JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
V.A.E. informatie » Praktische informatie » Prijsvrij.nl

Verenigde Arabische Emiraten informatie

Ga jij heerlijk je vakantie vieren in de Verenigde Arabische Emiraten? Bereid dan je reis goed voor met de Prijsvrij Vakantiewijzer. Ontdek alle informatie die je nodig hebt voor jouw vakantie naar de meest bekende emiraten Abu Dhabi en Dubai. Van belangrijke reisdocumenten en de valuta tot de gewoonten en de voertaal. Na het lezen van de informatie, ben jij helemaal klaar om te gaan. Wij wensen je alvast een hele fijne reis!

V.A.E. informatie

Officiële taal


Arabisch


Hoofdstad


Abu Dhabi


Regeringsvorm

 


Federatie van Emiraten


Oppervlakte


83.600 km²


Inwoners


9.992.083


Munteenheid


Dirham (AED)


Tijdsverschil

Zomer:

Winter:


 

+ 2 uur

+ 3 uur


Vaccinatie

(aanbevolen)

 


 

DTP, Hepatitis A en BMR


Vluchtduur

Abu Dhabi:

Dubai:


 

Circa 7 uur

Circa 6,5 uur


Visum


Nee


Web - Code - Tel. .ae - ARE - +971

Valuta in Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten heeft de Dirham als betaalmiddel. De valuta wordt officieel afgekort met AED, maar in winkels kan je ook nog eens andere afkortingen tegenkomen zoals ‘’Dhs’’ of ‘’Dh’’. Het opnemen van geld met internationale creditcards zoals Mastercard en Visa wordt vrijwel overal geaccepteerd. Denk aan winkels, tankstations en ticketautomaten.

Ook vind je volop geldautomaten waar je gemakkelijk met Nederlandse pinpassen geld kan opnemen. Let daarbij wel op dat je beschikt over een pinpas met het welbekende Maestro logo, anders werkt het helaas niet bij de geldautomaten. Gelukkig zijn zowat alle pinpassen van de grote Nederlandse banken voorzien van het Maestro logo, zoals de ABN Amro, ING en Rabobank.

Houd ook rekening met dat pinnen geld kost, omdat je in een andere valuta afrekent. Vergeet daarbij niet je betaalpas op wereldstand te zetten.

Belangrijke reisdocumenten en visuminformatie

Voor een vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten heb je alleen een geldig Nederlands paspoort nodig. Daarbij moet het paspoort wel minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst bij een van de Emiraten. Eenmaal geland op een luchthaven, krijg je bij de douane een gratis stempel in je paspoort welke als inreisvisum geldt. Met deze stempel mag je maximaal 90 dagen genieten van je vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten. En mocht je nog langer willen genieten van je vakantie? Dan kan je lokaal eenmalig je verblijf met 30 dagen verlengen.

Vluchtduur Verenigde Arabische Emiraten

Om deze vakantiebestemmingen te bereiken zijn er verschillende luchthavens die rechtstreekse vluchten en vluchten met een tussenlanding bieden. Wil je het liefst een rechtstreekse vlucht, vlieg dan vanaf Schiphol om binnen zes tot zeven uur in Dubai te zijn. Met een overstap is de vluchtduur rond 11 uur tot 14 uur.

Ga jij heerlijk op vakantie naar Abu Dhabi? Vlieg dan vanaf Schiphol voor de kortste vliegtijd met een rechtstreekse vlucht. Binnen 6 uur en 50 minuten bereik je je vakantiebestemming. Ook zijn er vluchten met tussenlandingen met een gemiddelde vliegtijd van 10 uur tot 13 uur.

Eenmaal aangekomen in de Emiraten vraag je je vast af: hoelang duurt de reis naar het hotel? Bekijk onze transfertijden Verenigde Arabische Emiraten om goed voorbereid te zijn.

