JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Italië » Alle maatregelen van Italië » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Italië

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd Italië

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Italië

Voor het laatst bijgewerkt op 25-05-2022

Wil jij graag op vakantie naar Italië, maar vraag jij je af wat daar wel en niet mag vanwege het coronavirus? De laatste ontwikkelingen zetten wij voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de meest actuele informatie, richtlijnen en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Italië.

Actuele informatie Italië

De kleurcode voor heel Italië is groen. Dit betekent dat we op vakantie kunnen naar Italië! Er gelden een aantal voorwaarden voor het inreizen naar Italië. Hieronder informeren wij je meer over het reisadvies van Italië.

Vakantie in Italië

Zie jij jezelf al helemaal liggen aan een Italiaans strand, of dwaal jij in gedachten al rond door de romantische steegjes in een pittoresk dorpje of juiste een bijzondere stad zoals Rome of Florence? Italië heeft lang op jou gewacht!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja! Je kunt op vakantie naar Italië. De kleurcode voor Italië is groen.

Ja dat kan. Je kan wel gecontroleerd worden bij de grens. Daarom dien je een coronabewijs mee op vakantie te nemen.

Ja dat is mogelijk. Je dient je wel te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.

In heel Italië is het in openbare binnenruimtes verplicht om een mondkapje te dragen. In het openbaar vervoer is er een verplichting om een FFP2-mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor bioscopen, theaters en sportstadions.

Heenreis naar Italië

Een coronabewijs is één van de volgende bewijzen:

Om naar Italië te kunnen reizen dienen alle reizigers vanaf 6 jaar en ouder een van onderstaande coronabewijzen te kunnen tonen:

 • Vaccinatiebewijs: Je bent tussen 14 dagen en 9 maanden geleden volledig gevaccineerd (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Janssen en Novavax). Of je hebt minimaal 1 dag geleden een boostervaccinatie gekregen.
 • Testbewijs: Je kunt een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur bij aankomst) of antigeentest (niet ouder dan 48 uur bij aankomst) tonen.
 • Herstelbewijs: Je kunt tonen dat je hersteld bent van corona. Het herstelbewijs mag niet ouder zijn dan 6 maanden na de eerste positieve testuitslag.

  Wanneer je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van een coronatest. Je ontvangt hier een e-mail over met informatie.

   • Terugreis naar Nederland

   Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

   • Gezondheidsverklaring Italië

   Voor je terugreis van Italië naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

   • Digital Passenger Locator Form

   Vanaf 1 mei is de Digital Passenger Locator Form vervallen en dien je alleen een geldig coronabewijs te laten zien bij aankomst in Italië.

   • Gezondheidsverklaring Nederland

   Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij Vakanties raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Let op: voor de terugreis heb je ook een formulier nodig, zorg dus dat je een tweede exemplaar meeneemt op vakantie. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat en dat je de gezondheidsverklaring uitprint en invult voordat je op vakantie gaat.

   • Vliegen vanaf Duitsland

   Je kunt via Duitsland vliegen als je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen:


   - Vaccinatiebewijs: 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. Of;
   - Herstelbewijs: in Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR-code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. Of;
   - Testbewijs: dit mag een PCR- of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek.


   Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

    

   • Vliegen vanaf België

   Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

   Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor je reis naar Italië!

   De richtlijnen waar je je tijdens een vakantie in Italië aan dient te houden zijn als volgt:

   • Het dragen van een FFP2-mondmasker is onder andere nog verplicht in het openbaar vervoer, theaters en bioscopen.


   Vanaf 1 mei is de Green Pass vervallen in Italië. Dit betekent dat je voor toegang tot onder andere openbaar vervoer, restaurants, bars en winkels geen Green Pass meer hoeft te laten zien. 

    Top 10 vakanties Italië

    Bekijk de populairste hotels en campings in Italië voor jouw volgende vakantie!

    Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.