JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Griekenland » Maatregelen van Griekenland » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Griekenland

Voor het laatst bijgewerkt op 02-08-2021

Wil jij tijdens je vakantie genieten aan één van de de mooiste stranden van Griekenland? Dan hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Griekenland voor je op een rij gezet. 

Actuele informatie Griekenland

Vakantiegangers opgelet! De Noord-Egeïsche eilanden zijn bestempeld als groen en de rest van Griekenland staat op code geel. Dit betekent dat we weer op vakantie kunnen naar heel Griekenland! Bij terugkomst in Nederland hoef je niet meer in quarantaine.

Voor de heenreis dien je een coronabewijs te hebben (vaccinatie, herstelbewijs of coronatest) en vanaf 8 augustus dien je voor de terugreis naar Nederland ook een coronabewijs te hebben.

Let op: in de binnenruimtes van horecagelegenheden, bars, theaters en bioscopen worden van 16 juli tot en met 31 augustus alleen gevaccineerde toegelaten. Wanneer je niet bent gevaccineerd, heb je nog wel toegang tot het terras van een restaurant. Minderjarigen die nog niet gevaccineerd zijn mogen binnen als de ouders kunnen laten zien dat de kinderen een zelftest hebben gedaan en de uitslag is negatief.

Vakantie Griekenland bij Prijsvrij

Bij Prijsvrij vakanties boek je naast onze garanties nu ook met terughaalgarantie én geld-terug-garantie. We begrijpen namelijk dat het boeken van een vakantie nu onzekerheden met zich mee kan brengen. Lees hier de voorwaarden van de extra garanties.

Ben jij ook weer toe aan vakantie? Beleef dan zelf de Griekse gastvrijheid, ontdek prachtige stranden en geniet van het lekkere eten. Griekenland wacht op je! Dus vlieg je met ons mee?

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Je kunt weer op vakantie naar Griekenland! Heel Griekenland is weer open. 

Ja dat is mogelijk. Je dient je wel te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.

Ga je binnenkort op vakantie naar Griekenland, dit is wat je nodig hebt:

Coronabewijs heenreis naar Griekenland (Digitaal Corona Certificaat - DCC)

Sinds 1 juli is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) in Europa ingevoerd. Hiermee kun je aantonen dat je bent gevaccineerd, een negatieve coronatest hebt afgelegd of dat je corona hebt gehad. Dit is nodig om jouw vakantieland in te reizen. Het certificaat kun je aanmaken in de Corona Check app en maakt het gemakkelijker om binnen Europa te reizen.

 

Je kunt met het Digitale Corona Certificaat naar Griekenland reizen als:

 • Je volledig bent gevaccineerd. De laatste dosis van de vaccinatie moet 14 dagen voor aankomst in Griekenland zijn gezet met een goedgekeurd vaccin (de vaccinatie-registratiekaart van het RIVM is ook geldig bij aankomst), of:
 • Je een herstelbewijs hebt die 30 dagen na de eerste positieve test is afgegeven. Het herstelbewijs is daarna 180 dagen geldig, of:
 • Wanneer je een negatieve coronatest kunt laten zien. Dit mag een PCR-test of een antigeen sneltest zijn. De PCR-test mag maximaal 72 uur oud zijn voor aankomst in Griekenland en de antigeen sneltest 48 uur. Dit geldt voor reizigers vanaf 12 jaar oud. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Griekenland hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van een coronatest. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie. Het testbewijs moet in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Russisch zijn. Let op: Het is mogelijk dat je bij aankomst een sneltest moet doen. Er worden bij de grens namelijk willekeurige coronatesten afgelegd. Is de uitslag positief dan ga je 10 dagen in quarantaine op kosten van de Griekse staat.

 

Coronabewijs terugreis naar Nederland:

Vanaf 8 augustus dient iedereen vanaf 12 jaar oud aan de volgende voorwaarde te doen om Nederland terug in te reizen vanuit Griekenland:

 • Je bent volledig gevaccineerd, waarvan de laatste dosis 14 dagen geleden is gezet, of:
 • Je hebt een herstelbewijs die 11 dagen na de eerste positieve test is afgegeven met een geldigheid van 180 dagen, of:
 • Je hebt een negatieve PCR-test die maximaal 48 uur oud is voor vertrek naar Nederland of een antigeentest die maximaal 24 uur oud is bij vertrek naar Nederland.
 • Bij terugkomst in Nederland wordt geadviseerd om je op de 5e dag van terugkomst te laten testen wanneer je niet volledig bent gevaccineerd of geen herstelbewijs hebt.