Elektriciteit in Verenigde Arabische Emiraten

De netspanning van de elektriciteit in de Verenigde Arabische Emiraten is 220 volt en de frequentie is 50 hertz. Hier maken ze gebruik van andere stopcontacten dan in Nederland, waardoor wij aanraden om een wereldstekker mee te nemen.

Drinkwater

Goed nieuws: het water uit de kraan is van goede kwaliteit en kan zonder gevaar voor de gezondheid gedronken worden. Ook kan je natuurlijk flessen mineraalwater drinken, mocht je je daarbij fijner voelen. 

Welke taal spreken ze in de Verenigde Arabische Emiraten?

De officiële taal van de Verenigde Arabische Emiraten is Arabisch. Het is een van de meest gesproken talen ter wereld en heeft een eeuwenoude prachtige Arabische schrift. Door het groot aantal Aziatische en Westerse arbeidsmigranten en expats spreken de meeste mensen ook Engels. Dus mocht je geen Arabisch kunnen, geen zorgen. De meeste Arabieren spreken Engels, dus dat moet helemaal goed komen tijdens je vakantie!

Cultuur Verenigde Arabische Emiraten

De officiële religie van de Verenigde Arabische Emiraten is de Islam. Hierdoor ga jij tijdens je vakantie door de hele stad een groot aantal moskeeën spotten. Ook kom je misschien een aantal Hindoeïstische tempels en Christelijke kerken tegen, doordat er een groot aantal van de expats dit geloof hebben.

Weet dat je als vakantieganger te gast bent en dat je respect dient te tonen voor het land waar je op bezoek bent. Denk aan dat je je niet te bloot mag kleden, dus bijvoorbeeld niet topless in de zon gaat liggen en niet in het openbaar affectie toont. Andere don’ts tijdens je vakantie is het dragen van een korte broek of onbedekte schouders als je een moskee bezoekt. Dit is ook aan te raden als je een dagje gaat winkelen, draag geen korte rokjes of topjes en kledingitems die doorschijnen.

Wil je graag tijdens je vakantie in de Emiraten genieten van een alcoholisch drankje? Dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar je vanaf moet weten. In bijna alle Emiraten op Dubai na worden er andere regels gehanteerd voor de verkoop en het nuttigen van alcohol. In Dubai zijn ze gelukkig minder streng als het om alcohol drinken gaat. Als toerist in Dubai kan je gratis bij aankomst of bij een African + Eastern winkel een vergunning aanvragen welke noodzakelijk is voor het kopen van alcohol in de winkels van Dubai. Deze vergunning is 30 dagen geldig en kan verlengd worden als je langer dan 30 dagen op vakantie gaat. Mocht je andere Emiraten bezoeken, houd dan rekening met strengere regels. In het Emiraat Sharjah is de verkoop en consumptie van alcohol verboden.

Ga je in maart/april op vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten, houd er dan rekening mee dat het Ramadan is. Deze traditionele vastenmaand valt meestal in deze twee maanden en Moslims mogen dan niet eten, drinken, roken of kauwgom kauwen. Nu ben je als vakantieganger niet verplicht om hier ook aan mee te doen, maar uit respect naar diegene die wel aan de Ramadan doen wordt er aangeraden om tijdens de vastenuren niet in het openbaar te eten, drinken, roken of kauwgom te kauwen.

Het kan zijn dat je hotel je wel toelaat om dit te doen, maar bijvoorbeeld in een gesloten ruimte. Wij raden aan om het even na te vragen bij het vriendelijke personeel van het hotel waar jij tijdens je vakantie verblijft. Of vraag ons personeel of zij dat alvast kunnen uitzoeken voordat je op vakantie gaat.

Feestdagen Verenigde Arabische Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn er vaste feestdagen en Islamitische feestdagen. Ieder jaar veranderen de Islamitische feestdagen doordat het gebaseerd is op de stand van de maan. Houd er daarom tijdens je vakantie rekening mee dat alle overheidsinstellingen gesloten zijn en het openbaar vervoer niet tot nauwelijks rijdt. Een groot voordeel is dat restaurants en bars juist extra lang open blijven, dus je hoeft je niet te vervelen.

