Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Canarische Eilanden ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden liggen voor de noord-westelijke kust van Afrika. Deze eilanden beschikken vanwege hun gunstige ligging over een subtropisch klimaat, waardoor de temperaturen het gehele jaar erg aangenaam zijn. Daardoor zijn de eilanden erg geschikt voor een zonvakantie. Vooral op Gran Canaria en Tenerife vind je veel Nederlanders, maar ook Lanzarote en Fuerteventura worden de laatste jaren steeds populairder. Ben jij benieuwd welke van deze eilanden het beste bij jou past? Alle eilanden zijn oorspronkelijk vulkaaneilanden, je zult dus ook de ruige landschappen op de Canarische Eilanden terugvinden. Maar ook vind je prachtige groene parken, parelwitte stranden en de lichtblauwe zee overal terug! 

Lees meer

Populaire vakanties Canarische Eilanden

 

Ligging Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn gelegen in de Atlantische Oceaan ten westen van Afrika, naast Marokko en de Sahara om precies te zijn. De eilandengroep behoort tot Spanje, wat betekent dat het ook tot Europa behoort en is een autonome regio van het land. De Canarische Eilanden tellen 7 eilanden en deze zijn voor vele vakantiegangers een favoriete vakantiebestemming. Vooral een winterzon vakantie is erg geschikt op een van deze eilanden.

Vulkanen Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn ontstaan na uitbarstingen van vulkanen. De oudste eilanden zijn Fuerteventura en Lanzarote, deze zijn ongeveer 18 miljoen jaar geleden ontstaan. Een paar van de 7 eilanden zijn zelfs vulkanisch nog actief! Het bekende Tenerife en Lanzarote en het minder toeristische La Palma en El Hierro. Vanwege de lava zorgt de vruchtbaarheid voor enorm diverse flora op de Canarische Eilanden. Tenerife telt de grootste vulkaan van de Canarische Eilanden: Pico del Teide. Deze vulkaan is zelfs de hoogste berg van heel Spanje!

Natuur Canarische Eilanden

De eilandengroep heeft tezamen een oppervlakte van zo’n 7447 vierkante kilometer en bevatten een spectaculaire afwisseling van landschappen. Van prachtige zandstranden en woestijnaanzichten tot vele bergen en subtropische wouden. Vanwege de Sahara wind hebben de eilanden het gehele jaar door een lekker warm klimaat met aangename temperaturen voor een zonvakantie.

 

La Palma heeft de mooiste natuur en is het groenste eiland van de Canarische Eilanden, terwijl je op Tenerife zandstranden gemakkelijk combineert met een bezoek aan de vulkaan de Pico del Teide en het nationaal park eromheen waar je geweldig kunt wandelen! Maar het eiland La Gomera is toch wel het meest geschikt voor wandelaars; er zijn fijne wandelpaden tussen de oudste lierbomen ter wereld. Ook Lanzarote heeft veel te bieden voor natuurliefhebbers. Ontdek de grotten, wandel over de maanlandschappen en bezoek de vulkanische gebieden. Daarnaast heeft Fuerteventura de mooiste kust vanwege de hagelwitte zandstranden en helderblauwe zee. Dit eiland is ideaal voor surfers. El Hierro is het kleinste eiland, moeilijk bereikbaar waardoor het niet toeristisch is. Dit eiland is zeer bergachtig. Tot slot het eiland Gran Canaria; de ruigste natuur vind je hier. Bewonder de prachtige rotsformaties, bijzondere duinen en het vulkanisch binnenland.

Veelgestelde vragen over de Canarische Eilanden

Hoeveel verschillende Canarische Eilanden zijn er?

De Canarische Eilanden bestaan uit 7 eilanden: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, Las Palmas, La Gomera en El Hierro.

Vakantie Canarische Eilanden welk eiland?

Alle Canarische Eilanden zijn prachtig en het is er heerlijk weer. We zetten op een rijtje naar welke eilanden je het beste heen kunt gaan voor een bepaald type vakantie.

