JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Italië » Alle maatregelen van Italië » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Italië

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd Italië

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Italië

Voor het laatst bijgewerkt op 25-01-2023

Wil jij graag op vakantie naar Italië, maar vraag jij je af wat daar wel en niet mag vanwege het coronavirus? De laatste ontwikkelingen zetten wij voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de meest actuele informatie, richtlijnen en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Italië.

Actuele informatie Italië

De kleurcode voor heel Italië is groen. Dit betekent dat we op vakantie kunnen naar Italië! Het tonen van een coronabewijs is niet meer nodig om Italië in te kunnen komen. Hieronder informeren wij je meer over het reisadvies van Italië.

Vakantie in Italië

Zie jij jezelf al helemaal liggen aan een Italiaans strand, of dwaal jij in gedachten al rond door de romantische steegjes in een pittoresk dorpje of juiste een bijzondere stad zoals Rome of Florence? Italië heeft lang op jou gewacht!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja! Je kunt op vakantie naar Italië. De kleurcode voor Italië is groen.

Ja dat kan. Het coronabewijs voor het inreizen naar Italië is vervallen.

Ja dat is mogelijk. Je dient je wel te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven.

In heel Italië is in het openbaar vervoer en scholen verplicht om een mondkapje te dragen. In het openbaar vervoer is er een verplichting om een FFP2-mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor bioscopen, theaters en sportstadions.

 • Heenreis naar Italië

Een coronabewijs is niet meer verplicht voor reizen naar Italië. Dit betekent dat je geen enkele coronabewijs meer hoeft te laten zien voor het inreizen naar Italië.

  • Terugreis naar Nederland

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

  • Gezondheidsverklaring Italië

  Voor je terugreis van Italië naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

  • Digital Passenger Locator Form

  De Digital Passenger Locator Form is vervallen.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

  Voor je terugreis van Italië naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

   

  • Vliegen vanaf België

  Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor je reis naar Italië!

  De richtlijnen waar je je tijdens een vakantie in Italië aan dient te houden zijn als volgt:

  • Het dragen van een FFP2-mondmasker is onder andere nog verplicht in het openbaar vervoer, theaters en bioscopen.


  De Green Pass is vervallen in Italië. Dit betekent dat je voor toegang tot onder andere openbaar vervoer, restaurants, bars en winkels geen Green Pass meer hoeft te laten zien. 

   Top 10 vakanties Italië

   Bekijk de populairste hotels en campings in Italië voor jouw volgende vakantie!

   Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

   Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.