Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Toscane ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Heerlijke pizza’s, het stralende zonnetje, vakantiegangers die hier niet weg kunnen voordat ze een kiekje hebben geschoten en die ene scheve toren waar het allemaal om draait. Dit kan maar over één plek in Italie gaan en dat is natuurlijk Pisa! Als je een stedentrip of weekendje weg naar Pisa gaat kun je er niet omheen; “Torre pendente di Pisa”. De wereldberoemde scheve klokkentoren heeft ervoor gezorgd dat Pisa wereldwijd op de kaart is gezet. Deze toeristische trekpleister is gelegen in het ó-zo-mooie Toscane, een prachtige regio die al vele harten heeft veroverd. Tijdens een stedentrip kun je dus gemakkelijk omliggende Italiaanse plaatsen zoals Montecatini Terme of Florence bezoeken. Heb jij al zin in die pizza in Pisa?

Lees meer

Populaire stedentrips Pisa

De toren van Pisa

Als je een vakantie naar Pisa kiest kun je er niet omheen; “Torre pendente di Pisa”. Deze enorm populaire bezienswaardigheid trekt jaarlijks miljoenen mensen naar Pisa om de scheve toren en de bijbehorende kathedraal van de stad te bewonderen. Vele vakantiegangers proberen een leuke foto te maken waarbij ze de schijn wekken de toren tegen te houden. Maar hoe komt het nou eigenlijk dat de toren scheef staat? 

Tijdens de bouw in 1173 kwam men er al snel achter dat de grond waarop de toren gebouwd werd te zacht was om het hele bouwwerk te dragen. Als gevolg begon de toren steeds verder scheef te zakken. In een poging om dit tegen te gaan is geprobeerd om dit te neutraliseren en de rest van de toren recht te bouwen. Dit heeft niet echt geholpen en in de loop van de tijd is de toren alleen maar schever komen te staan. In 1990 waren de Italianen zelfs bang dat de toren zou omvallen en daarom werd hij uit veiligheidsoverwegingen gesloten en gerestaureerd.

Andere leuke bezienswaardigheden in Pisa 

Pisa heeft overigens nog veel meer te bieden. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn onder andere het Piazza dei Miracoli, het plein waaraan de toren en de kathedraal zijn gelegen. Ook het Teatro Verdi mag je zeker niet overslaan bij je bezoek aan Pisa. Dit oude theater staat bekend als het meest authentieke theater van Italië. Wil je naast deze culturele bezienswaardigheden nog even lekker winkelen, ga dan naar de Corso Italia en Borgo Stretto en shop till you drop! 

Bekijk vandaag nog ons aanbod in Pisa en vind de stedentrip of weekendje weg die bij jou past!