Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Turkije ×
  • Egeische Kust ×
  • Izmir ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ook genieten van een ontspannen vakantie aan de Turkse Kust? Verblijf dan in de gezellige havenstad Izmir. Izmir is gelegen in het westen van Turkije aan de Egeïsche Kust. De prachtige locatie aan een schitterende baai omringd met hoge heuvels maken Izmir een werkelijk plaatje vanuit de lucht om te zien. Bezoek het oude Agora marktplein of maak een dagtrip naar Efeze. In Izmir kan je lekker eten in één van de vele lokale restaurantjes of genieten van het nachtleven in de cafés en kroegen aan het water op de Atatürk Caddesi.

Lees meer

Populaire vakanties Izmir

Vakantie Izmir

Izmir ligt in het westen van Turkije aan de Egeïsche Zee en de Golf van Izmir. Het is de belangrijkste havenstad van de regio. De ligging op de berghelling is zéér indrukwekkend: de huizen kijken uit over een schitterende baai en de oude wijken zijn bijzonder kleurrijk.

Bezienswaardigheden in Izmir

Izmir is geen typische strandbestemming zoals je misschien gewend bent. Echte strandliefhebbers kunnen dan ook beter uitwijken naar andere badplaatsen. Izmir is vooral geliefd vanwege haar Turkse gastvrijheid, gezelligheid en sfeer. Voor verkoeling overdag kan je terecht in het zwembad van je hotel. Ook is er een lange boulevard aanwezig langs de kustlijn waar je lekker kan wandelen. 

Breng dan een bezoek aan het Agora marktplein. In dit winkelcentrum kan je urenlang shoppen. In de wijk Konak kan je eeuwenoude bezienswaardigheden ontdekken zoals de bekende klokkentoren die ook op de bankbiljetten van de Turkse Lira staan gedrukt. Ook een bezoek tot het archeologische museum, ontspannen in het Kültür Park of een dagtrip naar het bijzondere Efeze behoren tot de mogelijkheden. 

Izmir: beste reistijd

De beste reistijd voor een ontspannen zonvakantie naar Izmir is van mei t/m oktober. In deze periode geniet je namelijk van aangename temperaturen van gemiddeld 25-30 graden. Ook is er in deze periode weinig kans op neerslag, zo kan je optimaal genieten aan het strand. 

Heb jij ook zin in een vakantie naar Izmir? Verblijf dan in één van onze leuke hotels en geniet van al het moois dat Izmir te bieden heeft. 

Blog

 • Foto
  Wat te doen in de gezellige havenstad Izmir?
  12 oktober 2021

  Een vakantie in Izmir biedt de ideale combinatie van een bruisende stad en de heerlijke Egeïsche kust. Maar wat valt er dan allemaal te beleven in deze gezellige havenstad? Wij zochten het uit en stippelden de ideale vakantiedag voor je uit.

  Wat te doen in Izmir?