JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Italië » Alle maatregelen van Italië » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Italië

Voor het laatst bijgewerkt op 01-03-2021

Wil jij deze zomer graag op vakantie naar Italië, maar vraag jij je af wat daar wel en niet mag vanwege het coronavirus? De laatste ontwikkelingen zetten wij voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de meest actuele informatie, richtlijnen en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Italië.

Actuele informatie

Op dit moment geldt er een code oranje voor Italië, dit betekent dat toeristische reizen worden afgeraden. Dit negatieve reisadvies is geldig tot eind maart 2021. Mocht het aangepaste reisadvies invloed hebben op jouw geboekte reis, dan nemen wij uiteraard contact met je op.

Zomer in Italië

Op dit moment zijn er geen reizen te boeken naar Italië, maar we kijken graag vooruit naar een een zorgeloze zomervakantie

Zie jij jezelf al helemaal liggen aan een Italiaans strand, of dwaal jij in gedachten al rond door de romantische steegjes in een pittoresk dorpje of juiste een bijzondere stad zoals Rome of Florence? Wij begrijpen je helemaal, en kijken net als jij uit naar fijne zomer in Italië! 


Bekijk hiernaast onze populairste hotels en campings in Italië en doe inspiratie op voor een fijne zomer!

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd Italië

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Top 10 Zomervakantie hotels

Bekijk de populairste hotels en campings in Italië voor jouw zomervakantie in 2021!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Italië?

Je kunt op vakantie naar Italië, maar niet noodzakelijk reizen worden tot eind maart 2021 afgeraden door de Nederlandse Overheid. Uiteraard is het wel mogelijk om een vakantie te boeken met later vertrek dit jaar en uit te kijken naar een zorgeloze zomer!

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Italië?

Ga je op vakantie naar Italië, zorg er dan voor dat je goed voorbereid op vakantie gaat en pak onderstaande items sowieso in! Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Italië
 • Negatieve coronatest

Wanneer je toch op vakantie gaat naar Italië, is het verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest (PCR test of antigeen test) te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur voor aankomst in Italië. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie naar Italië hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij Vakanties raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Let op: voor de terugreis heb je ook een formulier nodig, zorg dus dat je een tweede exemplaar meeneemt op vakantie. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat en dat je de formulieren uitprint en invult voordat je op vakantie gaat.

 • Gezondheidsverklaring Italië

Voor je vakantie naar Italië dien je een gezondheidsverklaring in te vullen en mee te nemen op reis. Het is mogelijk dat Italiaanse autoriteiten naar dit formulier vragen.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Italië is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor terugkomst op de Duitse luchthaven dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen.In Duitsland noemen ze dit formulier een einreiseanmeldung, dit kun je online invullen.

 • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen, en is net als in Nederland verplicht in het openbare leven en op plekken waar je geen afstand tot elkaar kan bewaren. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat.

Op vakantie naar Italië, wat is er open?

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Italië uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Italië:

 • Winkels zijn open met een beperkte capaciteit zodat de afstand gewaarborgd kan blijven. In het weekend zijn winkelcentra en marketen gesloten. 
 • Restaurants en bars zijn open met beperkte capaciteit en openingstijden. Uiterlijk 18.00 uur dient de horeca te sluiten en de maximale groepgrootte is 4 personen, afgezien van mensen die tot één huishouden behoren. Het is wel mogelijk om je maaltijd af te halen of thuis te laten bezorgen tot 22.00 uur.
 • Voorstellingen in concertzalen en theaters worden opgeschort en bioscopen en soortgelijke instellingen zijn gesloten.
 • Sportscholen en zwembaden zijn gesloten.
 • Je mag genieten op het strand als je voldoende afstand houdt van anderen. Je mag met je eigen gezin of reisgezelschap samen op het strand liggen. In sommige Italiaanse regio's dien je een plekje te reserveren.

De Italiaanse regering heeft het land onderverdeeld in drie verschillende regio's: geel, oranje en rood. Bovenstaande is van toepassing op regio's met kleurcode geel en oranje. Verblijf je in een rood gebied? Dan is het openbare leven tot een minimum beperkt.

Wat zijn de corona maatregelen in Italië?

De richtlijnen waar je je tijdens een vakantie in Italië aan dient te houden zijn als volgt:

 • Houd minimaal 1 meter afstand van elkaar, bij sportactiviteiten 2 meter.
 • Het is overal verplicht een mondkapje te dragen. Er zijn regionale uitzonderingen en kinderen jonger dan 6 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
 • In het hele land is er een avondlok van 22.00 uur tot 05.00 uur en daarnaast mogen publieke ruimtes afgesloten worden vanaf 21.00 uur bij drukte.


Let op: voor het niet naleven van de richtlijnen in Italië kun je een boete krijgen.

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Italië?

Het dragen van een mondkapje is overal verplicht in Italië. Wel zijn er een aantal uitzonderingen, zoals kinderen onder de zes jaar oud, personen met een handicap of tijdens het uitvoeren van een sportactiviteit. Het wordt, net als in Nederland, aangeraden om altijd een mondkapje bij je te hebben zodat je deze kunt gebruiken wanneer het niet mogelijk is om afstand te houden.

Kan ik met de auto naar Italië?

Ja, de grens restricties tussen de Europese landen opgeheven en er kan weer vrij gereisd worden tussen Nederland en Italië. Reis je samen met personen buiten het eigen huishouden? Dan moet je minimaal 1 meter afstand van elkaar houden en is een mondkapje verplicht. Alleen de bestuurder zit voorin en er mogen maximaal 2 personen per zitrij plaatsnemen met de middelste stoel vrij. Als alle inzittenden deel uitmaken van hetzelfde huishouden gelden deze regels niet.

Kan ik met het vliegtuig naar Italië?

Ja, je kunt met het vliegtuig naar Italië. De Italiaanse autoriteiten hebben gezondheidscontroles in werking gesteld voor reizigers die met het vliegtuig in Italië aankomen. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.