Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Istanbul ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De regio Istanbul is al jarenlang een van de meest belangrijke regio's in Turkije. Vroeger werd hier veel handel gedreven en vandaar dat de regio Istanbul dan ook zo groot is geworden. Wist je dat Istanbul ook de enige stad ter wereld is die op 2 continenten ligt? In Istanbul zelf vind je vele interessante highlights waaronder de Blauwe Moskee en het Topkapi paleis. Omdat Istanbul zo groot is, kan je hier gemakkelijk een week op vakantie zonder je te vervelen. Zo kan je er ook goed shoppen en relaxen in één van de vele hamams! Een vakantie naar Istanbul is dan ook erg veelzijdig en staat garant voor veel plezier. 

Lees meer

Populaire vakanties Istanbul

Istanbul: wat te doen 

Istanbul is één van de belangrijkste handelssteden van Turkije. Dit komt door de ligging van de stad aan de zeestraat de Bosporus. Dit verbindt de Zwarte Zee met de Zee van Marmara. In het verleden werd hier altijd al veel handel gedreven en door de jaren heen is de stad uitgegroeid tot een grote metropool. Niet alleen voor handel, ook voor toeristen is de stad erg aantrekkelijk. Zo zijn er vele bezienswaardigheden te ontdekken waaronder vele interessante moskeeën, paleizen en kastelen. 

Ook kan je de 6e-eeuws ondergrondse wateropslagplaats Basilica Cisterne ontdekken. Deze wateropslagplaats was het decor in meerdere films waaronder een aantal scènes in de populaire James Bond film 'From Russia with Love'. 

Shoppen in Istanbul

Naast de vele highlights is Istanbul ook een aanrader voor shopliefhebbers! Van vele winkels, tot grote bazaars en kleine marktjes. Je kan het zo gek niet bedenken, maar écht alles is te koop in Istanbul! Zo vind je leuke boetiekjes in de wijk Galata, exclusieve designermerken in de luxe wijk Nisantasi en vele winkels van grote modeketens in de lange winkelstraat Istiklal Caddesi. Ook zijn er diverse shoppingmalls en traditionele marktjes. Vergeet hier vooral niet om af te dingen, zo hou je ook nog wat over voor andere activiteiten! 

Een andere leuke optie tijdens je bezoek aan de regio Istanbul is een bezoek aan de hamam! In Istanbul ligt het badhuis Cağaloğlu Hamami. Dit is één van de allermooiste badhuizen en is al meer dan 300 jaar oud. Perfect voor wat ontspanning tussendoor!