JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Bouwvak 2024 » Goedkope aanbiedingen » Prijsvrij.nl
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Schoolvakantie
Zoek vakanties

Top 10 bouwvakvakanties

Hieronder vind je een overzicht van de populairste hotels om te verblijven tijdens de bouwvak!

* Prijzen inclusief verplichte kosten en onder voorbehoud van beschikbaarheid

Bouwvakvakantie 2024

Gedurende de bouwvakvakantie zijn veel bouwbedrijven in Nederland gesloten. Dit is over het algemeen voor een periode van 3 weken. De bouwvak wisselt per regio. Zo zal regio noord andere weken bouwvak hebben dan regio zuid. Dit werkt hetzelfde als bij lagere- en middelbare scholen. Veel bouwbedrijven houden zich aan de bouwvak. Echter is dit niet verplicht. Het kan dus zijn dat je in de bouw werkt, maar geen bouwvak hebt. Om het vinden van een vakantie in deze periode wat makkelijker te maken vind je op deze pagina alle informatie die je moet weten voor een vakantie naar jouw favoriete vakantiebestemming in de bouwvak!

Bouwvakvakantie 2024

Noord Nederland

5 aug. t/m 23 aug. (week 32 t/m week 34)

Nu zoeken


Midden Nederland

29 juli t/m 16 aug. (week 31 t/m week 33)

Nu zoeken


Zuid Nederland

22 juli t/m 9 aug. (week 30 t/m week 32)

Nu zoeken

 

Voor wie geldt de bouwvak?

De bouwvak is bedoeld voor iedereen die in de bouw werkt. Bouwbedrijven zijn niet verplicht een bouwvakvakantie te hanteren. Echter zijn er wel veel bedrijven in Nederland die zich aan deze periode houden. Het gehele bedrijf is dan 3 weken vrij en de bouw ligt dan tijdelijk stil.

Bouwvakregio’s

In Nederland wordt de bouwvak opgedeeld in 3 regio’s: Noord, Midden en Zuid. Deze regio’s lopen gedeeltelijk samen met de zomervakanties van scholen. De volgorde van deze regio’s wisselt ieder jaar. Wil je de vakantiedata van alle schoolvakanties weten? Bekijk dan onze speciale pagina met meer informatie over alle schoolvakanties.

Wanneer boeken voor de bouwvak 2024?

De bouwvakvakantie is een van de drukste vakantieperiodes. Om er zeker van te zijn dat er nog hotelkamers beschikbaar zijn in een hotel op jouw favoriete vakantiebestemming, is het daarom verstandig om jouw vakantie in de bouwvak vroeg te boeken. Of het nu om een zonvakantie, een verre reis of een weekendje weg gaat.

In het vroegboekseizoen profiteer je van vroegboekkorting en heb je de meeste keuze uit verschillende accommodaties. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe all inclusive hotel in Griekenland of juist kiezen voor één van die populaire topcampings in Frankrijk of Spanje. In het vroegboekseizoen zijn er nog genoeg hotelkamers, staanplaatsen en vluchten beschikbaar. Daarom is het vroegboekseizoen perfect om jouw bouwvakantie alvast te boeken. Dus, waar gaat jouw vakantie in de bouwvak heen? 

Veelgestelde vragen over de bouwvakvakantie

De vakantiedata van de bouwvak in 2024 is verschillend per regio. In Noord-Nederland is de bouwvak van 5 augustus tot en met 23 augustus, in Midden-Nederland is de bouwvak van 29 juli tot en met 16 augustus en in Zuid-Nederland is de bouwvak van 22 juli tot en met 9 augustus.

Velen die in de bouw werken zijn in de bouwvak 3 weken vrij. In de bouwvak kan je dus 3 weken op vakantie.

Tijdens de bouwvak kun je eigenlijk overal naartoe op vakantie. Dit hangt geheel af van jouw eigen voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fijne zonvakantie, een verre reis of een leuke stedentrip. Bij Prijsvrij Vakanties heb je de keus uit vele bestemmingen met een ruim aanbod aan accommodaties.