Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Italie ×
  • Florence ×
  • Florence ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Stedentrip Florence

Florence; de stad waar historie en moderne tijd samenkomen en zo de perfecte bestemming voor een stedentrip vormt. Je vult hier gemakkelijk je dagen met het bezoeken van talloze Middeleeuwse gebouwen, wisselt dit moeiteloos af met shoppen in de prachtigste winkels en eindigt met een heerlijk glas wijn op een van de vele terrassen die de stad biedt. Kunstliefhebbers halen hun hart op in Florence, en bezoeken bijvoorbeeld de bekende kathedraal de Duomo of de oudste brug de Ponte Vecchio. En niet te vergeten! Eet een gelato. Deze zijn in Italie het allerlekkerst. Denk voor jouw volgende stedentrip dus eens aan deze prachtige stad in Italië, als je je ogen dicht doet kun je de heerlijke espresso al ruiken.

Lees meer

Populaire stedentrips Florence

Historisch Florence

Florence wordt ook wel de hoofdstad van de Renaissance genoemd, en zodra je de stad binnenrijdt snap je waarom. De stad beschikt over de meest imposante gebouwen, en je hoeft maar een hoek om te slaan om weer overdonderd te worden door een ander historisch kunstwerk. Maak ook eens de wandeling door de Vasari passage; een overdekte passage die het Palazzo Vecchio met het Palazzo Pitti verbindt en vroeger gebruikt werd door de regerende familie Medici zodat zij niet naar buiten hoefden te treden. 

De keuken van Florence

Wie aan Italië denkt, denkt aan lekker eten en drinken. Cappuccino, pizza, wijn, het is allemaal te vinden in Florence en dan ook nog eens van hele goede kwaliteit. Uiteraard zijn ze in Florence gek op pasta, maar ook vlees, vis en verse groenten staan steevast op het menu. En vergeet ook het échte Italiaanse ijs niet, mamma mia!

Florence: beste reistijd

Florence is met haar mediterraan klimaat het hele jaar door een geschikte bestemming voor een stedentrip. De zomers zijn er warm, maar zelfs met 30 graden en koelere avonden is het er goed uit te houden. De winters zijn fris, maar temperaturen onder het vriespunt en sneeuw zijn er eerder uitzondering dan regel. Maar mócht het dan gesneeuwd hebben, dan is de stad nog mooier en romantischer dan anders.
 

Hou je van stedentrips of weekendjes weg en ben je op zoek naar een bestemming vol cultuur, historie en heerlijk eten? Dan is het Italiaanse Florence de plek voor jou!

Blog

 • Foto
  Filmlocaties Inferno
  06 juni 2021

  Het voornaamste decor van deze film is de prachtige stad Florence in Italië. Pak je koffers maar alvast in als jij de filmlocaties van Inferno wil bewonderen!

  Filmlocaties Inferno