JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Weer en klimaat in Griekenland » Prijsvrij Vakanties

Wat is het weer in…Griekenland?

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 14-01-2021

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Griekenland? Of heb je zelfs al een vakantie naar een van de Griekse eilanden geboekt? Dan is het wel zo handig om wat meer te weten te komen over het klimaat en het weer in Griekenland.

Over het algemeen kun je in heel Griekenland genieten van een zon, zee, strand vakantie. Maar toch verschillen de eilanden van elkaar. Ben je benieuwd wat deze verschillen precies zijn en wil je meer te weten komen over het weer in Griekenland? Lees dan vooral verder!


Prachtige zee Griekenland

Weer Kreta

Het eiland Kreta is natuurlijk ideaal voor een heerlijke zonvakantie, maar wat is nog meer handig om te weten over het weer op Kreta? Kreta heeft een warm en droog mediterraan klimaat waar er duidelijk verschil te zien is tussen het binnenland en de plaatsen aan de kust.

De populaire bestemmingen aan de kust zijn namelijk voorzien van een verkoelende zeewind. Terwijl de plaatsen meer richting het binnenland dit niet hebben waardoor het hier een stuk warmer aanvoelt. De zee aan de noordzijde van het eiland is een stuk rustiger dan in het zuiden, hierdoor is het geschikt voor gezinnen met kinderen of wanneer je lekker wilt ronddobberen in de zee.

Weer Kos

Ook op het kleine eiland Kos vind je een heerlijk mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur hier nóg hoger dan op Kreta. Ook is regen hier in de zomer zeer zeldzaam en laat de zon zich vrijwel continu zien.

Weer Rhodos

Door de ligging van het mooie eiland Rhodos kan je hier genieten van relatief veel zonne-uurtjes. Ook is het zeewater hier wat warmer, waardoor je heerlijk kunt zwemmen, snorkelen en duiken. De westkant van Rhodos is enkele graden koeler dan de oostkant van het eiland, maar nog steeds lopen de temperaturen hier hoog op.

Weer Corfu

Corfu is een van de meest noordelijk gelegen Griekse eilanden en is daardoor gemiddeld ook iets koeler dan de meeste Griekse eilanden. Toch is de temperatuur hier nog zeer aangenaam. Corfu is een prachtig groen eiland doordat er iets meer neerslag valt. Maar om je gerust te stellen; in de zomermaanden komt langdurige neerslag niet voor.

Weer Zakynthos

Ook Zakynthos is een prachtig groen eiland dit komt doordat hier meer neerslag valt dan op de andere eilanden. Toch lopen de temperaturen hier in de zomer soms wel op tot 37 graden en is dit een van de warmste eilanden van Griekenland. Wanneer dit het geval is zal de wind uit het noordwesten zorgen voor wat verkoeling.

Vakantie Griekenland?

Wanneer je graag wilt genieten van het zonnetje dan kun je het beste vanaf half mei tot midden oktober naar één van Griekse eilanden gaan. Ben je in voor een actievere vakantie dan zijn de periodes van maart – juni en september – november meer geschikt in verband met de iets lagere temperaturen.

Nu je de belangrijkste dingen te weten bent gekomen over het weer in Griekenland, heb je vast en zeker al een eilandkeuze kunnen maken. Ben je benieuwd welke accommodaties er te vinden zijn op dat eiland? Bekijk ons uitgebreide aanbod en droom weg bij de mooie hotels en andere accommodaties op dat eiland.