Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Zakynthos ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Vakantie Zakynthos

Zakynthos is een prachtig, rustig eiland in het zuid westen van Griekenland. Perfect voor een heerlijke zonvakantie! Verspreid over het eiland liggen vele idyllische stranden met schitterende baaien, vaak omringd met hoge kliffen. De helderblauwe zee is perfect om in te snorkelen. Ontdek de onderwaterwereld en wie weet zie je zelfs de bedreigde zeeschildpad de 'Caretta Caretta' voorbij zwemmen. Ook voor watersportliefhebbers is het eiland ideaal. Zo kan je op verschillende plekken goed surfen! De badplaats Laganas is één van de meest ontwikkelde plaatsen op het eiland. Hier vind je diverse winkels en restaurants. Ideaal om de Griekse keuken eens uit te proberen! Een dagtrip naar Zakynthos stad is ook een aanrader. 

Lees meer

Populaire vakanties Zakynthos

Zakynthos - Schildpaddeneiland met grillige kust

Zakynthos is een Ionisch eiland en ligt in het zuid westen van Griekenland. Het landschap van dit eiland bestaat uit een imposante grillige kust, met hoge rotswanden en kliffen en helderblauwe baaien met verlaten witte stranden. Zakynthos is rijk aan natuur en staat bekend om de ‘Caretta Caretta’ schildpad. In zuidelijke kustplaatsjes wordt deze bedreigde zeeschildpad nog regelmatig gezien.

 

Zakynthos leent zich prima voor snorkelen. In het helderblauwe water schuilt een schat aan planten, fascinerende vissen en misschien zie je zelfs wel een schildpad voorbij zwemmen. Een andere belangrijke watersport op het eiland is surfen. Het toerisme heeft zich het meest ontwikkeld in de stad Laganas. Hier vind je een scala aan winkels, bars en restaurants die authentieke tzatziki of gyros serveren.

 

De hoofdstad van het eiland, Zakynthos-stad is een oude stad waarin je vele Italiaanse invloeden kunt herkennen. Het eiland heeft een interessante mengeling van Italiaanse en Griekse architectuur. In de stad vind je ook diverse musea zoals het Byzanthijns museum en het Solomos museum, waar je culturele en historische verhalen en feiten over het eiland te weten kunt komen. Het hoger gelegen Venetiaanse Kastro (fort) torent hoog boven de stad uit en vormt een herkenningspunt op het eiland, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. Zakynthos is een indrukwekkende Griekse vakantie bestemming.

Navagio Beach, het prachtige strand wat je kent van de ansichtkaarten

Het eiland staat bovendien bekend om het prachtige en fotogenieke Navagio Beach, in het noord oosten van Zakynthos. In deze beschutte baai strandde in het jaar 1982 tijdens noodweer een schip met smokkelwaar. Het roestige scheepswrak ligt sindsdien op het witte kiezelstrand wat van bovenaf een prachtig iconische aanblik geeft. Om dit prachtige panorama uitzicht te kunnen aanschouwen dien je echter wel een auto of scooter te huren. Excursies naar Navagio Beach brengen je per boot tot op het strand.


Blogs
 • Foto
  6 tips voor hét schildpaddeneiland!
  11 februari 2021

  Dit schitterende Griekse eiland ligt op slechts 3 uur vliegen vanaf Schiphol, waardoor een vakantie Zakynthos ideaal is om er een weekje tussenuit te gaan. Lees in dit weblog 6 hotspots die je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie Zakynthos!

  6 tips voor hét schildpaddeneiland!
 • Foto
  5 redenen om naar Zakynthos te gaan
  28 januari 2021

  Zakynthos: een stukje paradijs dat behoort tot Griekenland. Het schildpaddeneiland ligt in de Ionische Zee en staat bekend om Shipwreck Beach en de Caretta Caretta Schildpad. Benieuwd waarom je nog meer op vakantie naar Zakynthos moet?

  5 redenen om naar Zakynthos te gaan