Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? In de regio Rome in Italie valt er genoeg te beleven. Er zijn prachtige tuinen te vinden waar je kunt genieten van het mooie uitzicht. Ben je met je familie op vakantie? Maak een bezoekje aan een waterpark als je verkoeling wil van de hitte. Vanuit Rome kun je ook gemakkelijk andere steden bezoeken zoals Tivoli met bosrijke tuinen en Florence, de voormalige thuisbasis van kunstenaars, schrijvers en wetenschappers. Natuurlijk mag een bezoek aan Vaticaanstad niet ontbreken. Deze stad wordt omringt door Rome, maar is een onafhankelijke staat. De kleinste van de wereld!

Lees meer

Populaire vakanties Rome

Bezienswaardigheden omgeving Rome

Heb je even genoeg van de cultuur en de drukte in de stad? In de regio Rome valt genoeg te beleven. Er zijn verschillende waterparken in de omgeving van Rome, waar je verkoeling kunt zoeken van de hitte. Valt de warmte wel mee en ben je op vakantie met je familie? Rainbow Magicland is een themapark voor jong en oud. Ook Cinecittà World is de moeite waard. Dit park is vergelijkbaar met Disneyland, maar dan als hoofdrollen van het park nationale en internationale films die Rome zijn gemaakt. In de regio zijn ook andere leuke steden te vinden zoals Tivoli en Florence. Tivoli is een historische stad gelegen op een heuvel omringt door grote villa´s en bosrijke tuinen. Florence staat bekend als de Renaissancestad van Italië en kan niet ontbreken. In deze stad hebben beroemde kustenaars, schrijvers en wetenschappers gewoond.

Thuisbasis van de paus

Vaticaanstad is de kleinste staat ter wereld en bevindt zich in zijn geheel binnen Rome. Vaticaanstad is een monument op zich met de St. Pietersbasiliek, het St. Pietersplein, de Sixtijnse kapel en diverse musea die kunstwerken herbergen van Michelangelo, Da Vinci en Botticelli. Overweldigend en imposant is het interieur van de St. Pieter die plaats biedt aan 60.000 mensen. Geen last van hoogtevrees? Beklim de St. Pieter en geniet van het fantastische uitzicht over Vaticaanstad en Rome. Maak een wandeling door de prachtige Vaticaanse tuinen en bekijk diverse bouwwerken en fonteinen die door verschillende landen zijn geschonken. Tijdens je bezoek aan de tuinen mag je het park van de Villa Pilla zeker niet missen.

De tuinen van Rome

Naast de vele historische gebouwen heeft Rome tal van parken die je kunt bezoeken. Parco Savello heeft een groene omgeving en een prachtig uitzicht over Rome. In Monte Pincio kun je al fietsend van het mooie uitzicht genieten en van de rust buiten de stad. Ook Parco Regionale dell’Appia Antica is de moeite waard, waar je in een bosrijke omgeving een kijkje neemt van het ‘oude Rome’.

De beste reisperiode

De beste reisperiode om naar Rome te gaan is in de lente of de herfst, omdat het in de zomer erg heet kan worden en er in deze periode veel smog kan zijn. De regio en stad zijn goed te bereiken met het vliegtuig, maar ook met de auto of de trein. Vanaf Antwerpen is het ongeveer 16 uur rijden. Met het vliegtuig is het 2 uur reizen.