JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Griekenland » Alle maatregelen van Griekenland » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Griekenland

Voor het laatst bijgewerkt op 24-9-2020

Wil jij graag op vakantie naar Griekenland? Om te zorgen dat je weet wat je kunt verwachten tijdens een vakantie in Griekenland, hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Griekenland voor je op een rijtje gezet.

Update:

Het reisadvies voor grote delen van Griekenland is momenteel oranje. Met uitzondering van het schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland (waaronder Athene, Thessaloniki, Chalkidiki en Parga), daar blijft het reisadvies code geel. 

Vanaf 1 september hoeven Nederlanders die vliegen vanaf een Nederlandse of Duitse luchthaven geen negatieve Covid-19 test meer aan te tonen bij aankomst in Griekenland!

Vlieg je vanaf België? Dan dien je wel een negatieve uitslag van een PCR-test te laten zien bij aankomst in Griekenland. Reizigers met een Belgische nationaliteit die via Nederland of Duitsland vliegen dienen ook een negatief restultaat van een Covid-19 test af te leggen. Bovendien is het invullen van het PLF formulier nog steeds voor iedereen van toepassing als je naar Griekenland op vakantie gaat. 

Wil jij op vakantie naar Griekenland? Wij bieden ook vele vakanties aan naar alle Griekse regio's zonder code oranje.

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik op vakantie naar Griekenland?

Je kunt naar Griekenland op vakantie, wel zijn er aangescherpte reisadviezen voor verschillende regio's. Er is geen verplichte quarantaine nodig wanneer je kiest voor een vakantie naar een gele zone in Griekenland.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Griekenland?

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je vakantie op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Griekenland dien je een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, op openbare plekken en overal waar afstand houden niet mogelijk is.  

 • Negatieve PCR-test

Het is voor Nederlanders niet meer nodig om een negatieve uitslag van een Covid-19 (PCR) test te laten zien als je naar Griekenland op vakantie gaat. Behalve als je een Belgische nationaliteit hebt óf vliegt via een Belgische luchthaven, dan dien je wel een test af te leggen. (Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Griekenland.) Kinderen onder de tien jaar hoeven geen test af te nemen. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Griekenland hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie. (Reizigers die vliegen vanaf een Duitse luchthaven hoeven net als via een Nederlandse luchthaven ook geen test te doen.)

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Public Health Passenger Locator Form

Als je naar Griekenland afreist is het verplicht om vóór 24 uur voor vertrek online het PLF formulier in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link.  Na het invullen van het formulier ontvang je via een link in de bevestigingsmail een unieke QR-code die je nodig hebt op het vliegveld. Let erop dat je ook voor je gezin het PLF formulier invult en dat je medereizigers van buiten je eigen huishouden ook een eigen PLF formulier invullen. Het wordt aangeraden om de Visit Greece app te downloaden voor vertrek.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangepast naar code oranje. Je mag nog wel op doorreis in Duitsland, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Daarnaast is het verplicht om voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  invullen en uitprinten.

 • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Griekenland!


Op vakantie naar Griekenland, wat is er open?

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Griekenland uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Griekenland:
 • Alle winkels zijn open, mits zij gepaste maatregelen nemen.
 • Restaurants, cafés en terrassen zijn weer open. De tafels staan vaak (deels) in de openlucht met een veilige afstand ertussen. Je mag met maximaal 4 personen gezellig aan een tafel uiteten. In het geval van één huishouden is het maximum 6 personen.
 • Restaurants, bars en clubs zijn open tot 00:00 uur.
 • Ook zijn musea en andere openbare gelegenheden zoals stranden weer te bezoeken. Op het strand is voldoende afstand tussen ligbedden. Het kan zijn dat je moet reserveren voor een plek, vraag dit na bij de accommodatie.

Wat zijn de corona maatregelen in Griekenland?

De richtlijnen in Griekenland zijn als volgt:
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Schud geen handen.
 • Mondkapjes zijn verplicht om te dragen in het openbaar vervoer, winkels en alle andere publieke en openbare ruimten.

Let op: Voor het niet naleven van de richtlijnen in Griekenland kun je een boete krijgen.

Kan ik met het vliegtuig naar Griekenland?

Ja, vanaf 1 juli 2020 zijn internationale vluchten weer toegestaan in heel Griekenland. Reizigers worden bij aankomst op de luchthaven willekeurig getest op het virus. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. In het vliegtuig dien je een mondkapje te dragen.

Wij vliegen vanuit Duitsland naar Griekenland, kan dit wel?

Ja, Duitsland hanteert dezelfde regels voor Griekenland als Nederland. Je mag ook gewoon vanuit Nederland naar Duitsland reizen met de auto. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je aan de grens kunt worden gecontroleerd op ziekteverschijnselen. In verband met mogelijk oponthoud raden wij je aan om op tijd te vertrekken.

Hoe is de transfer geregeld?

Als je aankomt op het vliegveld van bestemming wil je natuurlijk veilig naar je hotel worden gebracht. Als je een transfer hebt bijgeboekt vraag je je misschien af hoe je veilig van het vliegveld naar de accommodatie wordt gebracht. Hieronder staan alle stappen die onze transfer partner Holiday Taxi’s heeft genomen:  

 • Kleinere capaciteit, ze rijden minder vaak met bussen en meer met privé busjes of taxi’s.
 • Mondkapjes verplicht voor de chauffeurs en alle passagiers tijdens de rit naar de accommodatie.
 • Flexibelere wachttijden.
 • Extra schoonmaak na iedere rit, aangeraakte oppervlakken zoals handvatten, armleuningen en gordels worden extra schoongemaakt.
 • Aanrakingen worden zoveel mogelijk vermeden, bijvoorbeeld voor betalingen en als je wilt, mag je zelf je koffer pakken.

Uiteraard worden bovengenoemde richtlijnen aangescherpt als dit volgens de lokale regels nodig is. Wil je meer lezen? Check de website van Holiday Taxi’s.

In Griekenland gelden strenge regels voor transfers. Als je reis gezelschap niet uit één gezin bestaat kan het zijn dat jullie in verschillende voertuigen naar de accommodatie worden gebracht. Maar er worden uitzonderingen gemaakt voor ouders met kinderen, die mogen wel samen in een auto.

Met hoeveel personen mag ik in de auto in Griekenland?

Je mag met 4 personen (inclusief bestuurder) in een (huur)auto in Griekenland rijden. In een taxi mogen 3 passagiers mee en in busjes tot 9 personen mogen 4 passagiers mee. Mondkapjes zijn verplicht. Er gelden geen beperkingen voor gezinnen met kinderen.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.