JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Griekenland » Alle maatregelen van Griekenland » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Griekenland

Voor het laatst bijgewerkt op 01-03-2021

Wil jij tijdens je vakantie genieten aan één van de de mooiste stranden van Griekenland? Dan hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Griekenland voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten tijdens je vakantie in Griekenland en kan je de rijke historie en Griekse cultuur op een veilige manier ontdekken.

Actuele informatie Griekenland

Het reisadvies voor Griekenland is momenteel code oranje. Dit betekent dat vakanties op het moment worden afgeraden. Dit negatieve reisadvies is geldig tot eind maart 2021.

Zomer 2021 naar Griekenland

Momenteel worden er geen vakanties naar Griekenland aangeboden met vertrek t/m eind maart. Reizen na deze periode zijn wél gewoon boekbaar via onze website. Je kan dus alvast rustig je vakantie uitzoeken voor de zomer. Bekijk onze mooie hotels en doe inspiratie op voor jouw reis naar Griekenland. En om jou als klant extra zekerheid te bieden, profiteer je ook nog eens van terughaalgarantie én geld-terug-garantie

Ben jij ook weer toe aan vakantie? Beleef dan zelf de Griekse gastvrijheid, ontdek prachtige stranden en geniet van het lekkere eten. Griekenland wacht op je! Dus vlieg je met ons mee zodra het weer kan? 

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik op vakantie naar Griekenland?

Nee, Griekenland is momenteel in lockdown en vakanties worden afgeraden. Het is wel mogelijk om alvast je vakantie te boeken met vertrek later in het seizoen.

Kan ik al een vakantie boeken voor de zomer 2021?

Jazeker! Het is mogelijk om je zomervakantie naar Griekenland via onze website te boeken. Daarnaast kan je nu tijdelijk boeken zonder aanbetaling. Dit houdt in dat je pas 6 weken voor vertrek je volledige reissom hoeft te voldoen.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Griekenland?

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar Griekenland, dien je de volgende dingen mee te nemen:
 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je vakantie op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Griekenland dien je een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, op openbare plekken en overal waar afstand houden niet mogelijk is, zowel binnen als buiten in alle openbare plaatsen.  

 • Negatieve corona-test

Bij aankomst in Griekenland is het verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Griekenland. Kinderen onder de tien jaar hoeven geen test af te nemen. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Griekenland hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Public Health Passenger Locator Form

Als je naar Griekenland afreist is het verplicht om vóór 24 uur voor vertrek online het PLF formulier in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link.  Na het invullen van het formulier ontvang je via een link in de bevestigingsmail een unieke QR-code die je nodig hebt op het vliegveld. Let erop dat je ook voor je gezin het PLF formulier invult en dat je medereizigers van buiten je eigen huishouden ook een eigen PLF formulier invullen. Het wordt aangeraden om de Visit Greece app te downloaden voor vertrek.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Verschillende regio's in Griekenland zijn ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

 • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België voor de meeste Nederlandse provincies aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

 • Vliegen van en naar Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Griekenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je vanaf dinsdag 29 december 2020 in veel gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Dit is een Nederlandse maatregel die is ingesteld om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en geldt ook vakantiegangers. Na een verblijf in Griekenland dien je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Griekenland!

Op vakantie naar Griekenland, wat is er open?

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Griekenland uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Griekenland:
 • Alle niet essentiële winkels zijn tijdelijk gesloten, met uitzondering van supermarkten, apotheken, levensmiddelenwinkels en ziekenhuizen.
 • Stranden en toeristische gebieden zijn open, maar er kunnen restricities gelden. Op het strand is voldoende afstand tussen ligbedden. Het kan zijn dat je moet reserveren voor een plek, vraag dit na bij de accommodatie.

Wat zijn de corona maatregelen in Griekenland?

De richtlijnen in Griekenland zijn als volgt:
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Schud geen handen.
 • Het is verplicht om zowel binnen als buiten een mondkapje te dragen.
 • Er geldt een avondklok van 22:00 tot 05:00 uur.

Let op: Voor het niet naleven van de richtlijnen in Griekenland kun je een boete krijgen.

Kan ik met het vliegtuig naar Griekenland?

Op dit moment worden reizen naar Griekenland afgeraden. Wanneer dit weer mogelijk is, worden reizigers bij aankomst op de luchthaven willekeurig getest op het virus. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. In het vliegtuig dien je een mondkapje te dragen.

Hoe is de transfer geregeld?

Als je aankomt op het vliegveld van bestemming wil je natuurlijk veilig naar je hotel worden gebracht. Als je een transfer hebt bijgeboekt vraag je je misschien af hoe je veilig van het vliegveld naar de accommodatie wordt gebracht. Hieronder staan alle stappen die onze transfer partner Holiday Taxi’s heeft genomen:  


 • Kleinere capaciteit, ze rijden minder vaak met bussen en meer met privé busjes of taxi’s.
 • Mondkapjes verplicht voor de chauffeurs en alle passagiers tijdens de rit naar de accommodatie.
 • Flexibelere wachttijden.
 • Extra schoonmaak na iedere rit, aangeraakte oppervlakken zoals handvatten, armleuningen en gordels worden extra schoongemaakt.
 • Aanrakingen worden zoveel mogelijk vermeden, bijvoorbeeld voor betalingen en als je wilt, mag je zelf je koffer pakken.

Uiteraard worden bovengenoemde richtlijnen aangescherpt als dit volgens de lokale regels nodig is. Wil je meer lezen? Check de website van Holiday Taxi’s.


In Griekenland gelden strenge regels voor transfers. Als je reis gezelschap niet uit één gezin bestaat kan het zijn dat jullie in verschillende voertuigen naar de accommodatie worden gebracht. Maar er worden uitzonderingen gemaakt voor ouders met kinderen, die mogen wel samen in een auto.

Top 10 hotels op Griekenland

Bekijk de populairste hotels en resorts van Griekenland!

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.