Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Verenigde Arabische Emiraten ×
    • Dubai ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Dubai is één van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten en is gelegen in het Midden Oosten. Met een relatief korte reistijd en voor ieder wat wils wordt Dubai een steeds populairdere vakantie bestemming. Hier vind je parelwitte zandstranden, luxe resorts en een gastvrije bevolking. Ook kun je het hoogste gebouw ter wereld hier vinden; de Burj Khalifa. In Dubai is het altijd lekker weer. Soms iets té warm. Zomers boven de 40 graden zijn geen uitzondering in deze woestijnstaat. Gelukkig beschikken alle gebouwen over een sterke airconditioning en kun je verkoeling in het zwembad van je hotel of de zee zoeken! 

Lees meer

Populaire vakanties Dubai

Dubai - Modern & vooruitstrevend paradijs

Het emiraat Dubai is gelegen aan de Perzische Golf op het Arabische schiereiland en bestaat vooral uit Woestijn. Vanwege de aanleg van diverse eilanden voor de kust neemt de oppervlakte echter nog jaarlijks toe. Op dit moment komt het grootste deel van de inkomsten nog uit de oliewinning, maar het toerisme begint een steeds belangrijkere factor te spelen in Dubai.


Dubai is één van de snelst groeiende luxe vakantiebestemmingen ter wereld. The sky is the limit in deze woestijnstad die vol staat met architectonische hoogstandjes, waaronder de Burj Khalifa. Met zijn 828 meter hoge iconische toren is dit het hoogste gebouw ter wereld. Verder vind je in Dubai ook het enige zevensterrenhotel ter wereld: Burj Al Arab, die je natuurlijk bij ons kunt boeken! Een ander bijzonder project ligt voor de kust, genaamd de Palmeilanden. Het in 2008 geopende kunstmatige eiland Palm Jumeirah, in de vorm van een palmboom, biedt plaats aan luxe hotels en strandvilla’s. Daarnaast ligt het Hajar gebergte gedeeltelijk in de regio en vind je aan de kust lange, witte zandstranden. Dubai staat bekend als een stad voor liefhebbers van luxe en shoppen. Door het goede belastingklimaat zijn vele artikelen goedkoper te krijgen dan in Nederland. Naast grote winkels kent Dubai ook nog traditionele marktjes en lokale winkeltjes.


Temperatuur Dubai

De temperaturen zijn gedurende het hele jaar erg hoog dankzij het woestijnklimaat. In de zomermaanden kan de temperatuur zelfs oplopen tot ver boven de 40 graden Celcius. Velen vinden dit veel té warm en vandaar dat Dubai vooral in de winterperiode zijn hoogseizoen kent. Ondanks de meest luxueuze hotels en winkels is Dubai voor iedereen een leuke bestemming. Je vindt er namelijk ook genoeg betaalbare accommodaties. De reistijd vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol bedraagt zo'n 6,5 uur.


Eten en drinken Dubai

In de Arabische keuken wordt vooral veel gebruik gemaakt van lamsvlees, kip en schapenvlees. Ook worden in veel gerechten dadels verwerkt. Het drinken van alcohol is voor moslims verboden en vandaar dat er in Dubai alleen in bars, restaurants en hotels met een alcohol licentie wordt geschonken. Bovendien is het verboden om op straat alcohol te nuttigen, let hier dus op.


Excursies Dubai

Zonaanbidders komen heerlijk tot rust met een strandvakantie aan Jumeira beach. Maar ook wintersportliefhebbers kunnen zich hier goed vermaken in de grootste overdekte skipiste ter wereld. Deze skihal is onderdeel van de Mall of the Emirates, een winkelcentrum met 450 winkels. Een leuke bestemming voor een dagje uit. Het traditionele Dubai kun je zien tijdens een dessertsafari per jeep. Breng een bezoek aan een kamelenboerderij en geniet van een heerlijk diner in een tentenkamp midden in de woestijn compleet met buikdanseressen, kampvuur en waterpijp. Of maak een rondvaart op een traditionele dhow (boot) of  bezoek het grote Wild Wadi Waterpark. Daarnaast mag je de eilanden van The World ook niet overslaan. Deze fenomenen voor de kust van Dubai zijn wereldberoemd en vormen een spectaculair deel van de vakantiebestemming.


De combinatie van goede hotels, heerlijke temperaturen en vele bezienswaardigheden maken Dubai tot een zeer geschikte winterzon bestemming. Boek daarom jouw reis naar Dubai en ga op vakantie naar één van de meest luxe bestemmingen ter wereld!