JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Griekenland » Maatregelen van Griekenland » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Griekenland

Voor het laatst bijgewerkt op 07-05-2021

Wil jij tijdens je vakantie genieten aan één van de de mooiste stranden van Griekenland? Dan hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Griekenland voor je op een rij gezet. 

Update informatie Griekenland

Goed nieuws vakantiegangers, vanaf zaterdag 8 mei vervalt de quarantaine verplichting in Griekenland voor Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden. Ook is de verplichte PCR test bij terugkomst in Nederland niet meer nodig!

Noord- en Zuid-Egeïsche Eilanden

Maar om welke eilanden gaat het? Onder de Zuid-Egeïsche eilanden vallen: Rhodos, Kos, Mykonos, Naxos, Paros. Onder de Noord-Egeïsche eilanden vallen Lesbos en Samos.

Eerder al bevestigde het Griekse ministerie van Toerisme dat het land op 14 mei opent voor toeristen. Dit geldt voor reizigers die gevaccineerd zjin, maar ook voor reizigers die in het bezit zijn van een negatieve coronatest. 

Vakantie Griekenland bij Prijsvrij

Bij Prijsvrij vakanties boek je met terughaalgarantie én geld-terug-garantie

Beleef de Griekse gastvrijheid, ontdek prachtige stranden en geniet van het lekkere eten. Griekenland wacht op je! Dus vlieg je met ons mee?

Top 10 hotels op Griekenland

Bekijk de populairste hotels en resorts van Griekenland!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment kun je nog niet op vakantie naar Griekenland, maar op 14 mei gaat het land waarschijnlijk weer open! Afhankelijk van het reisadvies van de Nederlandse Overheid kunnen we deze zomervakantie dus hopelijk weer op vakantie naar Griekenland. Met onze garanties en de garanties van Griekenland zelf ga je onbezorgd op reis. De kosten voor een eventuele ziekenhuisopname of het verblijf in een coronahotel als je positief wordt getest, worden namelijk betaald door de Griekse overheid. Zo kom je niet voor extra kosten te staan.

Jazeker! Het is mogelijk om je zomervakantie naar Griekenland via onze website te boeken. Daarnaast kan je nu tijdelijk boeken zonder aanbetaling. Dit houdt in dat je pas 6 weken voor vertrek je volledige reissom hoeft te voldoen.

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar Griekenland, dien je de volgende dingen mee te nemen:

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je vakantie op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Griekenland dien je een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, op openbare plekken en overal waar afstand houden niet mogelijk is, zowel binnen als buiten in alle openbare plaatsen.  

 • Negatieve PCR-test of vaccinatie

Bij aankomst in Griekenland is het verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest te laten zien, tenzij je gevaccineerd bent. Je dient een bewijs te hebben van de vaccinatie en deze geldt vanaf 14 dagen na de laatste prik. Wanneer je een coronatest moet doen, mag de test niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Griekenland. Kinderen onder de 6 jaar hoeven geen test af te nemen. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Griekenland hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie. 

Het kan ook zijn dat je willekeurig wordt getest bij aankomst. Griekenland gaat nu ook sneltesten aanbieden, zodat je niet in quaranaine hoeft om te wachten op de uitslag. 

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Public Health Passenger Locator Form

Als je naar Griekenland afreist is het verplicht om vóór 24 uur voor vertrek online het PLF formulier in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link.  Na het invullen van het formulier ontvang je via een link in de bevestigingsmail een unieke QR-code die je nodig hebt op het vliegveld. Let erop dat je ook voor je gezin het PLF formulier invult en dat je medereizigers van buiten je eigen huishouden ook een eigen PLF formulier invullen. Het wordt aangeraden om de Visit Greece app te downloaden voor vertrek.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Duitsland heeft een negatief reisadvies, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Verschillende regio's in Griekenland zijn ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

 • Vliegen van en naar België

België heeft een negatief reisadvies, maar je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

 • Vliegen van en naar Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Griekenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Dit is NIET nodig bij reizen vanaf de bovengenoemde Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden. Dit is een Nederlandse maatregel die is ingesteld om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en geldt ook vakantiegangers. Na een verblijf in Griekenland dien je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Hier vind je informatie over coronatest mogelijkheden op je bestemming.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Griekenland!

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Griekenland uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Griekenland:

 • Taverna's en bars zijn weer geopend met als voorwaarde dat het personeel zich 2 keer per week laat testen en er mogen maximaal 6 personen aan 1 tafel zitten.
 • Er geldt een avondklok van 23:00 tot 05:00 uur.
 • Alle niet essentiële winkels zijn op het moment tijdelijk gesloten, met uitzondering van supermarkten, apotheken, levensmiddelenwinkels en ziekenhuizen. Deze zullen weer open gaan wanneer Griekenland de grenzen opent voor toeristen.
 • Stranden en toeristische gebieden zijn open, maar er kunnen restricities gelden. Op het strand is voldoende afstand tussen ligbedden. Het kan zijn dat je moet reserveren voor een plek, vraag dit na bij de accommodatie.

De richtlijnen in Griekenland zijn als volgt:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Schud geen handen.
 • Het is verplicht om zowel binnen als buiten een mondkapje te dragen.


Let op: Voor het niet naleven van de richtlijnen in Griekenland kun je een boete krijgen.

Op dit moment worden reizen naar Griekenland afgeraden. Wanneer we weer op vakantie mogen, kunnen reizigers bij aankomst op de luchthaven willekeurig worden getest op het virus. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. In het vliegtuig dien je een mondkapje te dragen.

Als je aankomt op het vliegveld van bestemming wil je natuurlijk veilig naar je hotel worden gebracht. Als je een transfer hebt bijgeboekt vraag je je misschien af hoe je veilig van het vliegveld naar de accommodatie wordt gebracht. Hieronder staan alle stappen die onze transfer partner Holiday Taxi’s heeft genomen:  


 • Kleinere capaciteit, ze rijden minder vaak met bussen en meer met privé busjes of taxi’s.
 • Mondkapjes verplicht voor de chauffeurs en alle passagiers tijdens de rit naar de accommodatie.
 • Flexibelere wachttijden.
 • Extra schoonmaak na iedere rit, aangeraakte oppervlakken zoals handvatten, armleuningen en gordels worden extra schoongemaakt.
 • Aanrakingen worden zoveel mogelijk vermeden, bijvoorbeeld voor betalingen en als je wilt, mag je zelf je koffer pakken.

Uiteraard worden bovengenoemde richtlijnen aangescherpt als dit volgens de lokale regels nodig is. Wil je meer lezen? Check de website van Holiday Taxi’s.


In Griekenland gelden strenge regels voor transfers. Als je reis gezelschap niet uit één gezin bestaat kan het zijn dat jullie in verschillende voertuigen naar de accommodatie worden gebracht. Maar er worden uitzonderingen gemaakt voor ouders met kinderen, die mogen wel samen in een auto.

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.