Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Algarve? Last minute Algarve en all inclusive Algarve vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Algarve van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Algarve te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! De Algarve is een regio in het uiterste zuiden van Portugal.

Lees meer

Populaire vakanties Algarve

Algarve - Kuststreek met imposante rotsformaties

De Algarve is een bij Nederlanders zeer populaire vakantiebestemming. De regio grenst in het noorden aan de Portugese regio Alentejo, in het oosten aan Spanje en in het zuiden en westen aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van de Algarve is Faro. Door een nieuwe opdeling van het land in districten in plaats van regio’s, wordt de vakantiebestemming Algarve ook wel het district Faro genoemd.

 

Belangrijke steden in de Algarve zijn behalve Faro, ook Albufeira, Lagos, Portimão (Praia da Rocha) en Vilamoura. Het landschap van de Algarve kent kilometerslange stranden en imposante lagunes ten oosten van de stad Faro. Terwijl aan de andere kant van de stad met name indrukwekkende rotsformaties het landschap bepalen. Achter de kust bestaat de Algarve in het binnenland voornamelijk uit bossen en heuvels.

Bezienswaardigheden aan de Algarve

Belangrijke bezienswaardigheden vind je in Loulé, met vele overblijfselen uit de Moorse tijd. In Silves wordt je de adem ontnomen door de prachtige kathedraal en Cabo de São Vicente vormt het meest zuid westelijke puntje van het vasteland van Europa. Daarnaast ligt in de regio het Parque Natural da Rio Formosa, een schitterend natuurreservaat. Ook golfliefhebbers komen tijdens hun vakantie niets te kort, door de vele golfcourses die de Algarve kent.