JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Turkije » Alle maatregelen in Turkije » Prijsvrij.nl

Top 10 vakanties Turkije

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een vakantie in Turkije.

Reisadvies voor Turkije

Voor het laatst bijgewerkt op 24-01-2022

Ben jij helemaal weg van een verblijf in een luxe all inclusive resort? Dan is een vakantie naar Turkije de perfecte keus! Ook het lekkere weer en de gezellige badplaatsen dragen bij aan de voordelen van dit vakantieparadijs. Wij houden de meest actuele informatie en veelgestelde vragen met betrekking tot corona op deze pagina voor je bij, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens jouw vakantie in Turkije.

Actuele informatie Turkije

Momenteel geldt er voor Turkije vanuit de Nederlandse overheid een reisadvies met kleurcode oranje. Voor een vakantie naar Turkije betekent dit dat je op de heenreis een coronabewijs bij je dient te hebben. Voor je terugreis naar Nederland heb je een negatieve testuitslag nodig. Ben je in de afgelopen 14 dagen in het zuiden van Afrika geweest? Dan gelden er aanvullende inreisvoorwaaden. Lees hieronder welke coronabewijzen geldig zijn voor het inreizen.

Reizen naar Turkije

Het boeken van een vakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee, daarom hebben wij ervoor gekozen om een aantal extra garanties aan onze service toe te voegen, zodat je jouw vakantie naar Turkije alsnog onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Meer weten?

Praktische info Turkije

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kan afreizen naar Turkije. Je dient dan een coronabewijs mee te nemen in de vorm van een vaccinatiebewijs, coronatest of herstelbewijs. Echter wordt vanuit de Nederlandse overheid toeristische reizen naar Turkije afgeraden.

Ja, je kan zeker al een vakantie boeken. Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie naar Turkije onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Wanneer je op vakantie gaat naar Turkije, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

 • Heenreis naar Turkije

Je kunt naar Turkije op vakantie gaan als je een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) kan tonen: 

- Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent of; 

- Je kunt laten zien dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van COVID-19. De periode van 6 maanden begint 28 dagen na je 1e positieve test of;
- Je een negatieve PCR-test hebt afgelegd (niet ouder dan 72 uur bij aankomst in Turkije) of een negatieve antigeentest (niet ouder dan 48 uur bij aankomst in Turkije).  

 

Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder. Aan de grens met Turkije kunnen steekproefsgewijs PCR-testen bij aankomst worden afgenomen. Daarna kan je doorreizen. Als de uitslag positief is, wordt er contact met je opgenomen en dan moet je 14 dagen in quarantaine. Je kan na 10 dagen opnieuw een test doen, is deze test negatief dan mag je uit quarantaine.

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Turkije hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

Let op: alle vluchten uit Zuid-Afrika, Botswana, Mozambique, Namibië en Zimbabwe naar Turkije zijn opgeschort. Reizigers die de afgelopen 14 dagen in deze landen zijn geweest, en die daarna vanuit een ander land naar Turkije reizen, moeten bij vertrek een negatief PCR-testresultaat laten zien dat bij aankomst in Turkije niet ouder is dan 72 uur. Bij aankomst in Turkije moeten deze reizigers 14 dagen in verplichte staatsquarantaine. De kosten komen voor eigen rekening. De reiziger moet voor vertrek bewijs van betaling laten zien. 

 • Terugreis naar Nederland

Let op: voor alle reizigers geldt er een testplicht; ook voor gevaccineerde reizigers. Bij terugkomst in Nederland dien je een negatieve PCR-test (max. 48 uur voor vertrek) of een negatieve antigeentest (max. 24 uur voor vertrek) te laten zien. 

 
Na je vakantie in Turkije hoef je niet in quarantaine. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Bij thuiskomst wordt wel een zelftest voor de zekerheid geadviseerd, ook als je al gevaccineerd bent.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Om vertraging op het vliegveld te voorkomen, raden wij je aan om de gezondheidsverklaring voor vertrek te downloaden, uit te printen, in te vullen en mee te nemen op reis (zowel voor je heen- als terugvlucht).

 • Gezondheidsverklaring Turkije

Als je naar Turkije afreist is het verplicht om online een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link binnen 72 uur voor de geplande aankomstdatum. Na het invullen van het formulier ontvang je een HES-code die je nodig hebt op het vliegveld. Dit formulier dien je uit te printen of te downloaden op je smartphone/tablet. Tijdens inchecken dien je dit formulier te tonen aan het personeel. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld.

 • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 12 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Turkije is gewoon mogelijk. In Duitsland geldt de 2G regel, wat betekend dat je in het bezit dient te zijn van een geldig vaccinatie- of herstelbewijs. Echter geldt er een uitzondering voor reizigers die op doorreis zijn en vliegen vanaf Duitsland. Wanneer je korter dan 12 uur in Duitsland verblijft is een negatief testresultaat ook voldoende. Ben je niet in het bezit van een geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je dus nog steeds vliegen vanaf Duitsland zolang je je voor je heen- en terugreis laat testen. Dit geldt voor reizigers vanaf 6 jaar. Op bestemming kan je je laten testen bij een van de corona testlocaties. Hou er rekening mee dat de geldigheidsduur van een PCR-test voor de terugreis naar Nederland maximaal 48 uur is en de geldigheidsduur van de antigeentest (sneltest) 24 uur.


Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  • Net als in Nederland moet je 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare gelegenheden (zowel binnen als buiten).
  • Belangrijk: voor bepaalde openbare plaatsen, zoals winkelcentra, markten of restaurants is een HES-code verplicht. Deze persoonlijke HES-code wordt automatisch toegewezen na het invullen van de gezondheidsverklaring voor Turkije.

  Stranden

  Toeristische stranden zijn geopend.


  Winkels en supermarkten

  Winkels en winkelcentra zijn geopend.


  Restaurants en terrassen

  Restaurants en cafés zijn geopend. 


  Entertainment

  Bioscopen, theaters, musea en casino's zijn geopend. Spa's, sauna's en sportscholen zijn geopend.


  Excursies en bezienswaardigheden

  De meeste (buiten)attracties en bezienswaardigheden zijn geopend.


  Openbaar vervoer

  In het openbaar vervoer is het verplicht een mondkapje te dragen. 

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.