JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Canada informatie » Praktische informatie » Prijsvrij.nl

Canada informatie

Ga goed voorbereid op vakantie naar Canada met de Prijsvrij Vakantiewijzer. Ontdek welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis en welk drinkwater je wel of niet mag drinken. Wij hebben alle praktische informatie over Canada voor je op een rij gezet. Zo kun je veilig en zorgeloos naar je vakantiebestemming toe. Wij wensen je alvast een hele fijne vlucht toe!

Canada informatie

Officiële taal


Engels, Frans


Hoofdstad


Ottowa


Regeringsvorm

 


Constitutionele monarchie


Oppervlakte


9.984.670 km²


Inwoners


37.694.085


Munteenheid

 


Canadese dollar (CAD)


Tijdsverschil


- 4,5 tot -9 uur


Vaccinatie


Nee


Vluchtduur


9,5 uur


Visum

 


Nee, wel een eTA Canada


Web - Code - Tel.

.ca - CAN - 1

Valuta in Canada

Canada heeft als munteenheid de Canadese dollar als officieel betaalmiddel. In grote steden zijn er voldoende geldautomaten waar je contant geld kunt opnemen, maar in winkels kun je ook betalen met je pinpas of creditcard. Let op: geld opnemen met een bankpas is niet altijd gratis. Hiervoor mogen kosten in rekening worden gebracht per transactie. 

Fooien 

Het geven van fooi is heel gebruikelijk in Canada. Fooi is niet standaard inbegrepen in de rekening. Een bedrag van 10-15% van het totaalbedrag is gebruikelijk. Niets geven wordt onfatsoenlijk beschouwd. Als de service tegenvalt, kun je wat minder geven. 

Belangrijke reisdocumenten en visuminformatie 

Voor een vakantie naar Canada is een geldig paspoort vereist. Let erop dat je paspoort bij vertrek uit Canada nog geldig dient te zijn. Een visum is niet nodig wanneer je korter dan 6 maanden in Canada verblijft. Maar let op; voor je vakantie dien je wel in het bezit te zijn van eTA-reistoestemming. Dit kun je zelf online aanvragen en kost ca. € 19,95 per persoon.

BELANGRIJK: vlieg je via de Verenigde Staten naar Canada? Hou er dan rekening mee dat je voor je reis ESTA-reistoestemming aanvraagt. Dit kun je online aanvragen tot 72 uur voor vertrek en kost € 37,95 per persoon. 

Vluchtduur Canada

Een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar het oosten van Canada bedraagt zo'n 8 uur. Naar de westkust van Canada is het ongeveer 10 uur vliegen. Met een tussenstop doe je er 11 tot 14 uur over.  

Elektriciteit in Canada

De netspanning van de elektriciteit in Canada is 120 volt en de frequentie 60 hertz. Voor je vakantie in Canada heb je dan ook een reisstekker nodig en in sommige gevallen ook een omvormer. 

Drinkwater

Het kraanwater in Canada is veilig om te drinken, maar kan wat naar chloor smaken. In de supermarkten zijn overal flessen mineraalwater te verkrijgen, wanneer je hier niet aan kunt wennen. 

Welke taal spreken ze in Canada?

De officiële talen van Canada zijn Engels en Frans. Maar er worden ook verschillende lokale talen gesproken. Met Engels kun je je in ieder geval goed verstaanbaar maken in Canada, want vrijwel iedereen spreekt er Engels.

Feestdagen Canada

Canada kent 9 nationale feestdagen, maar iedere provincie heeft ook zijn eigen regionale feestdag. Dit zijn de officiële feestdagen van Canada. Hou er rekening mee dat de meeste winkels en bedrijven gesloten zijn tijdens de feestdagen.

1 januari

Nieuwjaarsdag


Maart/april

Goede Vrijdag


Maart/april

Pasen


Maandag voor 25 mei

Victoria Day


1 juli

Canada Day


1e maandag in september

Labour Day


2e maandag in oktober

Thanksgiving


11 november

Remembrance Day


25 en 26 december

Kerstmis


Hoe is het weer en klimaat in Canada?

Canada is een groot land en kent meerdere klimaatzones. Aan de oost- en westkust van Canada heerst een zeeklimaat, in het binnenland een landklimaat en het noorden kent een poolklimaat. De temperaturen in Canada variëren gedurende het jaar tussen de -10 en 25 graden. Hoge uitschieters kunnen voorkomen. 

Voor een wintersportvakantie kan je het beste naar Canada afreizen in de maanden december, januari en februari. De beste reistijd voor een rondreis of een avontuurlijke zonvakantie is van mei t/m oktober. 

Welke vaccinaties zijn nodig voor Canada?

Voor een vakantie naar Canada zijn geen vaccinaties nodig. 

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten in Canada willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie in Canada, dan kan dat met onderstaande alarmnummers:

  • Algemeen alarmnummer: 911
  • Ambulance: 911
  • Brandweer: 911
  • Netnummer: 1
 

Heb je nog geen vakantie geboekt naar Canada? Bekijk dan ons ruime aanbod voor jouw volgende vakantie naar Canada!