Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Egypte ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Egypte is het paradijs voor de zon- en duikliefhebbers! Prachtige koraalriffen en exotische vissen zijn te bewonderen in de onderwaterwereld. Ook staat Egypte bekend om de luxe all inclusive vakanties, een ideale locatie voor jouw volgende zonvakantie. Aan de Rode Zee liggen vele luxueuze resorts. Wist je trouwens dat meer dan 90% van Egypte uit wonderschone woestijngebieden bestaat? Je kunt vanuit je hotel meestal een dagtocht boeken om deze woestijn van dichtbij te bekijken. Een erg gave ervaring! Ook kun je een ritje op een kameel maken of op een quad rijden. Een ervaring om nooit te vergeten! Weet jij al of je naar Hurghada, Marsa Alam, Sharm el Sheikh of een van de andere badplaatsen wilt?

Lees meer

Populaire vakanties Egypte

Egypte – Land van farao's, zon, zee en strand

Beleef de Arabische tradities tijdens jouw vakantie Egypte. Dit land is gevestigd in het noordoosten van Afrika en grenst in het noorden aan de prachtige Middellandse Zee en in het oosten aan de Rode Zee. Het overgrote deel van dit land bestaat uit wonderschone woestijngebieden. In het westen van Egypte ligt de Libische Woestijn en in het extreme zuiden ligt de Nubian Woestijn uitgebreid met vele duinen en zandige vlaktes.


De meeste mensen die aan Egypte denken verwachten veel antiquiteiten, maar dit land heeft veel meer te bieden. Het is in de eerste plaats een uitstekende plaats om de erfenis van de oude wereld te bewonderen, denk aan de Piramides en de prachtige tempels. Egypte is ook een deel van het ‘Heilige land’ daardoor zijn bezichtigingen aan godsdienstige monumenten zeer populair. Tevens biedt Egypte ultieme natuur en woestijnwandelingen, unieke duiksites, verschillende golffaciliteiten en schitterende vis en vogel expedities. Geniet van de wonderbaarlijke Rode Zee of maak een luxe cruise op de onmisbare rivier van Egypte, de Nijl.

Het historische noorden van Egypte

De hoofdstad van Egypte, Cairo, is één van werelds grootste stedelijke stad waar vele bezienswaardigheden te bewonderen zijn. Treed in de Arabische cultuur en bezichtig deze hoogtepunten met inbegrip van de piramides van Giza, oude tempels of graven, Christelijke kerken, prachtige moslimmonumenten en natuurlijk het Egyptische Museum. Zet voet in Egypte wat garant staat voor een onvergetelijke vakantie.

De Nijldelta is een vruchtbaar, groen gebied ten noorden van Caïro. Door de vele ruïnes en archeologische schatten is de Nijldelta een must voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. In Alexandrië is Fort Qaitbey gebouwd op de ruïnes van de beroemde vuurtoren. Op de plek van de eeuwenoude bibliotheek staat sinds 2003 het moderne Bibliotheca Alexandrina. Aan de kust van havenstad Alexandrie zijn verschillende strandjes te vinden. Wandel bij zonsondergang over de Corniche, de wijde boulevard, en ga dineren in een van de vele restaurants waar verrukkelijke visgerechten op het menu staan.

Veelgestelde vragen over een vakantie Egypte

Hoe is het weer in Egypte?

Egypte heeft een woestijnklimaat en dit betekent dat het in de zomer heet is en dat de winters zeer mild zijn. Van april tot en met oktober zijn de temperaturen hoog en liggen ze gemiddeld tussen de 30 en 40 graden. Er valt nauwelijks regen in Egypte. De meeste kans op regen is in het noorden bij de regio’s die aan de kust liggen. In de maanden november tot en met maart liggen de temperaturen tussen den 20 en 30 graden.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Egypte?

Egypte is een goede winterzon bestemming, omdat er het hele jaar door aangename temperaturen zijn. In de zomermaanden is het erg heet, maar wel geschikt voor een zonvakantie. Vanaf half september tot en met half november dalen de temperaturen wat en vermijd je de ergste hitte. De temperaturen en beste reistijden kunnen per regio verschillen. De kustregio’s hebben een mediterraan klimaat en hier zijn de temperaturen het hele jaar door mild. In de nachten koelt het wel een stuk af. De beste reistijd is voornamelijk van maart tot en met mei en van september tot en met november.

Is een vakantie naar Egypte veilig?

Op het moment is het veilig om naar Egypte te gaan als toerist. Voor de toeristische gebieden geld geen negatief reisadvies. Er zijn wel een aantal regio’s waar je het beste niet heen kunt gaan. Dit zijn de woestijngebieden. Ook moet je uitkijken bij publieke plaatsen, omdat hier een grotere kans is op politieke onrust of aanslagen. Echter zijn de risico’s hier gedaald. Ook overheidsgebouwen kunnen het beste vermeden worden. Vliegvelden zijn extra beveiligd en resorts worden ook goed beveiligd. Verder komt criminaliteit vooral voor in de grotere en bekende steden.

Is het voor vrouwen veilig om op vakantie te gaan naar Egypte?

Als vrouw kun je makkelijk op vakantie in Egypte, maar kijk wel uit als je alleen reist. Het is belangrijk als vrouw om rekening te houden met de cultuur in Egypte. Er gelden hier andere normen en waarden dan in Nederland. Over het algemeen kun je in toeristische gebieden best wat kortere kleding dragen, maar zorg ervoor dat je bij lokale plaatsen je schouders en knieën bedekt. Probeer het oogcontact met mannen zoveel mogelijk te vermijden en vertel niet waar je verblijft. Kijk overdag uit en ga het liefste niet alleen over straat. Vooral niet na zonsondergang. Pas ook op met waardevolle spullen. In resorts ben je als vrouw gewoon veilig.

Hoelang is het vliegen naar Egypte?

Met een directe vlucht vanaf Amsterdam bedraagt de vliegtijd ongeveer 4,5 uur. Dit kan wel iets verschillen bij weeromstandigheden.

Waar in Egypte op vakantie?

Egypte is een populaire bestemming voor een zonvakantie en dan met name voor luxe all inclusive vakanties. Bekende toeristische badplaatsen zijn Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam en El Gouna. In deze gebieden kun je onbezorgd op vakantie in luxe hotels.