JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Griekenland » Maatregelen van Griekenland » Prijsvrij.nl

Top 10 hotels op Griekenland

Bekijk de populairste hotels en resorts van Griekenland!

Reisadvies voor Griekenland

Voor het laatst bijgewerkt op 28-06-2022

Wil jij tijdens je vakantie genieten aan één van de mooiste stranden van Griekenland? Dan hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Griekenland voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten tijdens je vakantie in Griekenland en kan je de rijke historie en Griekse cultuur op een veilige manier ontdekken. 

Actuele informatie Griekenland

Yes, je kan weer lekker op vakantie naar Griekenland. Er gelden geen inreisvoorwaarden meer en de kleurcode voor het hele land, inclusief alle eilanden, is groen. Dit betekent dat je weer fijn op vakantie kan gaan naar Griekenland. 

Reizen naar Griekenland

Geniet van een onbezorgde vakantie in Griekenland met onze extra garanties. Zo bieden wij je naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo weet je zeker dat je van een onbezorgde vakantie kan genieten in Griekenland!

Meer weten?

Praktische info Griekenland

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja! Je kan op vakantie naar Griekenland. Het reisadvies voor heel Griekenland (incl. alle eilanden) is kleurcode groen. Bekijk ons ruime aanbod aan vakanties naar Griekenland en ga onbezorgd op reis met onze extra garanties

Ga je binnenkort op vakantie naar Griekenland, dit is wat je nodig hebt:

 • Heenreis naar Griekenland

Er gelden geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland. Je hoeft dus geen coronabewijs te laten zien en het is ook niet meer nodig een PLF-formulier in te vullen. 

 

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig en is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen. Alle informatie over je terugreis kan je zelf checken bij de Rijksoverheid. 

 

 • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Om vertraging op het vliegveld te voorkomen, raden wij je aan om de gezondheidsverklaring voor vertrek te downloaden, uit te printen, in te vullen en mee te nemen op reis (zowel voor je heen- als terugvlucht).

  • Vliegen vanaf België

  Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

  • Vliegen vanaf Duitsland
  Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland. Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 

  - Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
  - Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
  - Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

  Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Griekenland!

  • Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar stadsvervoer - metro, bus en tram - en in verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Ook geldt het advies om op drukke plekken een mondkapje te dragen, in winkels, banken en openbare gebouwen is dit echter niet meer verplicht. 

  Stranden

  Stranden zijn geopend.


  Winkels en supermarkten

  Winkels en supermarkten zijn geopend.


  Restaurants en terrassen

  Restaurants en terrassen zijn geopend. 


  Entertainment

  Theaters, bioscopen en musea zijn geopend. 


  Excursies en bezienswaardigheden

  De meeste (buiten)attracties, archeologische plekken en bezienswaardigheden zijn geopend.


  Vervoer

  Het is verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. 

   Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.