JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Denemarken informatie » Praktische informatie » Prijsvrij.nl

Denemarken informatie

Binnenkort ga je op vakantie naar Denemarken en wil je alle ins en outs weten van je vakantieland. Op de pagina van Prijsvrij Vakantiewijzer heb je alle informatie om goed voorbereid op vakantie te gaan. Wij hebben alle informatie voor jouw opgezocht en alles op een rijtje gezet zoals; de feestdagen van het land, belangrijke reisdocumenten die je  nodig hebt of je het water uit de kraan kan drinken. Lees alles goed door en geniet van je vakantie! Fijne reis naar Denemarken.

 

Denemarken informatie

Officiële taal


Deens


Hoofdstad


Kopenhagen


Regeringsvorm

 


Constitutionele monarchie


Oppervlakte


43.094 km


Inwoners


5.869.410


Munteenheid


Deense Kroon (DKK)


Tijdsverschil

Zomer:

Winter:


 

+ 2 uur

+ 1 uur 


Vaccinatie


Geen


Vluchtduur

Kopenhagen:


 

Circa 1 uur en 30 min


Visum


Nee


Web - Code - Tel. .dk - DNK - +45

Valuta in Denemarken

In Denemarken wordt er betaald met de Deense Kroon (DKK). 1 DKK is ongeveer 0,13. Het leven in Denemarken is wel een stukje duurder dan in Nederland. Vrijwel overal worden bankpassen en credit cards geaccepteerd. Ga je geld pinnen uit de geldautomaat (Kontanten) heeft dat een maximum van 490,-  per dag. Het is handig om cash geld mee op zak te nemen. Ga naar de bank en vraag of je jouw euro's kan wisselen (hier is de wisselkoers voordelig) naar DKK. 

Belangrijke reisdocumenten en visuminformatie

Voor een vakantie naar Denemarken is een geldig Nederlands paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor het reizen naar Denemarken is geen visum nodig. Heb je een andere nationaliteit laat je dan informeren door de ambassade.

Vluchtduur Denemarken 

Ga je op vakantie met het vliegtuig naar Denemarken? Er zijn verschillende luchthavens waarvan je kan vertrekken hieronder een paar luchthavens met reisduur. 


Schiphol - Kopenhagen: circa 1 uur en 30 min

Schiphol - Billund: circa 1 uur en 5 min 

Schiphol - Aalborg: circa 1 uur en 20 min

Ga je met de auto op vakantie naar Denemarken? Dan is dat binnen een dag te bereiken het is namelijk ongeveer 9 uur rijden naar de hoofdstad Kopenhagen. Plan je reis goed van te voren en bewonder de prachtige natuur. 

Elektriciteit in Denemarken

Voor jouw vakantie in Denemarken heb je geen wereldstekker nodig. De stekkers uit Nederland passen in het stopcontact van Denemarken. De netspanning van de elektriciteit in Denemarken is 230 volt en de frequentie 50 hertz. 

Drinkwater

Het kraanwater in Denemarken is schoon om uit te drinken of je groenten en fruit te wassen. Het drinkwater in Denemarken is net zo schoon als in Nederland, dus dat is een fijn gegeven. Vertrouw je het toch niet helemaal, dan zijn er altijd flesjes water te koop in de supermarkten. 

Welke taal spreken ze in Denemarken?

Goddag! Is in het Deens goedendag, sommige worden zal je herkennen op je vakantie. Er zijn aardig wat worden die overeen komen met Nederlands. De officiële taal in Denemarken is Deens, ook zijn er verschillende dialecten die er worden gesproken. Over het algemeen wordt er goed Engels gesproken in Denemarken. 

Cultuur Denemarken 

Do's

 • Vind jij het al leuk om in Nederland te fietsen? Denemarken is de nummer twee in de wereld, voor het beste fietsland. Dus sla dit niet over!
 • Op vakantie in Kopenhagen? Bestel een heerlijke smørrebrod, er zijn verschillende soorten toppings. Probeer ze allemaal.
 • Heb je een afspraak gemaakt met een Deen? Kom dan op tijd, zij houden van stiptheid.
 • Het weer in Denemarken kan onvoorspelbaar zijn, dus neem voor elk seizoen wat mee.

Don'ts

 • Als je gaat fietsen in Denemarken en je moet richting aangeven, doe dit netjes en altijd. Denen zullen dit erg waarderen.
 • Steek jij zomaar de straat over waar geen zebrapad is of dring jij voor in de rij, doe dit niet. Houd je aan de regels.
 • Maak een reis met het openbaar vervoer, i.p.v. de taxi. De taxi's zijn hier erg duur in vergelijking tot het openbaar vervoer.
 • Zin om een hapje buiten de deur te eten? Vergeet niet te reserveren de restaurants zitten snel vol. 

