Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Italie ×
  • Gardameer ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italie en een prachtig landschap met pittoreske dorpjes, bergen en leuke strandjes. Het is dan ook niet voor niets dat deze vakantiebestemming erg geliefd is. Naast de prachtige natuur en de gezellige steden is er ook een heus pretpark in de omgeving; Gardaland. De vele vakantieparken, campings en hotels rondom het meer zorgen voor voldoende slaapplaatsen voor alle soorten vakantiegangers. Daarnaast is het Gardameer zowel te doen als vlieg- of autovakantie. Ideaal als je veel wil meenemen of met kleine kinderen reist dus! Kijk jij er al naar uit om de prachtige omgeving van het Gardameer te ontdekken en in het water te plonzen?

Lees meer

Populaire vakanties Gardameer

Gardameer - Ideaal voor watersporters

Het Gardameer is een populaire vakantiebestemming. Het Gardameer, of Lago di Garda, is gelegen in het noorden van Italië en trekt jaarlijks vele vakantiegangers. Belangrijke plaatsen die rond het meer liggen zijn Peschiera del Garda, Sirmione en Desenzano del Garda in het zuiden. Andere bekende plaatsen zijn Riva del Garda in het noorden en Gargnano en Garda zijn voorbeelden van plaatsen aan de west- en oostkust van het meer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. De meeste plaatsen rondom het meer zijn dan ook prima ingespeeld op vakantiegangers, waardoor er voldoende campings en hotels zijn.

Het grootste meer van Italië

Het Gardameer is een langgerekt meer dat het grootste meer van Italië genoemd mag worden. In het meer liggen zeven kleine eilandjes die per boot bereikbaar zijn. Het landschap om het meer is zeer gevarieerd. In het oosten zijn de oevers bergachtig en vind je er steile hellingen van kalksteen. Deze bergen en hellingen worden afgewisseld door bossen en valleien met boomgaarden. De westkust bestaat voornamelijk uit rotsen en is eveneens bergachtig. Het zuiden daarentegen ziet er heel anders uit. De oever is in het zuiden vrij vlak en je vindt hier meer en tevens grotere plaatsen.

Vooral in het zuiden zijn er talloze mogelijkheden om te fietsen of te wandelen in de omgeving. Daarnaast is het meer zelf de perfecte plek voor het beoefenen van watersporten. In de dorpjes kun je op een terrasje genieten van de zon of je gaat er winkelen. In de omgeving zijn eveneens waterpretparken te vinden. Ook met kinderen is dit dus een ideale vakantiebestemming!

Blog

 • Foto
  Wat te doen aan het Gardameer?
  13 juli 2021

  Een vakantie aan het Gardameer heeft iets unieks.. Leer alles over de verschillende bezienswaardigheden en highlights in deze blog. Ook hebben we een wel héél speciaal uitstapje voor je en sluiten we af met een paar must-read tips!

  De leukste bezienswaardigheden!
 • Foto
  Badplaatsen aan het Gardameer
  29 januari 2021

  In dit blog lees je meer over de verschillende badplaatsen aan het Gardameer. Zo kun je uitzoeken welke niet alleen het best bij jouw wensen past maar ook bij die van je kinderen. Lago di Garda staat namelijk bekend als een zeer kindvriendelijke vakantiebestemming!

  Badplaatsen aan het Gardameer