JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Turkije » Alle maatregelen in Turkije » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Turkije

Voor het laatst bijgewerkt op 05-03-2021

Ben jij helemaal weg van een verblijf in een luxe all inclusive resort? Dan is een vakantie naar Turkije de perfecte keus! Ook het lekkere weer en de gezellige badplaatsen dragen bij aan de voordelen van dit vakantieparadijs. Wij houden de meest actuele informatie en veelgestelde vragen met betrekking tot corona op deze pagina voor je bij, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens jouw vakantie in Turkije.

Actuele informatie Turkije

Het reisadvies voor Turkije is t/m eind maart 2021 code oranje wat betekent dat toeristische reizen in deze periode door de Nederlandse overheid worden afgeraden. Maar, niet getreurd! Voor de periode daarna ziet het er al heel wat rooskleuriger uit en uiteraard kun je wel een vakantie naar Turkije boeken voor later in 2021. Wij garanderen dat wij al onze klanten weer veilig thuis brengen, zo kunnen we hopelijk met zijn allen weer (veilig) genieten van een zonnige zomervakantie op reis!

Zomer 2021 naar Turkije

Het boeken van een vakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee, daarom hebben wij ervoor gekozen om een aantal extra garanties aan onze service toe te voegen, zodat je jouw zomervakantie naar Turkije alsnog onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Dus ben jij ook zo toe aan een vakantie? Bekijk dan nu ons ruime aanbod met vakanties naar Turkije en voor je het weet vlieg jij deze zomer naar de zon! Lees hier alle voorwaarden over onze extra garanties.

Top 10 zomervakanties Turkije

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een zomervakantie in Turkije.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik op vakantie naar Turkije?

Nee, op dit moment helaas niet. Vanuit de Nederlandse overheid worden toeristische reizen naar Turkije t/m half maart 2021 afgeraden. Je kunt natuurlijk al wel een vakantie boeken voor later in het jaar.

Kan ik al een vakantie boeken voor zomer 2021?

Ja, je kan zeker al een vakantie boeken voor aankomende zomer. Reizen met een vertrek tot half maart worden afgeraden en zijn niet meer te boeken op onze website. Maar wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw zomervakantie naar Turkije onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Turkije?

 • Mondkapjes

In Turkije is het verplicht om een mondkapje te dragen. Daarnaast dien je in het vliegtuig en op het vliegveld een mondkapje te dragen. Het is daarom aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat.

 • Negatieve PCR-test

Vanaf 29 december 2020 moeten alle reizigers van 6 jaar en ouder die per vliegtuig naar Turkije reizen, voordat ze aan boord gaan een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen. De test mag bij aankomst in Turkije niet ouder zijn dan 72 uur. Reizigers die geen negatieve testuitslag kunnen laten zien worden op vluchten geweigerd. Ook reizigers over land en zee moeten een negatieve PCR-testuitslag tonen.


Bij terugkomst in Nederland dien je in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag te laten zien in Nederland. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Turkije dien je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Mocht je een test op plaats van bestemming willen afleggen, dan kan dit op de volgende testlocaties in Turkije.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Het kan zijn dat je bij terugkomst in Nederland een gezondheidsverklaring moet hebben. Deze hoef je niet aan te vragen bij de dokter, dit is gewoon een formulier die je kunt invullen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link.  


Turkije heeft (nog) geen eigen formulieren die je in dient te vullen voor je vlucht, maar het kan altijd zijn dat jouw hotel of luchtvaartmaatschappij je zal vragen om additionele formulieren in te vullen.

 • Vliegen van en naar België

 • Onlangs is het reisadvies van België vanuit de meeste Nederlandse provincies aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een Belgische luchthaven dien je 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

  Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Turkije is ook volgens de Duitse overheid een risicogebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.


  Voor meer informatie over vakanties vanuit Duitsland kijk je op deze website

   Op vakantie naar Tukije, wat is er open?

   In Turkije is voor het hele land een lockdown ingesteld, waardoor veel faciliteiten momenteel zijn gesloten. Daarnaast geldt er een avondklok van 21:00 uur tot 05:00 uur. Alleen in het weekend is het toegestaan om naar buiten te gaan voor boodschappen.

   Wat zijn de corona maatregelen in Turkije?

   Er geldt een minimale fysieke afstand van 2 meter en het dragen van een mondkapje is verplicht. Daarnaast is er een samenscholingsverbod en kun je een boete krijgen wanneer je je niet aan de richtlijnen houdt.

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.