Feestdagen Denemarken 

Hieronder de belangrijkste feestdagen van Denemarken. De feestdagen kunnen verschillen per jaar bekijk dan ook goed voordat je vertrekt wat de feestdagen zijn van dat jaar. Het is mogelijk dat al het openbaar vervoer niet rijdt de restaurants, winkels en musea is gesloten. Vraag het nog na aan de lokale bevolking als je op vakantie bent. 

1 januari

(Nieuwjaarsdag)


2 april 

Goede Vrijdag


4 en 5 april 

Pasen


23 en 24 mei 

Pinksteren


25 en 26 december 

Kerstmis


Hoe is het weer en klimaat in Denemarken?

Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat. Het is hier net iets kouder dan in Nederland, maar verder is het weer in Denemarken vergelijkbaar met Nederland. In de winter is de temperatuur rond het vriespunt en in de zomer rond de 20 graden. De zomers in Denemarken zijn vaak zonniger dan die in Nederland doordat het langer licht is overdag, heerlijk! Vooral bij de kustgebieden kan het flink waaien doordat Denemarken grotendeels is omgeven door zee. Over het algemeen is de beste reistijd voor Denemarken van april tot en met oktober.

Welke vaccinaties zijn nodig voor Denemarken?

Voor een vakantie naar Denemarken zijn er geen vaccinaties verplicht en of noodzakelijk. Ben je niet zeker of jij een vaccinatie nodig hebt i.v.m. persoonlijke omstandigheden. Laat je informeren bij je huisarts voor vertrek. 

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten in Denemarken willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie in Denemarken, dan kan dat met onderstaande alarmnummers:

 • Ambulance: 112
 • Brandweer: 112
 • Politie: 112
 • Netnummer: +45

Autovakantie Denemarken

Krijg je ook een nostalgisch gevoel, om met de auto op vakantie te gaan? Of ben je niet zo weg van vliegen dan is Denemarken op ongeveer 8 uur rijden vanaf Amsterdam. Hieronder een paar leuke tips voor in de auto:

 • Neem een leuk spel mee voor in de auto zoals; ik zie, ik zie wat jij niet ziet, woordslang maken en ik ga op reis en neem mee..?
 • In Denemarken zijn er geen tolwegen m.u.v. twee tolbruggen. De Grote Beltbrug, wat de grootste hangbrug is van de wereld en de Sontbrug. 
 • Tip: in Denemarken is het verplicht om je lampen 24 uur aan te hebben, dus niet vergeten.
 • Qua verkeersregels in Denemarken is het het makkelijk af te lezen van de borden die worden aangegeven aan de kant van de weg. Als je gaat parkeren zorg er dan voor dat je een parkeerschrijf in de auto ligt. Deze is te verkrijgen bij postkantoren en benzinestations.
 • Vergeet je gevarendriehoek niet in de auto te leggen. Dit is verplicht om in je auto onderweg mee te nemen.

Vervoer Denemarken 

Alles ontdekken van het prachtige land Denemarken? Er zijn verschillende opties om zo veel mogelijk te zien van het land. Hieronder een paar ideeën voor jouw vakantie:

 • Wil je graag een rondreis maken in Denemarken? Maak dan gebruik van het openbaar vervoer. De bus is een fijn vervoersmiddel, het is goedkoop en is vaak snel als je lange afstandsreis wil maken. Tip: wil je een mooie reis maken langs de kust van Denemarken? Reis dan van Aarhus naar Odense, waar je prachtig uitzicht hebt.
  Ook de trein is een goed vervoersmiddel in Denemarken. Met de trein kom je vrijwel overal, maak van te voren een plan welke routes je wil afreizen. Tip: koop een interrail pass waar je naar elke stad reist.
 • De taxi is een goede oplossing om in de binnenstad op je volgende bestemming te komen. De prijs per rit verschilt natuurlijk door de lengte van jouw volgende bestemming, de prijzen zijn ongeveer vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. 
 • Ben je met het vliegtuig aangekomen in Denemarken? En wil je genieten van alle bezienswaardigheden, huur een auto en maak er een roadtrip van. Huur jij de auto in Denemarken, check dan eerst of de auto geen schade heeft. Bij Prijsvrij Vakanties heb je genoeg aanbod voor jouw perfecte auto.

Heb je gekozen voor jou vakantie naar Denemarken? Bekijk ons ruime aanbod voor jouw volgende vakantie!