JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Barbados informatie » Praktische informatie » Prijsvrij.nl

Barbados informatie

Ga goed voorbereid op vakantie naar Barbados met de Prijsvrij Vakantiewijzer. Ontdek welke vaccinaties je eventueel nodig hebt en welk drinkwater je wel of niet mag drinken. Wij hebben alle praktische informatie over Barbados voor je op een rij gezet. Zo kun jij veilig en zorgeloos naar je vakantiebestemming toe. Alvast een hele fijne reis gewenst!

Barbados informatie

Officiële taal


Engels, Bajan


Hoofdstad


Bridgetown


Regeringsvorm


Republiek


Oppervlakte


430 km²


Inwoners


294.560


Munteenheid

 


Barbadiaanse dollar (BBD)


Tijdsverschil


- 4 uur


Vaccinatie


n.v.t.


Vluchtduur


9 a 10 uur


Visum

Korter > 90 dagen:

Langer > 90 dagen:


 

Nee

Ja


Web - Code - Tel.

.bb - BRB - 1-246

Valuta in Barbados

Barbados heeft als munteenheid de Barbadiaanse dollar als officieel betaalmiddel. Maar Amerikaanse dollars worden ook overal geaccepteerd als betaalmiddel. In grote steden zijn er voldoende geldautomaten waar je contant geld kunt opnemen. Let wel op: geld opnemen met een bankpas is niet altijd gratis. Hiervoor mogen kosten in rekening worden gebracht per transactie.

Belangrijke reisdocumenten en visuminformatie 

Voor een vakantie naar Barbados is een geldig paspoort vereist. Een visum is niet nodig wanneer je korter dan 3 maanden op Barbados verblijft.

BELANGRIJK: vlieg je via de Verenigde Staten of Canada naar de Dominicaanse Republiek? Hou er dan rekening mee dat je voor je reis ESTA of eTA aanvraagt. Dit kun je online aanvragen tot 72 uur voor vertrek. 

Vluchtduur Barbados

Een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Barbados bedraagt ongeveer 9 uur en 15 minuten. Vanaf Brussel bedraagt de vlucht ongeveer 8 uur en 50 minuten. Heeft je vlucht een overstap? Dan duurt de vlucht gemiddeld 12 uur. 

Eenmaal aangekomen in Barbados wil je natuurlijk het liefst meteen door naar je hotel. Barbados is een klein eiland. Daarom is de transfertijd naar je hotel relatief kort. Dit is echter wel afhankelijk van de locatie van je hotel. De transfertijd naar accommodaties in het zuiden van Barbados bedraagt ongeveer 15-30 minuten. 

Elektriciteit in Barbados

De netspanning van de elektriciteit in Barbados is 115 volt en de frequentie 50 hertz. Voor je vakantie in Barbados heb je dan ook een reisstekker nodig en in sommige gevallen ook een omvormer. 

Drinkwater

Het kraanwater in Barbados is veilig om te drinken, maar kan anders smaken als dat je gewend bent. De kwaliteit van het kraanwater kan ook per regio verschillen. Overal in de supermarkten zijn flessen mineraalwater verkrijgbaar.  

Welke taal spreken ze in Barbados?

De officiële taal van Barbados is Engels. Maar er wordt ook veel Bajan gesproken. Dit is een Creoolse taal gebaseerd op het Engels, met Afrikaanse en Britse invloeden. Met het Engels kun je je goed verstaanbaar maken op Barbados, want vrijwel iedereen spreekt Engels op het eiland.

Cultuur Barbados

Muziek is een belangrijk onderdeel van de cultuur op Barbados. Calypso muziek wordt het meest gedraaid, maar de inwoners luisteren ook veel naar reggae en tuk bands. Daarnaast kent Barbados een lange geschiedenis van rum maken. Verspreid over het eiland vind je dan ook verschillende destilleerderijen. 

De meeste inwoners van Barbados zijn Christelijk en gaan naar de kerk. Naakt of topless zonnen wordt niet gewaardeerd en kan zelfs strafrechtelijk vervolgd worden. Daarnaast wordt het niet gewaardeerd wanneer je foto's maakt zonder toestemming. De inwoners zijn heel beleefd, dus wanneer je een foto wil maken vraag dan eerst om toestemming.  

Feestdagen Barbados

De inwoners van Barbados houden wel van een feestje. Daarom worden er regelmatig festivals gehouden. In januari vindt het gezellige Barbados Jazz Festival plaats en in april kun je genieten van mooie muziek bij het Reggae-festival. In juli en augustus is het vijf weken feest op Barbados tijdens het Crop Over Festival, waarbij de suikerrietoogst wordt afgesloten. Ga je met Pasen richting Barbados? Dan is het Oistins Fish Festival leuk om bij te wonen in het paasweekend. Hier kun je de lekkerste vis eten en wedstrijden zien.  Hou er rekening mee dat tijdens de feestdagen op Barbados zijn de meeste winkels en bedrijven gesloten.

1 januari

Nieuwjaarsdag


21 januari

Errol Barrow Day 


2e maandag in maart

Commonwealth Day


Maart/april

Goede Vrijdag


Maart/april

Pasen


14 april

Pan American Day


28 april

Dag van de Helden


1 mei

Dag van de Arbeid


mei

Pinksteren


1 augustus

Emancipation Day


Augustus

Kadooment Day


30 november

Onafhankelijkheidsdag


25 en 26 december

Kerstmis


Hoe is het weer en klimaat in Barbados?

Barbados kent een tropisch moessonklimaat met een regenseizoen en droog seizoen. Voor een zonvakantie kan je het beste van januari t/m mei afreizen naar Barbados. In deze periode is er nog steeds kans op een kleine bui, maar valt er aanzienlijk minder regen. Van juni tot en met november kunnen er tropische stormen voorkomen op het eiland. Barbados is dan ook een ideale bestemming voor een winterzon vakantie.

Welke vaccinaties zijn nodig voor Barbados?

Voor een vakantie in Barbados zijn er geen vaccinaties nodig. Een vaccinatie voor gele koorts is echter wel verplicht, wanneer je in de zeven dagen voordat je Barbados bezoekt een land hebt bezocht waar gele koorts heerst (voornamelijk Afrika en Zuid-Amerika). 

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten in Barbados willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie in Barbados, dan kan dat met onderstaande alarmnummers:

  • Algemeen alarmnummer: 211
  • Ambulance: 511
  • Brandweer: 311
  • Netnummer: 1-246

Het verkeer op Barbados

Goed om te weten is dat er aan de linkerkant van de weg wordt gereden op Barbados. De wegen zijn niet overal van goede kwaliteit, er kunnen soms gaten in de weg zitten. In de avond zijn de wegen niet altijd goed verlicht. Hou hier dus rekening mee wanneer je een auto gaat huren. Maak je liever gebruik van de taxi? Spreek dan van tevoren een prijs af met de chauffeur. Er zitten namelijk geen meters in de taxi's op Barbados.


Heb je nog geen vakantie geboekt naar Barbados? Bekijk dan ons ruime aanbod voor jouw volgende vakantie naar Barbados!