Vaste feestdagen

1 januari

Nieuwjaarsdag


30 november

Martelarendag


2 december

National Day


Islamitische feestdagen

April/mei

Isra en Mi'raj (Hemelvaart van de Profeet)


Juni/juli

Eid al-Fitr (Einde van de Ramadan)


Augustus/september

Arafatdag


Augustus/september

Eid al Adha (Offerfeest)


September/oktober

Hijri Nieuwjaar


November

Mohammed's verjaardag


Hoe is het weer en klimaat in de Verenigde Arabische Emiraten?

Voor een zonvakantie in de Verenigde Arabische Emiraten is de beste reistijd van januari t/m juni en september t/m december. Met een woestijnklimaat geniet je tijdens deze periode van aangename tot erg hete temperaturen waarbij je amper neerslag hebt. Overdag is de temperatuur warm tot heet waarbij het ’s nachts afkoelt en zelfs koud kan zijn. Om je meer een idee te geven is het gemiddelde jaartemperatuur 33 graden. Hoe heerlijk is dat!

Welke vaccinaties zijn nodig voor de Verenigde Arabische Emiraten?

Gelukkig zijn er geen inentingen verplicht voor jouw vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten. Een aantal vaccinaties die wel aanbevolen worden, ongeacht verblijfsduur, is de vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en de vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Mocht je nog geen vaccinatie tegen mazelen hebben gehad, wordt er ook een BMR inenting aanbevolen. Dit zijn echter algemene aanbevelingen.

Mocht je een van bovenstaande vaccinatie(s) willen aanvragen, doe dat dan gemakkelijk via onze partner Vaccinaties op Reis. Dan ontvang je als klant van Prijsvrij Vakanties ook gratis een geel vaccinatieboekje.

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten in de Verenigde Arabische Emiraten willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie, dan kan dat met onderstaande alarmnummers:

  • Algemeen alarmnummer: 999
  • Ambulance: 998
  • Brandweer: 997
  • Politie: 999
  • Netnummer: +971

Vervoer Verenigde Arabische Emiraten

Ontdek de prachtige Verenigde Arabische Emiraten op verschillende manieren. Doe dit bijvoorbeeld per bus. Abu Dhabi en Dubai kennen goede tot zeer goede busverbindingen. Laat je vervoeren in luxe touringcars met airco en geniet van je busreis naar bestemming. Een tip van ons: laat je informeren bij het busstation, aangezien er veel verschillende maatschappijen zijn die hun eigen prijzen en tijden hanteren.

Als je naar Dubai op vakantie gaat, kan je de metro nemen om van A naar B te reizen. Het is een handig, goedkoop en ook nog eens lekker snel vervoersmiddel die langs de meeste bezienswaardigheden en het internationale vliegveld gaat. Een ander vervoersmiddel dat steeds populairder wordt in de emiraten is de fiets. Ga op avontuur en fiets door de ruige uitgestrekte landschappen. Door de goede wegen maakt het een ideale vakantiebestemming voor mountainbikers en wielrenners.

De Emiraten staan ook wel bekend om de superdeluxe taxi's. Een ideaal vervoersmiddel om alle bezienswaardigheden te bewonderen en erg comfortabel doordat alle taxi’s voorzien zijn van airconditioning. Deze taxi’s bezitten ook allemaal een meter en GPS-systeem, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Mocht je liever staan en gaan waar je wilt, huur dan een auto om de Verenigde Arabische Emiraten te verkennen. De bewegwijzering is tweetalig (Arabisch en Engels) dus perfect als toerist. Reserveer hier alvast je auto


Nu jij alle praktische informatie van de Emiraten hebt ontdekt, hoef je alleen nog maar je koffer vakantie-ready te maken! Heb je nog geen vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten geboekt? Bekijk dan ons aanbod om jouw vakantieplannen compleet te maken!