Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Egypte ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Egypte is het paradijs voor de zon- en duikliefhebbers! Prachtige koraalriffen en exotische vissen zijn te bewonderen in de onderwaterwereld. Ook staat Egypte bekend om de luxe all inclusive vakanties, een ideale locatie voor jouw volgende zonvakantie. Aan de Rode Zee liggen vele luxueuze resorts. Wist je trouwens dat meer dan 90% van Egypte uit wonderschone woestijngebieden bestaat? Je kunt vanuit je hotel meestal een dagtocht boeken om deze woestijn van dicht bij te bekijken. Een erg gave ervaring! Ook kun je een ritje op een kameel maken of op een quad rijden. Een ervaring om nooit te vergeten! Weet jij al of je naar Hurghada, Marsa Alam, Sharm el Sheikh of een van de andere badplaatsen wilt?

Lees meer

Populaire vakanties Egypte

Egypte – Land van farao's, zon, zee en strand

Beleef de Arabische tradities tijdens jouw vakantie in Egypte. Dit land is gevestigd in het noordoosten van Afrika en grenst in het noorden aan de prachtige Middellandse Zee en in het oosten aan de Rode Zee. Het overgrote deel van dit land bestaat uit wonderschone woestijngebieden. In het westen van Egypte ligt de Libische Woestijn en in het extreme zuiden ligt de Nubian Woestijn uitgebreid met vele duinen en zandige vlaktes.


De meeste mensen die aan Egypte denken verwachten veel antiquiteiten, maar dit land heeft veel meer te bieden. Het is in de eerste plaats een uitstekende plaats om de erfenis van de oude wereld te bewonderen, denk aan de piramides en de prachtige tempels. Egypte is ook een deel van het ‘Heilige land’ daardoor zijn bezichtigingen aan godsdienstige monumenten zeer populair. Tevens biedt Egypte ultieme natuur- en woestijnwandelingen, unieke duiksites, verschillende golffaciliteiten en schitterende vis- en vogelexpedities. Geniet van de wonderbaarlijke Rode Zee of maak een luxe cruise op de onmisbare rivier van Egypte, de Nijl.

Het historische noorden van Egypte

De hoofdstad van Egypte, Cairo, is een van de grootste steden ter wereld waar vele bezienswaardigheden te bewonderen zijn. Treed in de Arabische cultuur en bezichtig deze hoogtepunten met onder andere oude tempels en graven, christelijke kerken, prachtige moslimmonumenten en natuurlijk het Egyptisch Museum. Zet voet in Egypte en beleef een onvergetelijke vakantie.

De Nijldelta is een vruchtbaar, groen gebied ten noorden van Caïro. Door de vele ruïnes en archeologische schatten is de Nijldelta een must voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. In Alexandrië is Fort Qaitbey gebouwd op de ruïnes van de beroemde vuurtoren. Op de plek van de eeuwenoude bibliotheek staat sinds 2003 het moderne Bibliotheca Alexandrina. Aan de kust van havenstad Alexandrië zijn verschillende strandjes te vinden. Wandel bij zonsondergang over de Corniche, de wijde boulevard, en ga dineren in een van de vele restaurants waar verrukkelijke visgerechten op het menu staan.

Veelgestelde vragen over een vakantie Egypte

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Egypte?

Egypte is een goede winterzonbestemming, omdat er het hele jaar door aangename temperaturen zijn. In de zomervakantie is het erg heet, maar wel geschikt voor een zonvakantie. Vanaf half september tot en met half november dalen de temperaturen wat en vermijd je de ergste hitte. De temperaturen en beste reistijden kunnen per regio verschillen. De kustregio’s hebben een mediterraan klimaat waardoor de temperaturen het hele jaar door mild zijn. In de nachten koelt het wel een stuk af. De beste reistijd is voornamelijk van maart tot en met mei en van september tot en met november.

Waar in Egypte op vakantie?

Egypte is een populaire bestemming voor een zonvakantie en dan met name voor luxe all inclusive vakanties. Bekende toeristische badplaatsen zijn Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam en El Gouna. In deze gebieden kun je onbezorgd op vakantie in luxe hotels.

Heb je nog meer vragen over een vakantie in Egypte? Bekijk dan alle Egypte informatie in de Prijsvrij Vakantiewijzer om goed voorbereid te zijn. Bekijk ons uitgebreide aanbod en laat je inspireren door alle mooie bestemmingen in Egypte.

Blog

 • Foto
  Snorkelen in het mooie Egypte
  09 februari 2021

  Snorkelen doe je natuurlijk in Egypte. De onderwaterwereld van de Rode Zee is werkelijk een prachtig plaatje. Roggen, haaien, tropische vissen, je vindt het hier allemaal. Snorkelen in Egypte is een heerlijke vakantie bezigheid!

  Snorkelen in het mooie Egypte
 • Foto
  De beste hotels in Egypte
  11 januari 2021

  Het land waar de zon altijd schijnt; Egypte! Het ene resort nog groter dan het andere, en allemaal met hun eigen thema. Maar waar vind je nu de beste hotels in Egypte? Ontdek ze in deze blog.

  Top 7: De beste hotels in Egypte
 • Foto
  Actieve vakantie in Egypte
  16 november 2020

  Ben jij een echte geschiedenis- en cultuurliefhebber? Dan is Egypte een pareltje voor jou. Er is voor jong en oud genoeg te beleven! Lees hier welke excursies de moeite waard zijn tijdens jouw vakantie!

  Actieve vakantie in Egypte