JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Italië » Alle maatregelen van Italië » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd Italië

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Italië

Voor het laatst bijgewerkt op 16-06-2021

Wil jij deze zomer graag op vakantie naar Italië, maar vraag jij je af wat daar wel en niet mag vanwege het coronavirus? De laatste ontwikkelingen zetten wij voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de meest actuele informatie, richtlijnen en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Italië.

Actuele informatie

Jaaa, heel Italië is weer open!  Bij terugkomst uit Italië hoef je dan ook niet meer in quarantaine en je hebt ook geen PCR-test nodig voor de terugreis. Voor de heenreis dien je wel een PCR-test of een antigeen sneltest af te leggen. De voorwaarden hiervan lees je op deze pagina.

Vakantie 2021 in Italië

Zie jij jezelf al helemaal liggen aan een Italiaans strand, of dwaal jij in gedachten al rond door de romantische steegjes in een pittoresk dorpje of juiste een bijzondere stad zoals Rome of Florence? Italië heeft lang op jou gewacht!

Top 10 Zomervakantie hotels

Bekijk de populairste hotels en campings in Italië voor jouw zomervakantie in 2021!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja! Heel Italië is weer open. We kunnen eindelijk weer gaan genieten van dit fijne vakantieland.

Ja dat kan. Je kan wel gecontroleerd worden bij de grens. Daarom dien je de uitslag van een negatieve PCR-test mee op vakantie te nemen.

Ja dat is mogelijk. Je dient je wel te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.

Het dragen van een mondkapje is overal verplicht in Italië. Wel zijn er een aantal uitzonderingen, zoals kinderen onder de 6 jaar oud, personen met een handicap of tijdens het uitvoeren van een sportactiviteit. Het wordt, net als in Nederland, aangeraden om altijd een mondkapje bij je te hebben zodat je deze kunt gebruiken wanneer het niet mogelijk is om afstand te houden.

Wanneer we weer op vakantie mogen naar Italië, dien je rekening te houden met de volgende dingen:

  • Negatieve coronatest

Het is verplicht om een negatieve uitslag van een PCR-test of een Antigeen sneltest te laten zien. Iedereen vanaf 2 jaar dient deze test af te nemen. De coronatest mag niet ouder zijn dan 48 uur voor aankomst in Italië. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie naar Italië hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

  • Gezondheidsverklaring Italië

Voor je vakantie naar Italië dien je een gezondheidsverklaring in te vullen en mee te nemen op reis. Het is mogelijk dat Italiaanse autoriteiten naar dit formulier vragen.

  • Digital Passenger Locator Form

Bij aankomst in Italië dienen alle reizigers een digital passenger locator form te laten zien. Hier kan naar gevraagd worden door de Italiaanse Autoriteiten. Vul de passenger locator form hier in voor vertrek. Reis je met meerdere mensen? Dan kan één persoon uit het gezin/de groep het formulier invullen. Let op: de gegevens van de medereizigers moeten wel zijn ingevuld op het formulier. Het formulier kan alleen door één persoon worden ingevuld wanneer je in dezelfde accommodatie verblijft.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij Vakanties raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Let op: voor de terugreis heb je ook een formulier nodig, zorg dus dat je een tweede exemplaar meeneemt op vakantie. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat en dat je de gezondheidsverklaring uitprint en invult voordat je op vakantie gaat.

·  Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij één van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

·  Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Je mag gewoon op doorreis in België. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve COVID-19-PCR-test moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen, en is net als in Nederland verplicht in het openbare leven en op plekken waar je geen afstand tot elkaar kan bewaren. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat.

De richtlijnen waar je je tijdens een vakantie in Italië aan dient te houden zijn als volgt:

  • Houd minimaal 1 meter afstand van elkaar, bij sportactiviteiten 2 meter.
  • Het is overal verplicht een mondkapje te dragen. Er zijn regionale uitzonderingen en kinderen jonger dan 6 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
  • In het hele land is er een avondlok van 00.00 uur tot 05.00 uur. Vanaf 21 juni gaat de avondklok waarschijnlijk vervallen.
  • Italië heeft maatregelen getroffen om besmettingen van het coronavirus tegen te gaan. Het land is ingedeeld in risicogebieden, wat betekent dat de maatregelen in de gebieden kunnen verschillen. De actuele maatregelen lees je hier.


Let op: voor het niet naleven van de richtlijnen in Italië kun je een boete krijgen.

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.