JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Turkije » Alle maatregelen in Turkije » Prijsvrij.nl

Top 10 vakanties Turkije

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een vakantie in Turkije.

Reisadvies voor Turkije

Voor het laatst bijgewerkt op 17-11-2022

Ben jij helemaal weg van een verblijf in een luxe all inclusive resort? Dan is een vakantie naar Turkije de perfecte keus! Ook het lekkere weer en de gezellige badplaatsen dragen bij aan de voordelen van dit vakantieparadijs. Wij houden de meest actuele informatie en veelgestelde vragen met betrekking tot corona op deze pagina voor je bij, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens jouw vakantie in Turkije.

Actuele informatie Turkije

Yes, het reisadvies voor Turkije is aangepast naar kleurcode geel. Dat betekent dat je weer fijn kan gaan genieten van een heerlijke zonvakantie in Turkije! Voor je vakantie naar Turkije hoef je sinds 3 juni 2022 geen coronabewijs meer te laten zien.

Reizen naar Turkije

Het boeken van een vakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee, daarom hebben wij ervoor gekozen om een aantal extra garanties aan onze service toe te voegen, zodat je jouw vakantie naar Turkije alsnog onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Meer weten?

Praktische info Turkije

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kan lekker op vakantie naar Turkije. Het reisadvies voor de toeristische gebieden is aangepast naar kleurcode geel. Wij hebben een aantal extra garanties toegevoegd aan onze service, zodat je jouw vakantie naar Turkije onbezorgd kunt boeken. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Wanneer je op vakantie gaat naar Turkije, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

 • Heenreis naar Turkije

Turkije verplicht reizigers zonder vaccinatiebewijs niet langer om een negatieve PCR- of sneltest te overleggen. Dit betekent dat je geen vaccinatie-, herstel-, of testbewijs hoeft te laten zien bij aankomst in Turkije. 

 

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig en is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen. Alle informatie over je terugreis kan je zelf checken bij de Rijksoverheid

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Voor je terugreis van Turkije naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

  • Vliegen vanaf België

  Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

  • Vliegen vanaf Duitsland
  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Turkije!

   • Het dragen van een mondkapje is verplicht in ziekenhuizen en in het openbaar vervoer. Buiten hoef je niet langer een mondkapje te dragen. 
   • Je moet overal in Turkije in openbare gelegenheden (binnen en buiten) een mondkapje dragen, 1,5 meter afstand houden en hygiënemaatregelen naleven.

   Stranden

   Toeristische stranden zijn geopend.


   Winkels en supermarkten

   Winkels en winkelcentra zijn geopend.


   Restaurants en terrassen

   Restaurants en cafés zijn geopend. 


   Entertainment

   Bioscopen, theaters, musea en casino's zijn geopend. Spa's, sauna's en sportscholen zijn geopend.


   Excursies en bezienswaardigheden

   De meeste (buiten)attracties en bezienswaardigheden zijn geopend.


   Openbaar vervoer

   In het openbaar vervoer is het verplicht een mondkapje te dragen. 

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.