JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Turkije » Alle maatregelen in Turkije » Prijsvrij.nl

Top 10 zomervakanties Turkije

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een zomervakantie in Turkije.

Reisadvies voor Turkije

Voor het laatst bijgewerkt op 16-06-2021

Ben jij helemaal weg van een verblijf in een luxe all inclusive resort? Dan is een vakantie naar Turkije de perfecte keus! Ook het lekkere weer en de gezellige badplaatsen dragen bij aan de voordelen van dit vakantieparadijs. Wij houden de meest actuele informatie en veelgestelde vragen met betrekking tot corona op deze pagina voor je bij, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens jouw vakantie in Turkije.

Actuele informatie Turkije

Het reisadvies voor Turkije is nog steeds code oranje wat betekent dat toeristische reizen door de Nederlandse overheid worden afgeraden. Wanneer dit advies veranderd is nog niet duidelijk. Wel heeft de Turkse overheid aangegeven weer toeristen te willen ontvangen. Zodra er iets veranderd lees je het op deze pagina. 

Zomer 2021 naar Turkije

Het boeken van een vakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee, daarom hebben wij ervoor gekozen om een aantal extra garanties aan onze service toe te voegen, zodat je jouw zomervakantie naar Turkije alsnog onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Dus ben jij ook zo toe aan een vakantie? Bekijk dan nu ons ruime aanbod met vakanties naar landen met een geel of groen reisadvies. Of bekijk hotels in Turkije voor later dit jaar.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Nee, op dit moment helaas niet. Vanuit de Nederlandse overheid worden toeristische reizen naar Turkije afgeraden. Je kunt natuurlijk al wel een vakantie boeken voor later in het jaar.

Ja, je kan zeker al een vakantie boeken voor aankomende zomer. Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw zomervakantie naar Turkije onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

 • Mondkapjes

In Turkije is het verplicht om een mondkapje te dragen. Daarnaast dien je in het vliegtuig en op het vliegveld een mondkapje te dragen. Het is daarom aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat.

 • Negatieve PCR-test

Vanaf 29 december 2020 moeten alle reizigers van 6 jaar en ouder die per vliegtuig naar Turkije reizen, voordat ze aan boord gaan een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen. De test mag bij aankomst in Turkije niet ouder zijn dan 72 uur. Reizigers die geen negatieve testuitslag kunnen laten zien worden op vluchten geweigerd. Ook reizigers over land en zee moeten een negatieve PCR-testuitslag tonen. Bij binnenkomst van Turkije is geen vaccinatiepaspoort nodig.

Bij terugkomst in Nederland dien je in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag te laten zien in Nederland. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Turkije dien je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Mocht je een test op plaats van bestemming willen afleggen, dan kan dit op de volgende testlocaties in Turkije.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Het kan zijn dat je bij terugkomst in Nederland een gezondheidsverklaring moet hebben. Deze hoef je niet aan te vragen bij de dokter, dit is gewoon een formulier die je kunt invullen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link.

 • Gezondheidsverklaring Turkije

Als je naar Turkije afreist is het verplicht om online een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link vanaf 72 uur voor vertrek. Na het invullen van het formulier ontvang je een HES-code die je nodig hebt op het vliegveld. Dit formulier dien je uit te printen of te downloaden op je smartphone/tablet. Tijdens inchecken dien je dit formulier te tonen aan het personeel. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld.

 • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve COVID-19-PCR-test moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Turkije? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Turkije.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  Om het aantal besmettingen in Turkije te beperken, neemt de Turkse overheid extra maatregelen:

  • Er geldt een avondklok van 22:00 uur tot 05:00 uur in de ochtend.
  • Er geldt een lockdown van zaterdagavond 22:00 tot maandagochtend 05:00. Voor noodzakelijke reizen met een (betaalde) hotelreservering hoef je je hier niet aan te houden. Als toerist mag je je dus vrij bewegen, ook 's avonds en in het weekend. 
  • De social distancing afstand in Turkije is 2 meter.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht.

  Stranden

  Privé-stranden bij hotels zijn geopend voor toeristen. 


  Winkels en supermarkten

  Winkels en winkelcentra mogen doordeweeks tot 20:00 uur open zijn. In het weekend zijn supermarkten beperkt geopend van 10:00 tot 17:00 uur en is er geen verkoop van niet-noodzakelijke producten (inclusief alcohol). 


  Restaurants en terrassen

  Restaurants, cafés, sportscholen en bioscopen zijn onder voorwaarden geopend van 07:00 uur tot 21:00 uur uitgezonderd op zondag.


  Vervoer

  Bussen en treinen rijden met maximaal 50% capaciteit. 

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.