JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
3 leukste plaatsen voor een vakantie in Italië

3 leukste plaatsen voor een vakantie in Italië

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 11-08-2021

 

Yes yes yes, eindelijk kunnen we jou alles vertellen over één van onze meest favoriete vakanties: een vakantie in Italië! Alleen de taal is al een genot voor je oren, om maar te zwijgen over het geluid van een kabbelend meertje of vrolijke vogeltjes. Tel daar de Italiaanse keuken en het heerlijke klimaat bij op en je krijgt alles en meer dan je nodig hebt voor een heerlijke vakantie. Het blijft natuurlijk heel erg subjectief als je het over de 3 leukste plaatsen in Italië hebt, maar we dagen je uit om het tegendeel te bewijzen. Met deze bestemmingen zit je gebakken! 

Veelzijdig Siena

Siena in één woord? Onmogelijk! Deze stad heeft alles: leuke kleine kronkelstraatjes, een schitterend plein en restaurantjes waar wij misschien wel onze allerlekkerste pizza ooit hebben gegeten. Bekend om de paardenraces die er twee keer peer jaar worden gehouden, waarbij er gestreden wordt tussen de 17 wijken die zich binnen de stadsmuren van Siena bevinden. Het is een overzichtelijke stad die je op je gemak in één dag kunt bewonderen, dus een heel leuk uitstapje tijdens jouw vakantie in Toscane.

Hoteltip: Colleverde***


Uitzicht over Siena

Schitterend Limone Sul Garda

Ben je tijdens jouw volgende vakantie aan het Italiaanse Gardameer te vinden? Dan mag je Limone Sul Garda echt niet missen! Dit stadje ligt aan de oever ten noordwesten van het meer, en is misschien nog wel mooier dan de ansichtkaarten doen vermoeden. Natuurlijk kijk je hier wijds over het schitterende meer, maar de kleine straatjes die steil omhoog lopen herbergen de meest schattige huisjes. De bewoners maken werk van hun balkonnetjes en het geel van de citroenen vind je terug door het hele stadje. Extra tip: ongeveer één kilometer ten noorden van Limone Sul Garda vind je een nieuw aangelegd pad (Ciclopista del Garda), waar je een schitterende wandeling langs de rotsten en boven de oever van het meer kunt maken.

Hoteltip: Sogno Del Benaco****


Uitzicht op Limone Sul Garda

Cultuur en shoppen in Florence

De hoofdstad van de gelijknamige provincie Florence: een plek waar je sprakeloos van de éne in de andere bezienswaardigheid valt. Van het Uffizzi museum tot de Duomo en natuurlijk de Ponte Vecchio waar je prachtige sieraden kunt kopen. Maar ook een walhalla voor de shop-a-holics onder ons en de place to be om heerlijke ijsjes te scoren. Florence is een grote stad, dus om deze in zijn geheel te kunnen bewonderen (en dat wil je) heb je aan één dag niet genoeg.

Hoteltip: Paris***


Santa Maria kerk in Florence

We weten dat we het misschien nog wel moelijker gemaakt hebben om een vakantiebestemming te kiezen. Met zoveel mooie en leuke steden is het ook moeilijk kiezen, maar we raden je zeker aan deze drie plaatsen op jouw to-do lijstje te zetten, en verzekeren je dat je hier geen spijt van gaat krijgen.