Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse riviera ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Side? Last minute Side en all inclusive Side vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Side van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Side te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! Side is één van de bekendste vakantie bestemmingen aan de Turkse Riviera en zeer geliefd bij vele toeristen. Het plaatsje ligt aan de zuidkust van Turkije op een schiereiland aan de Middellandse Zee.

Lees meer

Populaire vakanties Side

Side - Voormalig visserdorp met gezellige haven

Side is gelegen op zo'n 75 kilometer van de grootste internationale badplaats van Turkije; Antalya. Door de strategische ligging is Side een belangrijk handelscentrum geweest in de 7e eeuw voor Christus en heeft daardoor een rijk verleden. Het plaatsje is in die tijd volledig opgebouwd tot een drukke handelsplek en werd daarnaast later een belangrijke plek voor de slavenhandel. De historische binnenstad is gelegen op een schiereilandje, waardoor je vanuit de gezellige smalle straatjes aan beide kanten de zee kunt zien.

Bezienswaardigheden Side

Tot op de dag van vandaag kun je de overblijfselen uit de ‘gouden tijden’ in Side terugvinden. Het plaatsje puilt uit van de interessante, historische en culturele bezienswaardigheden, zoals een theater uit de Romeinse tijd, de Apollo tempel of de ruïnes van Aspendos en Perge. Maar dat is niet alles, er is namelijk nog veel meer te zien en te doen in Side. Zo heeft de badplaats een mooie kustlijn met een fraai strand. Het is dan ook geen straf om hier een dagje op het strand te mogen luieren! Daarnaast vind je in deze badplaats vele winkeltjes en gezellige restaurantjes met een Turkse of internationale keuken, waar je heerlijk kunt eten. Houd je ook wel van een feestje? Bezoek tijdens je vakantie dan één van de vele cafés of discotheken die Side rijk is.