JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Turkije » Alle maatregelen in Turkije » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Turkije

Voor het laatst bijgewerkt op 03-12-2020

Wil jij een vakantie naar Turkije boeken? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Om je verder op weg te helpen voorzien wij je van de meest actuele informatie op deze pagina. Hierbij staan wij continu in contact met de lokale autoriteiten.

Actueel:

De Nederlandse overheid geeft op dit moment een code oranje uit voor Turkije. Dat wil zeggen dat toeristische reizen worden afgeraden. 

Mocht dit invloed hebben op jouw geboekte vakantie, dan nemen wij (ongeveer 2 weken voor vertrek) contact met je op. Door de snel veranderende reisadviezen worden reizen die in de verre toekomst plaats vinden nog niet geannuleerd of omgeboekt.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik op vakantie naar Turkije?

Ja, het is mogelijk om op vakantie te gaan naar Turkije. Echter wordt dit door de Nederlandse overheid afgeraden. Als je toch wenst om op vakantie te gaan, dien je extra voorzichtig te zijn en rekening te houden met het advies tot 10 dagen thuisquarantaine bij thuiskomst.

Op vakantie naar Tukije, wat is er open?

Voor personen die zich op dit moment in Turkije bevinden zijn supermarkten, tankstations, restaurants, attractieparken, stranden, sportfaciliteiten en culturele instellingen grotendeels geopend.

Wat zijn de corona maatregelen in Turkije?

Er geldt een minimale fysieke afstand van 2 meter en het dragen van een mondkapje is verplicht in veel steden. Bijvoorbeeld in Istanbul, Ankara, Izmir en in delen van Antalya. Daarnaast is er een samenscholingsverbod en kun je een boete krijgen wanneer je je niet aan de richtlijnen houdt.

Waar moet ik aan denken als ik op vakantie ga naar Turkije?

Als je toch op vakantie naar Turkije gaat omdat je bijvoorbeeld in Duitsland woont, dan dien je voor terugkomst in Duitsland een PCR test af te leggen. De kosten voor een eventuele test moet ter plaatse worden voldaan. De kosten van de test liggen in Turkije tussen de €15,- en €30,-.

Voor meer informatie over vakanties vanuit Duitsland kijk je op deze website

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Turkije?

Mondkapjes

In Turkije is het op verschillende plekken verplicht om een mondkapje te dragen. Daarnaast dien je in het vliegtuig en op het vliegveld een mondkapje te dragen. Het is daarom aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Als je bij Prijsvrij hebt geboekt, krijg je van ons een mondkapje opgestuurd!

 

Gezondheidsverklaring Nederland

Het kan zijn dat je bij terugkomst in Nederland een gezondheidsverklaring moet hebben. Deze hoef je niet aan te vragen bij de dokter, dit is gewoon een formulier die je kunt invullen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 

Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Turkije is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.


Turkije heeft (nog) geen eigen formulieren die je moet invullen voor je vlucht, maar het kan altijd zijn dat jouw hotel of luchtvaartmaatschappij je zal vragen om additionele formulieren in te vullen.

 

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.