JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Turkije » Alle maatregelen in Turkije » Prijsvrij.nl

Top 10 vakanties Turkije

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een vakantie in Turkije.

Reisadvies voor Turkije

Voor het laatst bijgewerkt op 14-10-2021

Ben jij helemaal weg van een verblijf in een luxe all inclusive resort? Dan is een vakantie naar Turkije de perfecte keus! Ook het lekkere weer en de gezellige badplaatsen dragen bij aan de voordelen van dit vakantieparadijs. Wij houden de meest actuele informatie en veelgestelde vragen met betrekking tot corona op deze pagina voor je bij, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens jouw vakantie in Turkije.

Actuele informatie Turkije

Momenteel geldt er voor Turkije vanuit de Nederlandse overheid een reisadvies met kleurcode oranje. Voor een vakantie naar Turkije betekent dit dat je op de heen- en terugreis een coronabewijs bij je dient te hebben. Lees hieronder welke coronabewijzen geldig zijn voor het inreizen.

Vakantie Turkije

Het boeken van een vakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee, daarom hebben wij ervoor gekozen om een aantal extra garanties aan onze service toe te voegen, zodat je jouw vakantie naar Turkije alsnog onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kan afreizen naar Turkije. Je dient dan een coronabewijs mee te nemen in de vorm van een vaccinatiebewijs, coronatest of herstelbewijs. Echter wordt vanuit de Nederlandse overheid toeristische reizen naar Turkije afgeraden.

Ja, je kan zeker al een vakantie boeken. Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie naar Turkije onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Wanneer je op vakantie gaat naar Turkije, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

 • Heenreis naar Turkije

Je kunt naar Turkije op vakantie gaan als je een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) kan tonen: 

- Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent of; 

- Je kunt laten zien dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van COVID-19. De periode van 6 maanden begint 28 dagen na je 1e positieve test of;
- Je een negatieve PCR-test hebt afgelegd (niet ouder dan 72 uur bij aankomst in Turkije) of een negatieve antigeentest (niet ouder dan 48 uur bij aankomst in Turkije).  

 

Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder. Aan de grens met Turkije kunnen steekproefsgewijs PCR-testen bij aankomst worden afgenomen. Daarna kan je doorreizen. Als de uitslag positief is, wordt er contact met je opgenomen en dan moet je 14 dagen in quarantaine. Je kan na 10 dagen opnieuw een test doen, is deze test negatief dan mag je uit quarantaine.

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Turkije hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland dien je in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs (vaccinatie, test- of herstelbewijs):
- Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent
met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
- Een testbewijs (PCR/NAAT-test of antigeentest). Je negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Je negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;
- Een herstelbewijs in de vorm van een positief PCR/NAAT-testresultaat. Je positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Je herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.

 
Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder bovenstaande documenten naar Nederland terugreizen. Na je vakantie in Turkije hoef je niet in quarantaine. Bij thuiskomst wordt wel een zelftest voor de zekerheid geadviseerd, ook als je al gevaccineerd bent.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Om vertraging op het vliegveld te voorkomen, raden wij je aan om de gezondheidsverklaring voor vertrek te downloaden, uit te printen, in te vullen en mee te nemen op reis (zowel voor je heen- als terugvlucht).

 • Gezondheidsverklaring Turkije

Als je naar Turkije afreist is het verplicht om online een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link binnen 72 uur voor de geplande aankomstdatum. Na het invullen van het formulier ontvang je een HES-code die je nodig hebt op het vliegveld. Dit formulier dien je uit te printen of te downloaden op je smartphone/tablet. Tijdens inchecken dien je dit formulier te tonen aan het personeel. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld.

 • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 12 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Turkije? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Zowel voor de heen- als terugvlucht vanuit/naar Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Turkije.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  • Vanaf 1 juli 2021 zijn bijna alle beperkende maatregelen in Turkije ingetrokken.
  • Het dragen van een mondkapje is wel nog overal in Turkije verplicht, op openbare plekken (binnen en buiten). Verder gelden er afstands- en hygiënemaatregelen op openbare plekken zoals vliegvelden, restaurants en hotels.
  • Er geldt een algeheel verbod op het draaien van muziek in o.a. restaurants, clubs, bars en discotheken.

  Stranden

  Toeristische stranden zijn geopend.


  Winkels en supermarkten

  Winkels en winkelcentra zijn geopend.


  Restaurants en terrassen

  Restaurants en cafés zijn geopend. Vanaf middernacht geldt er een verbod op het draaien van muziek, ook in restaurants en cafés. 


  Entertainment

  Bioscopen, theaters, musea en casino's zijn geopend. Het nachtleven in Turkije is echter nog niet volledig geopend, want er geldt nog een verbod op het draaien van muziek vanaf 24:00 uur. Spa's, sauna's en sportscholen zijn geopend.


  Excursies en bezienswaardigheden

  De meeste (buiten)attracties en bezienswaardigheden zijn geopend.


  Openbaar vervoer

  In het openbaar vervoer is het verplicht een mondkapje te dragen. 

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.