Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×
    • Antalya ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Het in een baai gelegen Antalya is een zeer geliefde vakantiebestemming bij vele zonaanbidders, grotendeels vanwege de ligging aan de Turkse Riviera. Antalya staat bekend om de schitterende zandstranden, vandaar dat vakantiegangers hier voornamelijk van genieten tijdens hun zonvakantie in Turkije. Verblijf is mogelijk in een van de vele all inclusive resorts die te vinden zijn in deze stad. De temperatuur is het gehele jaar erg aangenaam en de stad telt zo’n 300 zonnige dagen per jaar. Naast zon, zee en strand biedt de stad ook andere mogelijkheden: bezoek de indrukwekkende Düden Waterfalls of de Romeinse haven, een van de mooiste overblijfselen uit de oudheid van Antalya. Ook de Antalya Bazaar is erg populair onder toeristen.

Lees meer

Populaire vakanties Antalya

Ligging en klimaat Antalya

Antalya is een grote stad in het zuidwesten van Turkije, ingeklemd tussen het Taurus gebergte enerzijds en de Middellandse Zee anderzijds. De stad is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie en daarnaast is het een van de populairste badplaatsen van Turkije, gelegen aan de populaire Turkse Rivièra. Antalya heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, regenachtige winters met een gemiddelde temperatuur van 16 °C in de winter en 27 °C in de zomer. Vlieg vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar de luchthaven van Antalya in ongeveer 4 uur. Vergeet niet dat er een uur tijdsverschil is met Nederland, het is namelijk een uur later in Antalya. 

 

Meer dan alleen een baai met uitgestrekte stranden

Antalya staat met name bekend om de schitterende zandstranden die je er vindt, zoals Konyaalti Beach (kiezelstrand) en Lara Beach (zandstrand). Maar Antalya is net als de rest van de regio ook met name een plek met een boeiend en rijk verleden dat zijn sporen heeft nagelaten. Het historische centrum is een wirwar van smalle straatjes die uiteindelijk uitkomen op grote pleinen of in prachtige stadsparken. Lokale handelaars, kleine winkeltjes en markten fleuren het straatbeeld op tot laat in de avond. De stad heeft bovendien vele restaurants en typische Turkse thee- en koffiehuizen.

 

Bezienswaardigheden Antalya

Gun de oude haven een bezoekje en vergeet niet langs de Antalya Bazaar te gaan, hier verkopen de lokale handelaren hun waar. Voor de museumliefhebbers is het Archeologisch Museum geschikt, in dit stadsmuseum wordt duidelijk waar welke volken allemaal in deze streek gewoond hebben. De ruïnes van Aspendos zijn eveneens een aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie Antalya. Deze zijn net buiten Antalya gelegen. Tot slot ligt een van de beroemdste bezienswaardigheden 10 kilometer ten noorden van de stad: de waterval van Düden. Met een spectaculaire hoogte van 40 meter en omringd door een prachtig park is deze waterval zeker een wandeling waard.