Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Italie ×
    • Sicilie ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Sicilie? Last minute Sicilie en all inclusive Sicilie vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Sicilie van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Sicilie te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! Sicilië is een eiland gelegen net onder aan de laars van Italie en staat onder andere bekend om de actieve vulkaan Etna.

Lees meer

Populaire vakanties Sicilie

Sicilië - Prachtige natuur en stranden

Authentieke Italiaanse sferen beleven op Sicilië. Sicilië is al jarenlang een bekende regio onder Nederlandse vakantiegangers. Vele Nederlanders gingen je al voor hier naartoe. Sicilië is een eiland en vormt een autonome regio van Italië, hier wordt zowel Italiaans als de eigen taal, Siciliaans gesproken. De regio ligt in het uiterste zuiden van het land, in de Middellandse Zee. Aan de oostkant van het eiland vind je het vaste land van Italië, ten zuid westen van vakantiebestemming Sicilië ligt Tunesië, maar daartussenin is het kleinere eiland Malta nog gelegen.

 

Sicilië staat internationaal bekend om de Etna. Deze op het eiland gelegen vulkaan is tot op de dag van vandaag nog steeds actief. Het landschap van het eiland is divers en varieert van heuvels met fruitplantages tot grote bossen en sinaasappelplantages. De hoofdstad van het eiland is Palermo in het noorden. De oostkust van het eiland, met steden en badplaatsen als Taormini, Giardini Naxos, Syracuse en Messina, trekt de meeste toeristen.

 

Messina is de plaats die het dichtste bij het Italiaanse vaste land ligt, in Syracuse vind je veel overblijfselen uit de Griekse tijd, waaronder tempels en theaters. In Palermo staat Capella Palatina, een kapel uit de 12e eeuw. Een bezoekje aan de indrukwekkende kathedraal is ook zeker de moeite waard. Vlakbij Palermo ligt Cefalu, dat vooral erg geliefd is voor de vakantiegangers op Silicië die op zoek zijn naar zon, zee en strand.