JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Italië » Alle maatregelen van Italië » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Italië

Voor het laatst bijgewerkt op 2-7-2020

Wil jij graag op vakantie naar Italië? Dan is het verstandig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Wij hebben een overzicht met de meest actuele informatie, de richtlijnen van de Italiaanse overheid en veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet zodat jij goed voorbereid op vakantie kunt!

Actueel:

Vanaf 3 juni 2020 heeft de Italiaanse regering de reisbeperkingen voor Europeanen opgeheven. De Nederlandse overheid heeft het reisadvies op 15 juni aangepast. Dit betekent dat je weer zonder beperkingen naar Italië kunt reizen!

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd Italië

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Italië?

Vanaf 3 juni 2020 verwelkomt Italië weer Europese toeristen. Ook de verplichte quarantaine voor Europese reizigers bij aankomst in Italië is afgeschaft. Vanaf 15 juni heeft de Nederlandse overheid het reisadvies aangepast van code oranje naar code geel en kun je zonder beperkingen naar Italië reizen. Dit betekent dat je weer kunt genieten van een vakantie in Italië!

Op vakantie naar Italië, wat is er open?

Het alledaagse leven start langzaamaan weer op na de strenge lockdown in Italië. Hier volgt een klein overzicht met wat er allemaal weer mogelijk is in Italië:
 • Winkels zijn weer open met strikte hygiënevoorschriften. Mondkapjes (en soms handschoenen) zijn verplicht om binnen te dragen.
 • Restaurants en bars zijn weer open, maar het is wel verplicht om minimaal 1 meter afstand van elkaar te houden. Sommige restaurants en bars zullen dus niet op volle capaciteit open mogen. Wanneer je je wilt verplaatsen in het restaurant dien je een mondkapje te dragen.
 • De opening voor het publiek van musea en andere culturele plaatsen (bibliotheken, archieven, archeologische gebieden en parken, monumentale complexen) is toegestaan met een verminderde bezoekerscapaciteit, met vooraf toegewezen gespreide zitplaatsen.
 • Bioscopen, theaters en concertzalen zullen ook kunnen heropenen met beperkingen op het maximum aantal bezoekers met vooraf toegewezen zitplaatsen. Verplichting om maskers te dragen en de lichaamstemperatuur bij de ingang te meten.
 • Hotels zijn ook weer open. Zij hebben protocollen opgesteld voor een veilig verblijf en dienen zich aan de richtlijnen van de overheid te houden. Zo zal er bijvoorbeeld op meerdere plekken handreiniging beschikbaar zijn.
 • Reizen met het openbaar vervoer is toegestaan zolang er een afstand van minstens 1 meter wordt bewaard.
 • Ook kan men weer gebruik maken van sportscholen en zwembaden.
 • Stranden zijn (met beperkingen) weer toegankelijk, hier wordt in sommige regio’s met reserveringen gewerkt.

Wat zijn de corona maatregelen in Italië?

De richtlijnen van de Italiaanse overheid zijn als volgt:
 • Houd minimaal 1 meter afstand van elkaar.
 • Handen schudden wordt afgeraden.
 • Het dragen van een mondkapje wordt geadviseerd. In besloten ruimtes zoals winkels, kantoren, publieke instellingen en het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht. In winkels zijn vaak ook handschoenen nodig. Het kan zijn dat er wordt gevraagd om je lichaamstemperatuur af te nemen bij het binnengaan van winkels of in de horeca.
 • Samenscholingen van personen op openbare plaatsen zijn verboden.
Voor het niet naleven van de richtlijnen in Italië kun je een boete krijgen.

Kan ik met de auto naar Italië?

Ja, de grens restricties tussen de meeste Europese landen opgeheven en er kan weer vrij gereisd worden tussen Nederland en Italië. Reis je samen met personen buiten het eigen huishouden? Dan moet je minimaal 1 meter afstand van elkaar houden en is een mondkapje verplicht. Alleen de bestuurder zit voorin en er mogen maximaal 2 personen per zitrij plaatsnemen. Als alle inzittenden deel uitmaken van hetzelfde huishouden gelden deze regels niet. Passagiers op motoren zijn niet toegestaan.

Kan ik met het vliegtuig naar Italië?

Ja, Italiaanse vliegvelden zijn weer open. Vliegtuigmaatschappijen zijn weer begonnen met het aanbieden van vluchten van en naar Italië. KLM en Transavia bieden alweer dagelijkse vluchten naar bijvoorbeeld Rome, Milaan en Florence. Vueling, Easyjet en Ryanair gaan vanaf 1 juli het vluchtschema uitbreiden met vluchten naar Italië. Het is verplicht om een mondkapje te dragen op het vliegveld en tijdens de vlucht.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.