JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Griekenland » Alle maatregelen van Griekenland » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Griekenland

Voor het laatst bijgewerkt op 01-12-2020

Wil jij graag op vakantie naar Griekenland? Om te zorgen dat je weet wat je kunt verwachten tijdens een vakantie in Griekenland, hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Griekenland voor je op een rijtje gezet.

Update:

Het reisadvies voor Griekenland is aangepast van code geel naar code oranje. Dit betekent dat niet noodzakelijke worden afgeraden. Ook is Griekenland momenteel in lockdown en vanaf 11 november is een negatieve uitslag van een PCR-test verplicht. Deze test dient uiterlijk 72 uur voor aankomst in Griekenland te zijn afgelegd.

 

Top 10 hotels op Griekenland

Bekijk de populairste hotels en resorts van Griekenland!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik op vakantie naar Griekenland?

Je kunt naar Griekenland op vakantie, maar dient rekening te houden met het advies tot 10 dagen thuisquarantaine bij terugkomst in Nederland.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Griekenland?

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je vakantie op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Griekenland dien je een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, op openbare plekken en overal waar afstand houden niet mogelijk is.  

 • Negatieve PCR-test

Bij aankomst in Griekenland is het verplicht om een negatieve uitslag van een Covid-19 (PCR) test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Griekenland. Kinderen onder de tien jaar hoeven geen test af te nemen. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Griekenland hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Public Health Passenger Locator Form

Als je naar Griekenland afreist is het verplicht om vóór 24 uur voor vertrek online het PLF formulier in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link.  Na het invullen van het formulier ontvang je via een link in de bevestigingsmail een unieke QR-code die je nodig hebt op het vliegveld. Let erop dat je ook voor je gezin het PLF formulier invult en dat je medereizigers van buiten je eigen huishouden ook een eigen PLF formulier invullen. Het wordt aangeraden om de Visit Greece app te downloaden voor vertrek.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Verschillende regio's in Griekenland zijn ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

 • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België voor de meeste Nederlandse provincies aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Griekenland!


Op vakantie naar Griekenland, wat is er open?

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Griekenland uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Griekenland:
 • Alle winkels zijn open, mits zij gepaste maatregelen nemen.
 • Restaurants, cafés en terrassen zijn weer open. De tafels staan vaak (deels) in de openlucht met een veilige afstand ertussen. Je mag met maximaal 4 personen gezellig aan een tafel uiteten. In het geval van één huishouden is het maximum 6 personen.
 • Restaurants, bars en clubs zijn open tot 00:00 uur.
 • Ook zijn musea en andere openbare gelegenheden zoals stranden weer te bezoeken. Op het strand is voldoende afstand tussen ligbedden. Het kan zijn dat je moet reserveren voor een plek, vraag dit na bij de accommodatie.

Wat zijn de corona maatregelen in Griekenland?

De richtlijnen in Griekenland zijn als volgt:
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Schud geen handen.
 • Mondkapjes zijn verplicht om te dragen in het openbaar vervoer, winkels en alle andere publieke en openbare ruimten.

Let op: Voor het niet naleven van de richtlijnen in Griekenland kun je een boete krijgen.

Kan ik met het vliegtuig naar Griekenland?

Ja, vanaf 1 juli 2020 zijn internationale vluchten weer toegestaan in heel Griekenland. Reizigers worden bij aankomst op de luchthaven willekeurig getest op het virus. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. In het vliegtuig dien je een mondkapje te dragen.

Hoe is de transfer geregeld?

Als je aankomt op het vliegveld van bestemming wil je natuurlijk veilig naar je hotel worden gebracht. Als je een transfer hebt bijgeboekt vraag je je misschien af hoe je veilig van het vliegveld naar de accommodatie wordt gebracht. Hieronder staan alle stappen die onze transfer partner Holiday Taxi’s heeft genomen:  

 • Kleinere capaciteit, ze rijden minder vaak met bussen en meer met privé busjes of taxi’s.
 • Mondkapjes verplicht voor de chauffeurs en alle passagiers tijdens de rit naar de accommodatie.
 • Flexibelere wachttijden.
 • Extra schoonmaak na iedere rit, aangeraakte oppervlakken zoals handvatten, armleuningen en gordels worden extra schoongemaakt.
 • Aanrakingen worden zoveel mogelijk vermeden, bijvoorbeeld voor betalingen en als je wilt, mag je zelf je koffer pakken.

Uiteraard worden bovengenoemde richtlijnen aangescherpt als dit volgens de lokale regels nodig is. Wil je meer lezen? Check de website van Holiday Taxi’s.

In Griekenland gelden strenge regels voor transfers. Als je reis gezelschap niet uit één gezin bestaat kan het zijn dat jullie in verschillende voertuigen naar de accommodatie worden gebracht. Maar er worden uitzonderingen gemaakt voor ouders met kinderen, die mogen wel samen in een auto.

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.