De bouwvakvakantie 2020

Gedurende de bouwvakvakantie zijn veel bouwbedrijven in Nederland gesloten. Dit is over het algemeen voor een periode van 3 weken. De bouwvak wisselt per regio. Zo zal regio noord andere weken bouwvak hebben dan regio zuid. Dit werkt hetzelfde als bij lagere- en middelbare scholen. Veel bouwbedrijven houden zich aan de bouwvak. Echter is dit niet verplicht. Het kan dus zijn dat je in de bouw werkt maar geen bouwvak hebt.

Lees meer

Bouwvakvakantie 2020

Onderstaande vakantiedata zijn van de bouwvak in 2020.

 • Noord Nederland
  18 juli t/m 8 aug. (week 29 t/m week 32)
  Nu zoeken
 • Midden Nederland
  1 augustus t/m 22 aug. (week 31 t/m week 34)
  Nu zoeken
 • Zuid Nederland
  25 juli t/m 15 aug. (week 3 t/m week 33)
  Nu zoeken

Voor wie geldt de bouwvak?

De bouwvak is bedoeld voor iedereen die in de bouw werkt. Bedrijven zijn niet verplicht een bouwvakvakantie te hanteren. Echter zijn er veel bedrijven in Nederland die zich wel aan deze periode houden. Het gehele bedrijf is 3 weken vrij en de bouw ligt dan dus stil.

Bouwvakregio’s

In Nederland wordt de bouwvak opgedeeld in 3 regio’s: Noord, Midden en Zuid. Deze regio’s lopen gedeeltelijk samen met de zomervakanties van scholen. De volgorde van deze regio’s wisselt ieder jaar.

Wanneer boeken voor de bouwvak?

De bouwvakvakantie is een van de drukste vakantieperiodes. Om er zeker van te zijn dat er nog hotelkamers beschikbaar zijn in een hotel op jouw favoriete vakantiebestemming is het verstandig om vroeg te boeken. Het vroegboekseizoen is ideaal! Er zijn dan nog veel vluchten beschikbaar en genoeg hotelkeuzes.