Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Canarische Eilanden ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden liggen voor de noord-westelijke kust van Afrika. Deze eilanden beschikken vanwege hun gunstige ligging over een subtropisch klimaat, waardoor de temperaturen het gehele jaar erg aangenaam zijn. Daardoor zijn de eilanden erg geschikt voor een zonvakantie. Vooral op Gran Canaria en Tenerife vind je veel Nederlanders, maar ook Lanzarote en Fuerteventura worden de laatste jaren steeds populairder. Ben jij benieuwd welke van deze eilanden het beste bij jou past? Alle eilanden zijn oorspronkelijk vulkaaneilanden, je zult dus ook de ruige landschappen op de Canarische Eilanden terugvinden. Maar ook vind je prachtige groene parken, parelwitte stranden en de lichtblauwe zee overal terug! 

Lees meer

Populaire vakanties Canarische Eilanden

Ligging Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn gelegen in de Atlantische Oceaan ten westen van Afrika, naast Marokko en de Sahara om precies te zijn. De eilandengroep behoort tot Spanje, wat betekent dat het ook tot Europa behoort en is een autonome regio van het land. De Canarische Eilanden tellen 7 eilanden en deze zijn voor vele vakantiegangers een favoriete vakantiebestemming. Vooral een winterzonvakantie is erg geschikt op een van deze eilanden, maar ook een zomervakantie is hier ideaal. 

Vulkanen Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn ontstaan na uitbarstingen van vulkanen. De oudste eilanden zijn Fuerteventura en Lanzarote, deze zijn ongeveer 18 miljoen jaar geleden ontstaan. Een paar van de 7 eilanden zijn zelfs vulkanisch nog actief! Dit zijn het bekende Tenerife en Lanzarote en het minder toeristische La Palma en El Hierro. Vanwege de lava zorgt de vruchtbaarheid voor enorm diverse flora op de Canarische Eilanden. Tenerife telt de grootste vulkaan van de Canarische Eilanden: Pico del Teide. Deze vulkaan is zelfs de hoogste berg van heel Spanje!

Natuur Canarische Eilanden

De eilandengroep heeft tezamen een oppervlakte van zo’n 7447 vierkante kilometer en kent een zeer divers landschap. Van prachtige zandstranden en woestijnaanzichten tot vele bergen en subtropische wouden. Ideaal voor zowel een ontspannen vakantie als een wandelvakantie. Vanwege de Saharawind hebben de eilanden het gehele jaar door een lekker warm klimaat met aangename temperaturen voor een zonvakantie.

 

La Palma heeft de mooiste natuur en is het groenste eiland van de Canarische Eilanden, terwijl je op Tenerife zandstranden gemakkelijk combineert met een bezoek aan de vulkaan de Pico del Teide en het nationaal park eromheen waar je geweldig kunt wandelen! Maar het eiland La Gomera is toch wel het meest geschikt voor wandelaars; er zijn fijne wandelpaden tussen de oudste lierbomen ter wereld. Ook Lanzarote heeft veel te bieden voor natuurliefhebbers. Ontdek de grotten, wandel over de maanlandschappen en bezoek de vulkanische gebieden. Daarnaast heeft Fuerteventura de mooiste kust vanwege de hagelwitte zandstranden en helderblauwe zee. Dit eiland is ideaal voor surfers. El Hierro is het kleinste eiland, moeilijk bereikbaar waardoor het niet toeristisch is. Dit eiland is zeer bergachtig. Tot slot het eiland Gran Canaria; de ruigste natuur vind je hier. Bewonder de prachtige rotsformaties, bijzondere duinen en het vulkanisch binnenland.

Veelgestelde vragen over de Canarische Eilanden

Hoeveel verschillende Canarische Eilanden zijn er?

De Canarische Eilanden bestaan uit 7 eilanden: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, Las Palmas, La Gomera en El Hierro.

Vakantie Canarische Eilanden welk eiland?

Alle Canarische Eilanden zijn prachtig en het is er heerlijk weer. We zetten op een rijtje naar welke eilanden je het beste heen kunt gaan voor een bepaald type vakantie.

• Gran Canaria is een goede strandvakantiebestemming met mooie stranden en drukke badplaatsen. Ook is hier veel mooie natuur te vinden zoals de zandduinen en een beschermd biosfeerreservaat. Wandelaars kunnen hier dus ook terecht.

• Tenerife is een populaire keuze voor een zonvakantie en Tenerife beschikt daarnaast over prachtige natuur. Op het vulkanische eiland kan goed gewandeld worden door de ruige landschappen en leuke dorpjes. Het eiland beschikt over de hoogste berg van Spanje.

