Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Italie ×
  • Napels ×
  • Napels ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Napels is een van de meest interessante steden van Italie. Het is de derde stad van het land en is gelegen aan de Golf van Napels. Deze stad ligt aan de kust en beschikt over vele heerlijke baaien, er zijn veel historische gebouwen aanwezig en over het eten hoeft weinig gezegd te worden. De Italianen zijn goed in wat ze doen! Een van de gaafste bezienswaardigheden is de Galleria Borbonica. Ook Castel Nuovo mag niet overgeslagen worden en natuurlijk de bekende Vesuvius vulkaan vergeet je niet. Deze vulkaan kan zelfs beklommen worden. Een pittige tocht over een actieve vulkaan, maar absoluut een bucketlist item. De vele bezienswaardigheden, het strand en het heerlijke eten maken Napels een zeer geschikte stedentripbestemming!

Lees meer

Populaire stedentrips Napels

Bezienswaardigheden van Napels

In zo'n grote stad is uiteraard enorm veel te doen. Tijdens jouw stedentrip of weekendje weg hoef je je dus absoluut niet te vervelen. Vanaf de stad is over het water de vulkaan Vesuvius te zien waar aan de voet de ruïnes van Pompei en Herculaneum liggen. Napels heeft een rijke geschiedenis. Deze drukke stad heeft bovendien veel kerken, musea, paleizen en kloosters die zeer de moeite waard zijn om te bezichtigen. Of wat dacht je van een operavoorstelling in het beroemde theater San Carlo? Er zijn dus genoeg dingen te doen tijdens jouw citytrip in Napels!

Eten in Napels

De Napolitaanse keuken is wereldberoemd. Veel typisch Italiaanse lekkernijen zoals pizza, ijs en espresso zijn uit deze stad afkomstig. Zoals in de rest van Italië staat eten en gezelligheid in Napels centraal. Eten is een bezigheid die je met zo veel mogelijk anderen wilt delen. Grote families aan één tafel zul je dus veel tegenkomen. Beginnen met kleine hapjes en afsluiten met de heerlijkste pizza’s en pasta’s. Het eten in Napels is een stuk goedkoper dan in Nederland. In de wijken Spaccanapoli en Pizza del Plebiscito vind je de beste streetfoods voor een fijn prijsje. Buen appetito!

Waar moet je verblijven in Napels?

Kijk jij al uit naar jouw volgende stedentrip naar deze eeuwenoude stad? Er zijn veel verschillende hotels maar ook appartementen in Napels. Een wat luxer hotel met zwembad of een kleinschalige bed & breakfast. De wijk Vomero ligt op een rustige locatie, je verblijft hier echt tussen de Italianen. Wijken San Giuseppe en Porto zijn wat internationaler ingericht met veel architectuur en verschillende universiteiten. Weet jij al wanneer je op vakantie vertrekt naar Napels?

Blog

 • Foto
  4 dingen die je moet zien tijdens je stedentrip in Napels
  13 oktober 2021

  In Napels combineer je het heerlijke Italiaanse leven (en eten) met een zacht klimaat en waarschijnlijk meer highlights dan je kunt bezoeken tijdens een weekendje weg. Daarom geven we jou vandaag 4 tips met dingen die je écht moet zien in Napels. Ontdek ze in deze blog!

  Wat te doen in Napels?