Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Tsjechie ×
    • Praag En Omstreken ×
    • Praag ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De bruisende stad Praag behoort tot één van de allermooiste steden van Oost-Europa. Het wordt ook wel de 'Gouden Stad' van Tsjechie genoemd. Praag beschikt over vele mooie cultuurschatten en verrassende architectuur met uiteenlopende bouwstijlen. Van historische, goed bewaarde, gebouwen tot imposante kerken en gezellige pleinen. Wandelend door de stad kan je vele bezienswaardigheden te voet ontdekken zoals het oude stadsplein met de Tynkerk, de Karelsbrug en de burcht van Praag. Ook zijn er veel moderne gebouwen, leuke winkels, hippe bars en clubs en gezellige restaurants te vinden. Dit maakt de stad erg divers en zéér geschikt voor een stedentrip of weekendje weg!

Lees meer

Populaire stedentrips Praag

Praag - de Gouden Stad

Praag is de bruisende hoofdstad van Tsjechië. Praag kent een enorme hoeveelheid aan goed bewaarde, historische gebouwen. Enkele interessante bezienswaardigheden zijn de Tynkerk, de astronomische klok, het Nationaal Museum, de Sint Nicolaaskerk en de Sint Vituskathedraal. Vanaf de 65-meter hoge toren op de Petrin-heuvel geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. Lopend over de Karelsbrug over de Moldau bereik je het Oude Stadsplein met prachtige bouwstijlen van renaissance tot jugendstil. Niet voor niets staat Praag dan ook wel bekend als de gouden stad.

Winkelen en uitgaan in Praag

Praag is bovendien een fantastische stad om te winkelen en te stappen. Bekende nachtclubs zijn Duplex, Karlovy Lazne en M1 Lounge Bar & Club. Doe je het liever rustiger aan, breng dan een bezoek aan een opera, concert, musical of een voorstelling van Laterna Magica. Ook een bezoek aan de Ice Bar behoort tot de mogelijkheden!

Kortom: ben je op zoek naar een stedentrip of weekendje weg in een bruisende stad? Dan is Praag een hele goede optie om een onvergetelijke tijd te beleven!