Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Turkije ×
  • Turkse Riviera ×
  • Alanya ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Een vakantie in Alanya is populair bij zonliefhebbers. De stad is gelegen aan de kust en behoort tot de Turkse Riviera. Veel hotels liggen direct aan het strand, waardoor je alleen de straat over hoeft te steken om een duik te nemen in de zee. Ga je niet alleen voor een zonvakantie in Turkije? Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden te bekijken. Bezoek het kasteel van Alanya dat zich uitstrekt over de grote berg. Bezoek ook de watervallen en loop naar de haven van Alanya waar je lekker kunt eten en leuke boot excursies kunt boeken. De stad is ook geschikt voor een vakantie met kinderen door de vele resorts met waterparken en voor jongeren door het bruisende nachtleven met hippe clubs! Ga je mee?

Lees meer

Populaire vakanties Alanya

Zonvakantie in Alanya

Alanya ligt ten oosten van de regio Antalya en is een geliefde badplaats. Alanya ligt tussen het Taurus gebergte aan de ene kant en de Middellandse Zee aan de andere kant. Het is een stad dat goed is ingespeeld op toeristen door de vele restaurants in alle soorten en maten. De stad beschikt over het bekende Cleopatra strand, waar vooral toeristen verkoeling zoeken van de warme zon. Veel hotels hebben een eigen stukje strand, dus je bent vrijwel verzekerd van een ligbedje. Naast het heerlijke strand heeft Alanya een lange boulevard met veel toeristische winkeltjes en gezellige restaurants. Richting het centrum zijn er ook lokale en bekende winkelketen te vinden waar je goed kunt shoppen. In de avond biedt de stad een bruisend uitgaansleven met leuke clubs waar je tot in de kleinste uurtjes los kunt gaan!

Bezienswaardigheden Alanya

Naast het strand en de verkoelende zwembaden bij het hotel zijn er verschillende bezienswaardigheden te ontdekken in Alanya. In de haven staat de Rode Toren met een etnografisch museum. Als je hier bent loop dan ook zeker over de boulevard waar veel grote piratenboten staan. Leuk om te zien en hier is de mogelijkheid om een excursie te boeken. Bezoek ook het Kasteel van Alanya, die over de gehele berg ligt. Deze is ook te aanschouwen via een kabelbaan die over de berg heen gaat. Wat ook leuk is om te doen als het hotel niet over glijbanen beschikt is om een aquapark in de buurt op te zoeken waar jong en oud zich de hele dag kunnen vermaken!

Weer Alanya 

Alanya ligt in Turkije en staat bekend om de warme temperaturen. In het hoogseizoen liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 31 en 38 graden. Er is weinig regen in de zomerperiode en in de maanden juni en juli zijn het aantal zonuren het hoogst. In de maanden april en mei liggen de temperaturen tussen de 20 en 25 graden en in de winter tussen de 15 en 17 graden. 

Blog

 • Foto
  Wat te doen in Alanya
  03 februari 2021

  Een vakantie naar Alanya is vanwege de beschikbaarheid, goede prijzen en populariteit snel geboekt. Maar wat valt er te doen in Alanya? Wij hebben het voor je uitgezocht zodat je zeker kan zijn van een super leuke vakantie!

  Wat te doen in Alanya