Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Lycische Kust ×
    • Oludeniz ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Aan de Lycische Kust in Turkije ligt de fantastische badplaats Oludeniz; een werkelijk paradijs en dichterbij huis dan je denkt! Het adembenemende strand, met bijbehorende Blue Lagoon, is zelfs zo mooi dat het één van de vijf mooiste stranden ter wereld zou zijn. Tijdens je vakantie in Ölüdeniz zijn er nog veel meer mogelijkheden dan relaxen op het parelwitte strand. Zo staat de plaats ook bekend om het prachtige natuurgebied van Babadag en het ruime aanbod aan watersporten zoals paragliden en snorkelen. Families met kinderen opgelet, want deze bestemming is ideaal voor een fijne gezinsvakantie. Verblijf in een van de luxe hotels of all inclusive resorts in Ölüdeniz.

Lees meer

Populaire vakanties Oludeniz

Vakantie Ölüdeniz - Adembenemend wit zandstrand

Ölüdeniz is een mooi en gezellig, niet al te groot plaatsje aan de zuidwest kust van Turkije. De badplaats is onder andere bekend van de succesvolle en romantische speelfilm de Blue Lagoon, maar desondanks is dit pareltje nog relatief onontdekt. Voor gezinnen is deze bestemming ideaal, omdat de baai bestaat uit zeer rustig water, zonder merkbaar getijde. Voor duikers en snorkelaars is het een geweldige bestemming om het leven in de onderwaterwereld te bekijken. Bovendien leent de unieke baai zich perfect voor paragliders die het Turkse landschap vanuit de lucht willen bewonderen. 

Wat te doen in Ölüdeniz?

In de regio van Ölüdeniz is er van alles te doen voor jong en oud. Je beleeft hier meer dan alleen een strandvakantie. Een aantal van onze tips:

-Bezoek het Griekse, verlaten dorpje Kayaköy. Je vindt hier onder andere een goed intact gebleven Grieks-orthodoxe kerk. Een bezoek aan dit stadje is héél indrukwekkend.
-Maak een wandeling door het prachtige natuurgebied van Babadag. Je vindt hier cederbomen, kleurrijke orchideeën en de meest schitterende uitzichten.
-Plan een uitje naar het Aquapark Ölüdeniz Water World. Dit is een groot waterpark met verschillende zwembaden en spectaculaire glijbanen. Perfect voor gezinnen met kinderen.
-Bewonder Butterfly Valley. Deze vallei is even magisch als hij klinkt en ligt vlakbij Ölüdeniz. Het is de woonplaats van ongeveer honderd verschillende soorten vlinders. Je zult even moeten zoeken, maar ze zijn er zeker. 
-Ben je een cultuurfanaat? Breng dan een bezoek aan de nabijgelegen stad Fethiye: een prachtige stad met een rijke historie. 

Beste reistijd Ölüdeniz

In de maanden mei t/m oktober ben je verzekerd van een heerlijke zonvakantie in Ölüdeniz. Maar met haar mediterrane klimaat is deze Turkse plaats het hele jaar door een fijne vakantiebestemming. Ölüdeniz kent zachte winters en warme zomers met weinig neerslag. De temperatuur in de zomermaanden is minimaal 22 graden en kan oplopen tot wel 30 graden. Het zeewater is ook zeer aangenaam en ligt altijd tussen de 17 en 30 graden. Het weer en klimaat van Ölüdeniz is heel geschikt voor een fantastische zonvakantie.

Als je aan Turkije denkt, denk je misschien niet meteen aan paradijselijke plekken, maar Ölüdeniz zal je in een oogwenk van gedachte veranderen. Ben je al overtuigd? Bekijk dan snel welk hotel het beste past bij jouw vakantie naar dit paradijsje!