• Gran Canaria is een goede strandvakantie bestemming met mooie stranden en drukke badplaatsen. Ook is hier veel mooie natuur te vinden zoals de zandduinen en een beschermd biosfeerreservaat. Wandelaars kunnen hier dus ook terecht.

• Tenerife is naast Gran Canaria ook een populaire keuze voor een zonvakantie, maar Tenerife beschikt daarnaast over prachtige natuur. Op het vulkanische eiland kan goed gewandeld worden door de ruige landschappen en leuke dorpjes. Het eiland beschikt over de hoogste berg van Spanje.

• Lanzarote heeft een ongerepte natuur en is ideaal voor een actieve vakantie. Het vulkanische eiland biedt prachtige wandelpaden en bijzondere lavalandschappen.

• Naar Fuerteventura gaan de meeste mensen voor een ontspannen zonvakantie aan de prachtige stranden, maar ook hier is mooie natuur te ontdekken. Het is hier iets minder toeristisch dan in Gran Canaria en Tenerife en het eiland is vooral populair bij surfers.

• Als je van natuur houdt en liever naar een bestemming gaat zonder veel toerisme dan is La Gomera een goede optie met ongerepte prachtige natuur, groene valleien en pittoreske dorpjes. Het eiland beschikt over een natuurpark dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

• La Palma is een goede keuze voor natuurliefhebbers. Het eiland is minder toeristisch dan de grotere eilanden. La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden en is een UNESCO biosfeerreservaat, wat betekent dat hier veel mooie natuur is.

• El Hierro is het kleinste eiland en wordt ook wel gezien als een afgelegen eiland. Voor een actieve vakantie zonder massatoerisme is dit een goede keuze. Naast wisselende bijzondere landschappen kun je hier ook goed duiken.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar de Canarische Eilanden?

De Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming voor de zomer, maar ook voor de winter dankzij de ligging bij Afrika. De maanden mei tot en met oktober zijn het meest geschikt voor een zonvakantie. In de maanden juli en augustus zijn de temperaturen het hoogste. Als je deze maanden te warm vindt zijn mei tot en met juni en september tot en met oktober de beste reismaanden.

Hoelang is het vliegen naar de Canarische Eilanden vanuit Nederland?

• Gran Canaria: ongeveer 4 uur en 10 minuten

• Lanzarote: ongeveer 4 uur en 15 minuten

• Fuerteventura: ongeveer 4,5 uur

• Tenerife: ongeveer 4 uur en 20 minuten

• Las Palmas: ongeveer 4 uur en 10 minuten

• El Hierro: er is geen directe vlucht. Vanaf Tenerife is het 40 minuten vliegen

• La Gomera: er is geen directe vlucht. Vanaf Tenerife is het 30 minuten vliegen

Hoe is het weer op de Canarische Eilanden?

Het weer op de eilanden komt overeen met elkaar. De eilanden hebben warme zomers en aangename winters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden liggen rond de 30 graden. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 18-20 graden. In Gran Canaria, Tenerife en La Palma is de kans op regen het grootst in de wintermaanden en Fuerteventura en Lanzarote zijn de zonnigste eilanden. Op de eilanden kan het er veel wind staan en dan voornamelijk op de eilanden Tenerife en Lanzarote.

Wat te doen in de Canarische Eilanden?

Vanwege het warme weer zit je op deze eilanden goed voor een strandvakantie. Je kunt hier de mooiste stranden ontdekken. Naast het bezoeken van stranden zijn er tal van culturele bezienswaardigheden te bezoeken in verschillende stadjes zoals musea en kerken. Slenter in de avond ook vooral door de gezellige straten. Daarnaast hebben de eilanden die behoren tot de Canarische Eilanden allemaal een prachtige natuur. Je kunt hier fijn wandelen of een auto huren en het eiland verkennen. Trek de bergen door en verken het binnenland en de kust. Met de auto of een scooter kom je meest mooie dingen tegen. Ook kun je heerlijke tapas of paella eten.

Welk Canarische Eiland is het grootst?

Tenerife is het grootste Canarische Eiland. El Hierro is het kleinste eiland.