindervallei. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de zee over te steken tijdens een leuke boottocht naar een van de buureilanden en misschien spot jij de witte dolfijnen wel! Naast deze bezienswaardigheden kun je natuurlijk ook lekker relaxen op een van de prachtige witte stranden met azuurblauwe zee. Rhodos is slechts 3 uur en 40 minuten vliegen vanaf Amsterdam Schiphol! 

Lees meer

Populaire vakanties Rhodos

Waar ligt Rhodos?

Het eiland ligt in het zuid-oosten van het land, dichtbij de Turkse grens. Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos eilanden en heeft een heuvelachtig bebost landschap waartussen vele kleine dorpjes en drukke badplaatsen verstopt zitten. Rhodos staat als eiland in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van Unesco, waardoor het een bijzondere vakantiebestemming is. Je kunt op dit eiland dus veel mooie plekken bezoeken tijdens je vakantie!

Badplaatsen in Rhodos

Tijdens je vakantie in Rhodos vind je in het noorden veel levendige badplaatsen zoals Ixia, Trianda en Faliraki, met een groot aanbod aan gezellige restaurants, drukke bars en grotere discotheken. In het noorden van Rhodos ligt ook Rhodos-stad, de hoofdstad van het eiland. De stad heeft nog een oud middeleeuws centrum en er staan nog vele overblijfselen van vroegere tijden, waaronder delen van de oude stadsmuur, een oude acropolis en de ruïne van de tempel van Aphrodite.

Wat te doen in Rhodos?

In het zuiden van Rhodos staan rust en natuur juist centraal. Hier vind je geen drukke badplaatsen, maar schilderachtige, kleine (kust)dorpjes, die zijn gelegen aan prachtige, stille baaien of uitgestrekte groene bossen. Als je er nog niet geweest bent is het zeker de moeite waard om dit Griekse eiland eens te bezoeken. Rhodos is niet voor niets één van de populairste vakantiebestemmingen van Griekenland. Met een vakantie in Rhodos zul je zeker een geslaagde vakantie hebben!