Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Sicilie ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Het mooie, bergachtige landschap van het eiland Sicilië is perfect voor een heerlijke zonvakantie in Italië. De prachtige baaien, indrukwekkende bezienswaardigheden en sfeervolle authentieke vissersdorpjes zijn ideaal om je vakantie door te brengen. Steden als Taormina en Palermo bieden leuke bezienswaardigheden om te bezoeken. Taormina is geschikt voor cultuurliefhebbers, hier vind je onder meer een prachtig ‘palazzo’ en de Normandische dom. In de levendige stad Palermo kun je het bewonderen van cultuur goed combineren met een middagje shoppen. In de vissersdorpjes kun je genieten van verse vis en daarnaast zijn de mooie kuststreken met lange, brede stranden niet te missen op Sicilië! Waar wacht je nog op?

Lees meer

Populaire vakanties Sicilie

Waar ligt Sicilië?

Authentieke Italiaanse sferen beleven op Sicilië. Sicilië is al jarenlang een bekende regio onder Nederlandse vakantiegangers. Vele Nederlanders gingen je al voor hier naartoe. Sicilië is een eiland en vormt een autonome regio van Italië, hier wordt zowel Italiaans als de eigen taal, Siciliaans gesproken. De regio ligt in het uiterste zuiden van het land, in de Middellandse Zee. Aan de oostkant van het eiland vind je het vaste land van Italië, ten zuid westen van vakantiebestemming Sicilië ligt Tunesië, maar daartussenin is het kleinere eiland Malta nog gelegen.

Bewonder vulkaan Etna & de natuur van Sicilië

Sicilië staat internationaal bekend om de Etna. Deze op het eiland gelegen vulkaan is tot op de dag van vandaag nog steeds actief. Het landschap van het eiland is divers en varieert van heuvels met fruitplantages tot grote bossen en sinaasappelplantages. De hoofdstad van het eiland is Palermo in het noorden.

De oostkust van het eiland, met steden en badplaatsen als Taormini, Giardini Naxos, Syracuse en Messina, trekt de meeste toeristen. Geniet hier aan prachtige baaien met eindeloze stranden. En wil je echt onbezorgd genieten? Kies dan voor één van de mooie all inclusive hotels op Sicilië. 

Historie & cultuur Sicilië

Messina is de plaats die het dichtste bij het Italiaanse vaste land ligt, in Syracuse vind je veel overblijfselen uit de Griekse tijd, waaronder tempels en theaters. In Palermo staat Capella Palatina, een kapel uit de 12e eeuw. Een bezoekje aan de indrukwekkende kathedraal is ook zeker de moeite waard. Vlakbij Palermo ligt Cefalu, dat vooral erg geliefd is voor de vakantiegangers op Silicië die op zoek zijn naar zon, zee en strand.