JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Alles over Turkije: vakanties, inspiratie en tips | Prijsvrij.nl
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Alles over Turkije

Turkije staat bekend als hét all inclusive vakantieland. De luxe hotels en resorts serveren hier de meest uitgebreide buffetten met heerlijke gerechten uit de Turkse en internationale keukens. Om je vingers bij af te likken, zo lekker! Maar Turkije biedt meer. Zo vind je er een schat aan historische bezienswaardigheden; zoals de oude stad Efeze, het antieke Troje en de grotwoningen bij Cappadocië. Ervaar ontspanning en pure verwennerij in Turkse badhuizen en geef je over aan de levendige winkelstraten in de badplaatsen of Istanbul. Of je er nu komt om te relaxen op het strand, of wanneer je op zoek bent naar een combinatie van natuurlijke schoonheid met een rijke geschiedenis. In Turkije is er voor ieder type reiziger wel wat wils! 

Populaire Turkse bestemmingen

Weet jij al welke bestemming in Turkije je wilt bezoeken? We hebben de populairste bestemmingen alvast voor je op een rij gezet. Bekijk hier direct alle Turkse vakanties! Eerst geïnspireerd worden? Lees dan snel verder en ontdek jouw favoriete vakantietype, de beste tips en leukste excursies voor jouw vakantie in Turkije.

Welk type reis naar Turkije zoek je?

Turkije is een veelzijdige vakantiebestemming en biedt voor ieder type reiziger wat wils. Of je nu aan het strand wil genieten van een heerlijke zonvakantie, samen met je partner in een romantisch adults only hotel wil verblijven of op zoek bent naar een kindvriendelijke vakantie met het hele gezin. Selecteer hieronder jouw type vakantie:

Ga voorbereid op reis!

Weet je zeker dat je alles goed geregeld hebt? Lees alle praktische informatie voor jouw vakantie naar Turkije nog eens na. Zo weet je precies welke reisdocumenten je nodig hebt, of je het drinkwater nu wel of niet mag drinken én wat de lokale alarmnummers zijn. Claim nu alvast jouw plaats op de mooiste excursies in Turkije!

Tips en inspiratie

De mooiste Turkse stranden

De mooiste Turkse stranden

8x de leukste themahotels in Turkije

8x de leukste themahotels in Turkije

De leukste plaatsen voor een all in vakantie

De leukste plaatsen voor een all in vakantie

Verrassend Turkije: de Egeïsche Kust

Verrassend Turkije: de Egeïsche Kust

Badplaatsen Turkije

De mooiste badplaatsen van Turkije

Top 7 hotels met waterpark Turkije

Top 7 hotels met waterpark

Veelgestelde vragen over Turkije

's Winters is het in Turkije 2 uur later dan in Nederland en 's zomers 1 uur. 

Als je kijkt naar de wereldkaart, dan kun je Turkije vinden tussen de Middellandse Zee in het zuiden, de Egeïsche Zee in het westen en de Zwarte Zee in het noorden. Aangrenzende landen zijn Griekenland, Bulgarije, Georgië, Armenië, Iran, Irak en Syrië. 

De hoofdstad van Turkije is Ankara.

Turkije heeft een oppervlakte van ongeveer 783.562 vierkante kilometer. Geografisch gezien is Turkije een vrij groot land, wat zich uitstrekt over twee continenten. Het is het 37e grootste land ter wereld qua oppervlakte. 

Turkije is een groot land en kent daarom een divers klimaat; van mediterraan en subtropisch tot aan continentaal en bergachtig. De temperaturen in Turkije kunnen daarom sterk variëren afhankelijk van de regio en het seizoen. In de meeste kustgebieden variëren de temperaturen in de zomermaanden van gematigd tot heet, met gemiddelden die schommelen tussen de 25 en 35 graden. In steden zoals Istanbul en Antalya kan de temperatuur 's zomers nog hoger oplopen. 

Het overgrote deel van Turkije ligt in Azië en een kleiner gedeelte ligt in Europa. De Bosporus, een smalle zeestraat, scheidt het Europese deel van het Aziatische deel van Turkije.

Het grootste meer van Turkije is het Vanmeer. Dit zoutmeer is gelegen in het oosten van het land en is heel speciaal. Het meer heeft namelijk geen natuurlijke afvoer naar de zee. Hierdoor kan het water dus niet wegstromen. Door natuurlijke verdamping blijft het niveau van het water constant. Daardoor is het zoutgehalte van het water extra hoog. Het Vanmeer is één van de grootste zoutmeren ter wereld en is omgeving met een prachtig landschap en historische bezienswaardigheden. De moeite waard om eens te bezoeken dus!

Turkije staat bekend om haar rijke historische erfgoed, met iconische bezienswaardigheden zoals de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee in Istanbul. Maar ook om haar oude ruïnes zoals Efeze. Het land biedt een gevarieerd landschap, variërend van prachtige stranden langs de Middellandse Zee tot aan majestueuze bergketens zoals het Taurusgebergte. Turkije staat verder ook bekend om haar heerlijke keuken met typische gerechten zoals kebabs, baklava en Turkse thee.

Check via de vakantiewijzer Turkije wat de vereisten zijn voor jouw reis naar Turkije. 

In Turkije kun je genieten van een breed scala aan activiteiten. Zo kan je er genieten aan de mooiste stranden, maar ook op avontuur gaan en interessante bezienswaardigheden bewonderen. Breng een bezoek aan de oude stad Efeze of verwonder je aan prachtige juweeltjes zoals de Hagia Sophia en de iconische Blauwe Moskee in Istanbul. Wandel door het prachtige landschap bij de grotwoningen van Cappadocië en slenter over sfeervolle bazaars en markten. 

De Turkse Lira is het officiële betaalmiddel in Turkije. Euro's worden echter ook op veel plekken in het land geaccepteerd, voornamelijk in de grotere badplaatsen. 

In Turkije worden dezelfde stekkers gebruikt als in Nederland. Je hebt dus geen reis- of wereldstekker nodig voor je vakantie naar Turkije.