• Lanzarote heeft een ongerepte natuur en is ideaal voor een actieve vakantie. Het vulkanische eiland biedt prachtige wandelpaden en bijzondere lavalandschappen.

• Fuerteventura is geliefd bij watersport-, en wandelliefhebbers. Het is hier iets minder toeristisch dan in Gran Canaria en Tenerife en naast watersporten vind je hier fantastische stranden.

La Gomera bezit ongerepte natuur, groene valleien en pittoreske dorpjes. Het eiland beschikt over een natuurpark dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Op het eiland komt geen massatoerisme voor.

• La Palma is een goede keuze voor natuurliefhebbers. Het eiland is minder toeristisch dan de grotere eilanden. La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden en is een UNESCO biosfeerreservaat, wat betekent dat de natuur beschermd wordt.

• El Hierro is het kleinste eiland en is het meest afgelegen eiland van de Canarische Eilanden. Voor een actieve vakantie zonder massatoerisme is dit een goede keuze. Naast wisselende bijzondere landschappen kun je hier ook goed duiken.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar de Canarische Eilanden?

De Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming voor de zomer, maar ook ideaal voor een winterzonvakantie dankzij de gunstige ligging dichtbij Afrika. In de maanden juli en augustus zijn de temperaturen het hoogste. Als je de hitte wil vermijden zijn mei tot en met juni en september tot en met oktober de beste reismaanden.

Hoelang is het vliegen naar de Canarische Eilanden vanuit Nederland?

• Gran Canaria: ongeveer 4 uur en 10 minuten

• Lanzarote: ongeveer 4 uur en 15 minuten

• Fuerteventura: ongeveer 4 uur en 30 minuten

• Tenerife: ongeveer 4 uur en 20 minuten

• Las Palmas: ongeveer 4 uur en 10 minuten

• El Hierro: er gaan geen directe vluchten. Vanaf Tenerife is het 40 minuten vliegen

• La Gomera: er gaan geen directe vluchten. Vanaf Tenerife is het 30 minuten vliegen

Hoe is het weer op de Canarische Eilanden?

Het weer op de eilanden komt overeen met elkaar. De eilanden hebben warme zomers en aangename winters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden liggen rond de 30 graden. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 18-20 graden. In Gran Canaria, Tenerife en La Palma is de kans op regen het grootst in de wintermaanden en Fuerteventura en Lanzarote zijn de zonnigste eilanden. Op de eilanden kan veel wind staan en dan voornamelijk op de eilanden Tenerife en Lanzarote.

Wat te doen op de Canarische Eilanden?

De Canarische Eilanden zijn erg divers. Dankzij het warme weer is het een geschikte bestemming voor een strandvakantie, maar ook om mooie natuur te ontdekken zit je hier goed! Op de meeste eilanden kan er goed gewandeld worden. Naast het bewonderen van de natuur en het bezoeken van de mooie stranden zijn er tal van culturele bezienswaardigheden in verschillende pittoreske stadjes. Bezoek bijvoorbeeld musea en kerken. Een aanrader is het huren van een auto om het hele eiland te verkennen. Tot slot ben je natuurlijk in Spanje, dus probeer verschillende restaurants om de lekkerste paella en tapas te ontdekken!

Welk Canarische Eiland is het grootst?

Tenerife is het grootste Canarische Eiland. El Hierro is het kleinste eiland.

Blog

 • Foto
  De beste hotels op de Canarische Eilanden
  04 maart 2021

  Goede beoordelingen en genoeg sterren geven wat extra zekerheid wat betreft je accommodatie. Daarom zetten wij hier de beste hotels voor je op een rij.

  De beste hotels op een rij
 • Foto
  Het weer in… de Canarische Eilanden
  28 februari 2021

  Van plan om op vakantie naar de Canarische Eilanden te gaan? In deze blog vertellen we je alles over de temperatuur tijdens jouw vakantie hier, dus lees snel verder!

  Het weer in… de Canarische Eilanden
 • Foto
  Canarische Eilanden: 10 Feiten
  04 februari 2021

  Wist je dat de Canarische Eilanden zijn naam niet dankt aan de kanarie? In deze blog lees je 10 leuke feitjes over de Canarische Eilanden.

  Canarische Eilanden: 10 Feiten
 • Foto
  Welk Canarisch Eiland is het mooist?
  06 juli 2020

  Weet jij wat het mooiste Canarische Eiland is? Wij hebben alle kenmerken op een rijtje gezet zodat je gemakkelijk een keuze kan maken!

  Welk Canarisch Eiland is het mooist?