Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Turkije ×
  • Turkse Riviera ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Side is één van de populairste badplaatsen in Turkije waar je prima kunt vertoeven aan het strand of het zwembad met hoge temperaturen en veel zon. Een vakantie in Turkije staat vaak bekend om de ideale all-inclusive zonvakantie, maar in Side kun je nog veel meer dan dat! De stad aan de Turkse Riviera heeft culturele bezienswaardigheden zoals het Romeinse amfitheater, Romeinse aquaducten en de Tempel van Apollo. Ook leuk om te doen is het bezoeken van de watervallen van Manavgat of de Green Canyon met een leuke boottocht. In de omgeving zijn ook veel fantastische aquaparken en lange stranden te vinden. Wil je het Turkse uitgaansleven leren kennen? In de mooie haven kun je gezellig bars en discotheken vinden!

Lees meer

Populaire vakanties Side

Side - Voormalig visserdorp met gezellige haven

Side is gelegen op zo'n 75 kilometer van de grootste internationale badplaats van Turkije; Antalya. Door de strategische ligging is Side een belangrijk handelscentrum geweest in de 7e eeuw voor Christus en heeft daardoor een rijk verleden. Het plaatsje is in die tijd volledig opgebouwd tot een drukke handelsplek en werd daarnaast later een belangrijke plek voor de slavenhandel. De historische binnenstad is gelegen op een schiereilandje, waardoor je vanuit de gezellige smalle straatjes aan beide kanten de zee kunt zien.

Bezienswaardigheden Side

Tot op de dag van vandaag kun je de overblijfselen uit de ‘gouden tijden’ in Side terugvinden. Het plaatsje puilt uit van de interessante, historische en culturele bezienswaardigheden, zoals een theater uit de Romeinse tijd, de Apollo tempel of de ruïnes van Aspendos en Perge. Maar dat is niet alles, er is namelijk nog veel meer te zien en te doen in Side. Zo heeft de badplaats een mooie kustlijn met een fraai strand. Het is dan ook geen straf om hier een dagje op het strand te mogen luieren! Daarnaast vind je in deze badplaats vele winkeltjes en gezellige restaurantjes met een Turkse of internationale keuken, waar je heerlijk kunt eten. Houd je ook wel van een feestje? Bezoek tijdens je vakantie dan één van de vele cafés of discotheken die Side rijk is.

Blog

 • Foto
  Bezienswaardigheden Side, de leukste dingen om te doen!
  04 oktober 2021

  In deze blog vertellen we je álles over Side, een heerlijke vakantiebestemming aan de Turkse Rivièra. Benieuwd naar de uitstapjes die we hebben verzameld?

  Bezienswaardigheden van Side
 • Foto
  Ontdek de drie kanten van Side, Turkije
  03 februari 2021

  Turkije heeft ontelbare prachtige (bad)plaatsen met cultuur, geschiedenis en natuur. Eén stadje aan de Turkse Rivièra is vrijwel bij elke reiziger bekend: Side! Lees er alles over in deze weblog.

  Ontdek de drie kanten van Side