 

We raden je aan om bij het hotel na te vragen waar je een coronatest kan doen op de desbetreffende vakantiebestemming.

 • PLF formulier Griekenland

Als je naar Griekenland afreist is het altijd verplicht om vóór 24 uur voor vertrek online het PLF formulier in te vullen. Doe dit ruim voor je vertrekt, want zonder PLF formulier mag je niet aan boord van het vliegtuig. Binnen 24 uur voor vertrek kun je dit formulier niet meer invullen. Het formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link. Na het invullen van het formulier ontvang je via een link in de bevestigingsmail een unieke QR-code die je nodig hebt op het vliegveld (als je deze code niet hebt mag je het land niet binnen). Let erop dat je ook voor je gezin het PLF formulier invult en dat je medereizigers van buiten je eigen huishouden ook een eigen PLF formulier invullen.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Je kunt de gezondheidsverklaring online downloaden.

·  Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Als je via Duitsland naar jouw vakantiebestemming reist, dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) die niet volledig zijn gevaccineerd voor zowel voor de heen- als terugvlucht een negatieve coronatest bij zich te hebben.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

·  Vliegen vanaf België

Ga je op doorreis in België? Alle reizigers vanaf 12 jaar moeten binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Kinderen t/m 12 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige Griekse regio's hebben een andere kleurcode in België. Daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

 • Mondkapjes

Een mondkapje dien je tijdens je vakantie in binnen- en buitenruimtes te dragen. Je riskeert een boete wanneer je dit niet doet, dus we raden je aan om voldoende mondkapjes mee op vakantie te nemen,

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Griekenland!

De richtlijnen in Griekenland zijn als volgt:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Het is verplicht om zowel binnen als buiten een mondkapje te dragen als er geen afstand kan worden gehouden.
 • Belangrijk: iedereen die een restaurant, café of bioscoop etc. wil bezoeken dient een vaccinatiebewijs te laten zien. Wanneer je niet bent gevaccineerd, heb je nog wel toegang tot het terras van een restaurant. Minderjarigen zijn wel toegestaan zonder vaccinatiebewijs, indien zij een zelftest laten zien.

Let op: Voor het niet naleven van de richtlijnen in Griekenland kun je een boete krijgen.

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Griekenland uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Griekenland:

 • De bioscopen, theaters en musea zijn open.
 • Taverna's en bars zijn geopend.
 • Restaurants en cafés zijn open.
 • Winkels zijn geopend. 
 • Stranden en toeristische gebieden zijn open. Op het strand is er voldoende afstand tussen de ligbedden. 
 • De avondklok is vervallen.

Als je aankomt op het vliegveld van bestemming wil je natuurlijk veilig naar je hotel worden gebracht. Als je een transfer hebt bijgeboekt vraag je je misschien af hoe je veilig van het vliegveld naar de accommodatie wordt gebracht. Hieronder staan alle stappen die onze transfer partner Holiday Taxi’s heeft genomen:  

 • Kleinere capaciteit, ze rijden minder vaak met bussen en meer met privé busjes of taxi’s.
 • Mondkapjes verplicht voor de chauffeurs en alle passagiers tijdens de rit naar de accommodatie.
 • Flexibelere wachttijden.
 • Extra schoonmaak na iedere rit, aangeraakte oppervlakken zoals handvatten, armleuningen en gordels worden extra schoongemaakt.
 • Aanrakingen worden zoveel mogelijk vermeden, bijvoorbeeld voor betalingen en als je wilt, mag je zelf je koffer pakken.

Uiteraard worden bovengenoemde richtlijnen aangescherpt als dit volgens de lokale regels nodig is. Wil je meer lezen? Check de website van Holiday Taxi’s.


Reis je met de boot van het vasteland naar een eiland of andersom, dan gelden er enkele maatregelen. Zo moeten alle reizigers vanaf 18 jaar een gezondheidsverklaring invullen (minderjarigen kunnen op het formulier van de ouders worden bijgevoegd). Daarnaast moet je ook een bewijs van volledige vaccinatie, bewijs van herstel of een negatieve pcr- of antigeentest laten zien.

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.