JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Turkije » Alle maatregelen in Turkije » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Turkije

Voor het laatst bijgewerkt op 3-7-2020

Wil jij een vakantie naar Turkije boeken? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn laatste ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Om je verder op weg te helpen voorzien wij je van de meest actuele informatie op deze pagina. Hierbij staan wij continu in contact met de lokale autoriteiten.

Actueel:

Op verschillende sites wordt gemeld dat de Turkse autoriteiten de grenzen weer open (willen) stellen voor toeristen. Alleen kun je nog niet op vakantie naar Turkije. Hoe zit dat? Dit komt omdat de Nederlandse overheid op dit moment nog een code oranje uitgeeft voor Turkije. Dat wil zeggen dat toeristische reizen worden afgeraden. Wanneer Nederlanders weer op vakantie mogen naar Turkije hangt af van wanneer de Nederlandse overheid de code oranje omzet in code geel. Wanneer ze dat gaan doen is ook niet duidelijk, bij andere landen zoals Spanje werd dit vooraf aangekondigd, bij Turkije is dit (nog) niet gebeurd. Wij hopen je hier snel meer duidelijkheid over te kunnen geven.  

 

Dit is ook de reden dat de vakanties naar Turkije voor de komende maanden nog niet geannuleerd zijn, wij wachten af tot er een datum is gecommuniceerd door de Nederlandse overheid.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Turkije?

Er is op dit moment helaas nog geen duidelijkheid over wanneer toeristen weer naar Turkije mogen gaan. Er is sprake van een code oranje vanuit de Nederlandse overheid, wat inhoud dat je nog niet op vakantie kunt.

Op vakantie naar Tukije, wat is er open?

Aangezien het nog niet mogelijk is om naar Turkije op vakantie te gaan, is het nog niet duidelijk wat er precies wel of niet open is voor reizigers. Voor personen die zich op dit moment in Turkije bevinden zijn supermarkten, tankstations, restaurants, attractieparken, stranden, sportfaciliteiten en culturele instellingen geopend.

Wat zijn de corona maatregelen in Turkije?

Er geldt een minimale fysieke afstand van 2 meter en het dragen van een mondkapje is geadviseerd. Daarnaast is er een samenscholingsverbod en kun je een boete krijgen wanneer je je niet aan de richtlijnen houdt.

Kan ik met de auto naar Tukije?

Nee, het is nog niet mogelijk om met de auto naar Turkije te reizen.

Kan ik met het vliegtuig naar Tukije?

Nee, het is nog niet mogelijk om met het vliegtuig naar Turkije te reizen. We houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Houd de pagina dus goed in de gaten!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.