Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Istanbul ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De regio Istanbul is al jarenlang een van de belangrijkste regio's in Turkije. Vroeger werd hier veel handel gedreven en vandaar dat de regio Istanbul dan ook zo groot is geworden. Wist je dat Istanbul ook de enige stad is die op 2 continenten ligt? In Istanbul zelf vind je vele interessante highlights waaronder de Blauwe Moskee en het Topkapi paleis. Omdat Istanbul zo groot is, kan je hier gemakkelijk een week verblijven zonder je te vervelen. Zo kan je er ook goed shoppen en relaxen in één van de vele hamams! Istanbul is dan ook prima geschikt voor een lange stedentrip. 

Lees meer

Populaire vakanties Istanbul

Istanbul: een belangrijke handelsstad 

Istanbul is één van de belangrijkste handelssteden van Turkije. Dit komt door de ligging van de stad aan de zeestraat de Bosporus. Dit verbind de Zwarte Zee met de Zee van Marmara. In het verleden werd hier altijd al veel handel gedreven en door de jaren heen is de stad uitgegroeid tot een grote metropool. Niet alleen voor handel, ook voor toeristen is de stad erg aantrekkelijk. Zo zijn er vele bezienswaardigheden te ontdekken waaronder vele interessante moskeeën, paleizen en kastelen. 

Ook kan je de 6e-eeuws ondergrondse wateropslagplaats Basilica Cisterne ontdekken. Deze wateropslagplaats was het decor in meerdere films waaronder een aantal scènes in de populaire James Bond film 'From Russia with Love'. 

Shop till you drop in Istanbul

Naast de vele highlights is Istanbul ook een aanrader voor shopliefhebbers! Van vele winkels, tot grote bazaars en kleine marktjes. Je kan het zo gek niet bedenken, maar écht alles is te koop in Istanbul! Vergeet niet om af te dingen, zo hou je ook nog wat over voor andere activiteiten! 

Een andere leuke optie tijdens je bezoek aan de regio Istanbul is een bezoek aan de hamam! In Istanbul ligt het badhuis Cağaloğlu Hamami. Dit is één van de allermooiste badhuizen en is al meer dan 300 jaar oud. Perfect voor wat ontspanning tussendoor!