JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Griekenland » Maatregelen van Griekenland » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Griekenland

Voor het laatst bijgewerkt op 18-10-2021

Wil jij tijdens je vakantie genieten aan één van de de mooiste stranden van Griekenland? Dan hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Griekenland voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten tijdens je vakantie in Griekenland en kan je de rijke historie en Griekse cultuur op een veilige manier ontdekken. 

Actuele informatie Griekenland

Griekenland staat momenteel helemaal op code geel. Dit betekent dat je weer lekker op vakantie kan gaan naar Griekenland. Bij terugkomst in Nederland hoef je niet meer in quarantaine, maar heb je wel een geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstelbewijs of coronatest) nodig. 

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft de Griekse regering een aantal belangrijke maatregelen genomen die mogelijk van invloed kunnen zijn op jouw verblijf. Zo zijn horecagelegenheden, bars en clubs tot 31 maart 2022 alleen toegankelijk voor gevaccineerde reizigers of vakantiegangers die de afgelopen 6 maanden Covid-19 hebben gehad. Lees hieronder alle informatie door om te weten wat dit kan betekenen voor jouw vakantie in Griekenland. 

Vakantie Griekenland

Geniet van een onbezorgde vakantie in Griekenland met onze extra garanties. Zo bieden wij je naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo weet je zeker dat je van een onbezorgde vakantie kan genieten in Griekenland!

Top 10 hotels op Griekenland

Bekijk de populairste hotels en resorts van Griekenland!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja dat kan, heel Griekenland is weer open. Bij terugkomst in Nederland hoef je niet meer in quarantaine. Wel moet je bij terugkomst in Nederland een geldig coronabewijs kunnen laten zien. 

Bekijk ons ruime aanbod aan vakanties naar Griekenland en ga onbezorgd op reis met onze extra garanties

Ga je binnenkort op vakantie naar Griekenland, dit is wat je nodig hebt:

 • Heenreis naar Griekenland

Je kunt op vakantie gaan naar Griekenland als je een geldig coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) kan tonen. Als:

- Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent of;
- Je een herstelbewijs kan laten zien. Afgegeven 30 dagen na de eerste positieve covid-19-test, deze is dan 180 dagen geldig. Of;

- Je een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor aankomst kan tonen, of;

- Je een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 48 uur voor aankomst kan tonen.

Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder. Aan de grens of bij het vliegveld kan je mogelijk gecontroleerd worden op symptomen, bijvoorbeeld door warmtecamera's of 'thermometer pistolen'. Als er een besmetting wordt vastgesteld kan je in quarantaine geplaatst worden. 

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Griekenland hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland dien je in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs (vaccinatie, test- of herstelbewijs):

- Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
Een testbewijs (PCR/NAAT-test of antigeentest). Je negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Je negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;
Een herstelbewijs in de vorm van een positief PCR/NAAT-testresultaat. Je positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Je herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.

 
Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder bovenstaande documenten naar Nederland terugreizen. Na je vakantie in Griekenland hoef je niet in quarantaine. Bij thuiskomst wordt wel een zelftest voor de zekerheid geadviseerd, ook als je al gevaccineerd bent.

 

 • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Om vertraging op het vliegveld te voorkomen, raden wij je aan om de gezondheidsverklaring voor vertrek te downloaden, uit te printen, in te vullen en mee te nemen op reis (zowel voor je heen- als terugvlucht).

 • Gezondheidsverklaring Griekenland

Het is verplicht om online een gezondheidsverklaring (PLF formulier) in te vullen, uiterlijk vóór 24 uur voor aankomst in Griekenland. Het is aan te raden om dit ruim voor je aankomst in Griekenland in te vullen. Op het formulier moet gedetailleerde informatie over je vertrekpunt, de duur van eerdere verblijven in andere landen en je verblijfadres in Griekenland worden ingevuld. Als je op meerdere plaatsen verblijft ben je verplicht om het adres voor de eerste 24 uur op te geven. Het is noodzakelijk dit formulier zo snel mogelijk in te vullen om er zeker van te zijn dat de gegevens op tijd verwerkt kunnen worden. Na het invullen ontvang je een QR-code die nodig is om Griekenland binnen te komen. Als je deze QR-code niet hebt, wordt de toegang geweigerd.

 • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 12 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

 

 • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Griekenland? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Zowel voor de heen- als terugvlucht vanuit/naar Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Griekenland.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

 • Net als in Nederland moet je 1,5 meter afstand van elkaar houden.
 • In heel Griekenland zijn mondkapjes verplicht in  alle binnenruimtes en open ruimtes waar het lastig is om de 1,5 meter afstand te waarborgen. 
 • Belangrijk: voor binnenruimtes laten horecagelegenheden, bars en clubs tot 31 maart 2022 alleen gevaccineerde bezoekers toe, of bezoekers die de afgelopen zes maanden Covid-19 hebben gehad. Ook zijn op deze locaties alleen zitplaatsen beschikbaar. Minderjarigen die nog niet zijn gevaccineerd, mogen naar binnen als hun ouders schriftelijk verklaren dat de kinderen een zelftest hebben gedaan en dat de testuitslag negatief is. In buitenruimtes mogen (horeca)gelegenheden wél ongevaccineerde bezoekers ontvangen. 

Let op: Voor het niet naleven van de richtlijnen in Griekenland kun je een boete krijgen.

Stranden

Stranden zijn geopend.


Winkels en supermarkten

Winkels en supermarkten zijn geopend met de nodige voorzorgsmaatregelen.


Restaurants en terrassen

Restaurants, bars en cafés zijn binnen geopend voor gevaccineerde bezoekers of bezoekers die in het bezit zijn van een geldig herstelbewijs van max. 6 maanden oud. Er geldt een beperkte capaciteit en er kunnen voorzorgsmaatregelen van toepassing zijn. Buitenterrassen zijn voor iedereen toegankelijk. 


Entertainment

Theaters, bioscopen en musea zijn toegankelijk voor bezoekers die in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs, negatieve antigeentest van max. 48 uur oud of een geldig herstelbewijs van max. 6 maanden oud.


Excursies en bezienswaardigheden

De meeste (buiten)attracties, archeologische plekken en bezienswaardigheden zijn geopend met restricties voor bezoekers die in het bezit zijn van een geldig vaccinatiebewijs, een negatieve sneltest van max. 48 uur oud of een herstelbewijs van max. 6 maanden oud. 


Vervoer

Het openbaar vervoer is allen toegankelijk met een vaccinatiebewijs, negatieve sneltest van max. 48 uur oud of een herstelbewijs van max. 6 maanden oud. Ook is het verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer.

  Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.