Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Kreta is een veelzijdige vakantiebestemming van Griekenland. Kreta is het populairste eiland van Griekenland. Dit energieke eiland biedt naast zon, zee en strand ook cultuur en vele uitgaansgelegenheden. Een vakantie naar Kreta biedt afgelegen bergdorpjes, onbekende stranden, haventjes met boten en toeristenplaatsen zoals Chania en Rethymnon. Het zijn prachtige steden om een dagje te bezoeken! Op Kreta is er natuurlijk ook een leuke sfeer en je kunt er heerlijk Grieks eten. Vergeet tijdens een bezoek niet de historische plek Festos te bezoeken met het oude erfgoed. Wanneer je Kreta bezoekt is het fijn om te weten dat het eiland gemakkelijk te bereiken is met het vliegtuig vanuit luchthavens in heel Europa.

Lees meer

Populaire vakanties Kreta

Kreta - Veelzijdig eiland in de Middellandse Zee

Kreta is het grootste van de Griekse eilanden in de Middellandse Zee. Reizen naar Kreta is niet alleen populair vanwege zon, zee en strand. Je kan op en rond Kreta duiken, surfen of een mooie bergwandeling maken. Mede door de strategische ligging is Kreta onder Romeinse, Italiaanse en Turkse heerschappij gevallen, daardoor is het eiland rijk aan historie. Dat heeft de nodige indrukwekkende sporen achtergelaten. Bekende opgravingen zijn Knossos en Frangokastello. In Phaestos vind je de ruïnes van het Minoïsch paleis, in het zuiden het vissersdorpje van oude hippies (Malata) en voor de kust het voormalige lepra-eiland Spinalonga. De bekendste badplaatsen zijn Chersonissos, Malia, Rethymnon en Agios Nikolaos. Deze badplaatsen zijn met name in trek bij jonge vakantiegangers die wel van een feestje houden en tot in de vroege uurtjes hun tijd doorbrengen in verschillende bars en clubs. De traditionele ouzo vloeit hier vaak rijkelijk.

Het hele eiland is zeer bergachtig, globaal zijn er drie gebergtes te onderscheiden, de Lefka Ori, het Idagebergte en het Diktigebergte. In de kalkstenen bergen zitten vele grotten en kloven verborgen. De bekendste kloof is de Samariakloof. De meeste stranden van het eiland bevinden zich aan de noordkust, hier vind je dan ook de meeste levendige en populaire badplaatsen. In het zuiden van Kreta zie je veel imposante rotswanden. Ook uitgestrekte olijf- en sinaasappelboomgaarden zijn niet weg te denken van vakantie eiland Kreta.

In het bergachtige binnenland vind je daarentegen nog traditionele dorpjes. Dit gebied herbergt vele archeologische vondsten en is een waar paradijs voor wandelaars en buitensporters.