Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Canarische Eilanden ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden liggen voor de noord-westelijke kust van Afrika. Deze eilanden beschikken vanwege hun gunstige ligging over een subtropisch klimaat, waardoor de temperaturen het gehele jaar erg aangenaam zijn. Daardoor zijn de eilanden erg geschikt voor een zonvakantie. Vooral op Gran Canaria en Tenerife vind je veel Nederlanders, maar ook Lanzarote en Fuerteventura worden de laatste jaren steeds populairder. Ben jij benieuwd welke van deze eilanden het beste bij jou past? Alle eilanden zijn oorspronkelijk vulkaaneilanden, je zult dus ook de ruige landschappen op de Canarische Eilanden terugvinden. Maar ook vind je prachtige groene parken, parelwitte stranden en de lichtblauwe zee overal terug! 

Lees meer

Populaire vakanties Canarische Eilanden

 

Canarische Eilanden - voor een heerlijke zonvakantie

De Canarische Eilanden zijn al sinds mensen heugenis ongekend populair bij vakantiegangers. De Canarische Eilanden is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Marokko. De eilandengroep behoort tot Spanje, als autonome regio, en bestaat uit 13 eilanden. De bekendste zijn Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro. Deze eilanden zijn groter dan de overige zes en vormen een bij Nederlanders populaire vakantiebestemming.

 

Vroeger werden op de eilanden vele ambachten uitgevoerd. Tot op de dag van vandaag is handnijverheid in de vorm van bijvoorbeeld borduurwerk, houtsnijwerk of kantklossen erg belangrijk voor de eilanden. Alle eilanden hebben een eigen karakter. La Palma en La Gomera staan bekend om hun natuur en mooie wandelroutes. El Hierro is het minst toeristisch en staat bekend om de rust die er heerst. Fuerteventura is een paradijs voor surfers en Lanzarote is bekend vanwege het nationale park met maanlandschappen. Tenerife heeft de hoogste (vulkanische) berg van Spanje, de Pico del Teide en Gran Canaria heeft een bergachtig binnenland.

 

Elke eiland heeft zijn eigen karakter en kenmerken, maar alle eilanden hebben toch ook een aantal dingen gemeen. Op de Canarische Eilanden heerst een subtropisch klimaat, er zijn prachtige stranden in alle soorten en maten en je hoeft je er tijdens je vakantie nooit te vervelen.