JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Griekenland » Alle maatregelen van Griekenland » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Griekenland

Voor het laatst bijgewerkt op 2-7-2020

Heb jij een vakantie naar Griekenland geboekt of zou je hier graag naartoe willen, maar twijfel je over wat er nou allemaal wel en niet mag en aan welke richtlijnen je je moet houden? Lees dan op deze pagina alles wat je moet weten omtrent het coronavirus in Griekenland. Wij hebben een overzicht met de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie in Griekenland op een rijtje gezet.

Actueel:

Toeristische reizigers zijn weer welkom in heel Griekenland! Zowel het vaste land als de Griekse eilanden zijn weer toegankelijk voor vakantiegangers.

Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Griekenland?

Je kunt sinds 1 juli 2020 weer op vakantie naar Griekenland.

Op vakantie naar Griekenland, wat is er open?

Griekenland is al enige tijd bezig met het versoepelen van de maatregelen. Dat betekent dat er al veel weer kan! Hier volgt een kort overzicht met wat mogelijk zal zijn vanaf juli:
 • Alle winkels zijn open, mits zij gepaste maatregelen nemen.
 • De horeca is weer open, dat betekent dat je weer gebruik kunt maken van hotels, restaurants en terrassen. Zij hebben protocollen opgesteld en houden zich aan de richtlijnen van de Griekse overheid, volg deze adviezen dus op.
 • Ook zijn musea en andere openbare gelegenheden zoals stranden weer te bezoeken. Op het strand is voldoende afstand tussen ligbedden en kan het zijn dat je moet reserveren voor een plek.
 • Tot slot is reizen naar de Griekse eilanden vanaf het vasteland inmiddels ook mogelijk. Alle ferry’s van en naar de eilanden varen weer.

Zijn de hotels in Griekenland open?

Op het moment dat het hotel waar jij naartoe gaat gesloten is, krijgen wij hier bericht. In dat geval nemen wij natuurlijk contact met je op om samen met jou een vergelijkbaar alternatief te zoeken. Let op, in het begin van de uitbraak is er uit paniek door veel hotels geroepen dat zij de hele zomer dicht gingen. Inmiddels ziet de situatie er een stuk beter uit en komen zij hier langzaam op terug. Je krijgt van ons bericht als er iets veranderd aan je reis.

Wat zijn de corona maatregelen in Griekenland?

De richtlijnen in Griekenland zijn als volgt:
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Het schudden van handen wordt afgeraden.
 • Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer, winkels en andere binnenruimtes. In buitenruimtes zijn mondkapjes niet verplicht. Er wordt verwacht dat de regel m.b.t. het dragen van mondkapjes wel wordt versoepelt in de zomer.
 • Er is momenteel een verbod op groepsvorming.
 • Tot slot wil je tijdens je vakantie natuurlijk lekker op het strand liggen. Dat is mogelijk, maar er worden wel maatregelen getroffen: er dient 4 meter afstand te zijn tussen de strandplaatsen.
Voor het niet naleven van de richtlijnen in Griekenland kun je een boete krijgen.

Kan ik met het vliegtuig naar Griekenland?

Ja, vanaf 1 juli 2020 zijn internationale vluchten weer toegestaan in heel Griekenland. Reizigers worden bij aankomst op de luchthaven willekeurig getest op het virus. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. In het vliegtuig dien je een mondkapje te dragen.

Wij vliegen vanuit Duitsland naar Griekenland, kan dit wel?

Ja, Duitsland hanteert dezelfde regels voor Griekenland als Nederland. Je mag ook gewoon vanuit Nederland naar Duitsland reizen met de auto. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je aan de grens kunt worden gecontroleerd op ziekteverschijnselen. In verband met mogelijk oponthoud raden wij je aan om op tijd te vertrekken.

Hoe is de transfer geregeld?

Als je aankomt op het vliegveld van bestemming wil je natuurlijk veilig naar je hotel worden gebracht. Als je een transfer hebt bijgeboekt vraag je je misschien af hoe je veilig van het vliegveld naar de accommodatie wordt gebracht. Hieronder staan alle stappen die onze transfer partner Holiday Taxi’s heeft genomen:  

 • Kleinere capaciteit, ze rijden minder vaak met bussen en meer met privé busjes of taxi’s.
 • Mondkapjes verplicht voor de chauffeurs en alle passagiers tijdens de rit naar de accommodatie.
 • Flexibelere wachttijden.
 • Extra schoonmaak na iedere rit, aangeraakte oppervlakken zoals handvatten, armleuningen en gordels worden extra schoongemaakt.
 • Aanrakingen worden zoveel mogelijk vermeden, bijvoorbeeld voor betalingen en als je wilt, mag je zelf je koffer pakken.

Uiteraard worden bovengenoemde richtlijnen aangescherpt als dit volgens de lokale regels nodig is. Wil je meer lezen? Check de website van Holiday Taxi’s.

In Griekenland gelden strenge regels voor transfers. Als je reis gezelschap niet uit één gezin bestaat kan het zijn dat jullie in verschillende voertuigen naar de accommodatie worden gebracht. Maar er worden uitzonderingen gemaakt voor ouders met kinderen, die mogen wel samen in een auto.

Met hoeveel personen mag ik in de auto in Griekenland?

Taxi's en kleine busjes met 5 en 7 zitplaatsen of privévoertuigen mogen slechts 2 passagiers meenemen. Auto's met 5 zitplaatsen mogen slechts met 2 personen in de auto plaatsnemen: de bestuurder en één passagier. Auto's met 6-7 zitplaatsen mogen met 3 personen plaatsnemen: de bestuurder en 2 passagiers. Voor voertuigen met 8-9 zitplaatsen mag de bestuurder maximaal 3 passagiers meenemen. Er gelden geen beperkingen voor gezinnen met kinderen.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Griekenland?

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Griekenland zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, winkels en andere binnenruimtes. In buitenruimtes zijn mondkapjes niet verplicht. Er wordt verwacht dat de regel m.b.t. het dragen van mondkapjes wel wordt versoepelt in de zomer. 

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Gezondheidsverklaring Griekenland

In Griekenland is het verplicht om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. De Griekse gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Griekenland!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.