JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Noord-Egeïsche Eilanden vs. Zuid-Egeïsche Eilanden

Noord-Egeïsche Eilanden vs. Zuid-Egeïsche Eilanden

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 08-03-2022

Het blijft soms lastig om het onderscheid te maken tussen de Noord-Egeïsche Eilanden vs. de Zuid-Egeïsche Eilanden (of hebben wij hier alleen last van?). Alle Griekse eilanden liggen in de Egeïsche Zee, maar zijn dus onderverdeeld in noord en zuid. Kreta daarentegen is weer een geval apart, want valt hierbuiten. De bekendste Noord-Egeïsche Eilanden zijn Limnos, Lesbos, Chios, Samos en Ikaria. Die van het zuiden zijn de Cycladen en de Dodecanese, die weer bestaan uit allerlei eilanden. Ingewikkeld? Zeker. Belangrijk voor jouw vakantiebestemming? Zeker niet. Waar je ook gaat binnen de Egeïsche Eilanden; het is er heerlijk! Daarom vandaag in het Griekse zonnetje: de fijnste eilanden van zowel de Noord- als Zuid-Egeïsche Eilanden.

De lekkerste Noord-Egeïsche Eilanden

Als we alle Noord-Egeïsche Eilanden opnoemen gaan we geen vrienden met je maken, want die lijst is wel heel erg lang. Daarom lichten we er een paar uit die je wat ons betreft niet wilt missen. De eerste hiervan is Samos, een schitterend groen eiland dat barst van de geschiedenis en cultuur, maar ook van de prachtige stranden en natuurlijk heerlijke klimaat. Vanuit hier maak je ook leuke dagtrips naar bijvoorbeeld Chios en Ikaria, twee andere heerlijke Noord-Egeïsche Eilanden.


De stad Kokkari op Samos, Griekenland

Schitterende eilanden van de Cycladen (Zuid-Egeïsch)

En eigenlijk moeten we hier al in enkelvoud spreken, want ons absolute favoriete eiland van de Zuid-Egeïsche Cycladen is Santorini. Als je hieraan denkt komen waarschijnlijk al de steile straatjes en witte huisjes naar boven, en dit beeld klopt helemaal met de werkelijkheid. Eigenlijk heb je hier het idee continu in een schilderij rond te lopen, zó mooi is het er. Omdat de dorpjes op minimaal 300 meter hoogte zijn heb je overal op het eiland een schitterend uitzicht over de zee.


De stad Fira op Santorini, Griekenland

De heerlijke Dodecanese én Zuid-Egeïsche Eilanden

Gaan de namen van alle eilanden al een beetje duizelen? Dan hebben wij er nog twee voor je ;-) Kos en Rhodos zijn namelijk twee heerlijke eilanden die weer behoren tot de Dodecanese én Zuid-Egeïsche Eilanden. Kos is een ideale vakantiebestemming vol met activiteiten als fietsen, hiken en hardlopen omdat hier veel fietspaden zijn aangelegd. Ook lopen de temperaturen hier niet zo belachelijk hoog op, zodat lekker bewegen altijd goed te doen is. Op Rhodos kun je genieten van afwisselende natuurlandschappen, maar ook van de rijke geschiedenis en cultuur.


Het kleine stadje Lindos op Rhodos, Griekenland


Hopelijk hebben we jou een beetje duidelijkheid kunnen geven over alle namen en subnamen van de heerlijke Griekse eilanden. Zoals gezegd maakt het eigenlijk niet uit waar je heengaat, want Griekenland is en blijft een heerlijk vakantieland. Dus staat één van de eilanden bovenaan jouw volgende vakantielijstje: dan maak je een hele goede keuze!