Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Comomeer ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De meest statige villa's en sierlijke tuinen, grenzend aan het schilderachtige Comomeer: het is duidelijk waarom deze omgeving tot de mooiste locaties van Italie behoort! Spot prachtige hotspots als George Clooney's Villa Oleandra tijdens een boottocht op het water. Of, ga voor mooie wandelingen in de bergachtige omgeving en bezoek plaatsen als Bellagio en Brunate. En, wil je graag een stedentrip eraan vastplakken? Vanaf hier reis je zó naar het wereldse Milaan. Met wie wil jij het paradijselijke Comomeer ontdekken?

Lees meer

Populaire vakanties Comomeer

Mooiste plekken van Comomeer

Het Comomeer staat bekend als een van de mooiste plekken van Italië. En, dat is met de statige herenhuizen en de meest paradijselijke tuinen, grenzend aan het water, meer dan terecht! Dus, waar moet je zijn? De grootste stad aan het Comomeer is het gelijknamige Como: een plaats die vooral bekendstaat om de historische bezienswaardigheden, zoals de gotische kathedraal, Romeinse thermen en oude stadsmuren. Ook vind je hier idyllische pleinen en smalle straatjes: heerlijk om hier doorheen te struinen op een warme najaarsdag! Een ander pareltje is het Middeleeuwse Bellagio: hier vind je hotspots als Villa Melzi d'Esti, de basiliek San Giacomo en Villa Serbelloni, evenals knusse straten met boetiekjes. Of, ga met het kabeltreintje naar Brunate: een charmant, klein dorpje dat je spectaculaire uitzichten over de bergachtige omgeving biedt. En, ook de watervallen van Domaso te brengen mag je niet missen. Het enige dat nog mist, zijn de beste bruschetta's in combinatie met de lekkerste Italiaanse wijn na een actieve dag!

In de omgeving van Comomeer

Het Comomeer is met haar idyllische dorpen natuurlijk een prachtige locatie! Maar, wat valt er in de omgeving te beleven? Vanaf de plaats Como zijn er verschillende steden om te bezoeken tijdens een vakantie in Italië. En, ook nog eens steden van formaat. Op circa 1 uur en 10 minuten rijden ligt namelijk dé modestad van Italië: tijd dus voor een stedentrip naar Milaan! Laat je hier verwonderen door bezienswaardigheden als de iconische Kathedraal van Milaan en het mondaine Galleria Vittorio Emanuele II. Of, breng een bezoek aan het eeuwenoude Bergamo, vol van Middeleeuwse hotspots en typisch idyllische, Italiaanse pleinen. Ook deze stad rijd je binnen 1.5 uur. Iets verder doorrijden vind je de Renaissance-stad Brescia: bezoek hier het prachtige Piazza della Loggia, evenals indrukwekkende kathedralen. Vanaf het Comomeer maak je niet alleen verschillende stedentrips, ook maak je een soort reis door de tijd: ontdek Middeleeuws Italië in Bergamo tegenover design en trendy restaurants in het wereldse Milaan. Wat wil jij allemaal bezoeken tijdens je vakantie in Italië?

Beste reistijd voor Comomeer

De beste reistijd voor het Comomeer? Dat zijn de warmere maanden in Europa: mei tot en met september vormt daarom de beste reistijd. In deze periode zijn de temperaturen het hoogst, met name in de zomer en het najaar. Vooral september wordt als dé topmaand beschouwd voor het Comomeer, met name door de minste kans op neerslag. En, ook de zomerdrukte is dan voorbij. Wil je op vakantie naar het Comomeer? Ga dan lekker in latere lente, zomer of begin van het najaar!