JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
De mooiste steden van het vasteland van Griekenland

De mooiste steden van het vasteland van Griekenland

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 19-10-2021


Witte huisjes met daken nog blauwer dan de strakblauwe lucht… Dat kan maar één ding betekenen: Griekenland! Natuurlijk bekend om haar heerlijke eilanden met eindeloze zandstranden, maar wist je dat het vasteland van Griekenland ook écht een vakantie waard is? Prachtige natuur, uiteraard ook heerlijke stranden maar dan ook nog met de mooiste steden inclusief veel historische spots! Waar je precies moet zijn voor de mooiste plekken van Griekenland hebben wij voor je uitgezocht.

Cultuur en historie in Thessaloniki

Wil je een keer voor een andere hoofdstad van Griekenland dan Athene gaan? Ga dan voor de culturele hoofdstad van Griekenland: Thessaloniki. Deze bruisende stad heeft een fijne combinatie van oud historisch centrum met kleine straatjes, maar ook moderne delen en een grote haven. In het historische centrum vind je overblijfselen van de oude stadsmuren, ruïnes, musea en restaurantjes… Kortom, echt alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie in Griekenland. Oh ja, hier vind je ook het lekkerste taartje van de wereld. Weet jij hem te vinden…?

Hoteltip: Metropolitan****Uitzicht op Thessaloniki

Cultuur en strand in Katerini

Dat je in Griekenland eigenlijk in iedere stad goed zit voor cultuur en historie blijkt wel na het bezoeken van verschillende plekken door het hele land. Maar hou je van de combinatie tussen cultuur en strand? Dan is Katerini in het noorden van Griekenland jouw place to be! Het is een mooie oude stad waar je goed kunt winkelen, lekker kunt eten en ook perfect op stap kunt gaan. Het zandstrand is ideaal voor jong en oud en door de ligging aan de voet van het Olympusgebergte kun je ook lekker de schitterende natuur intrekken. Hiermee is Katerini niet alleen een hele mooie stad in Griekenland, maar ook een stad vol diversiteit.

Hoteltip: Grand Platon****


Strand van Katerini

Veelzijdig Peloponnesos

Ok, dit is niet één stad maar een schiereiland vol schitterende steden. We zeiden toch al dat het moeilijk kiezen was… Verblijf tijdens een vakantie in Griekenland in het prachtige Tolo en geniet hier van het leuke knusse centrum en heerlijke zandstrand. Voor de kust liggen kleine onbewoonde eilandjes waar je met een kajak of waterfiets naartoe kunt varen, maar ook in de nabije omgeving is er zoveel moois te bewonderen dat je je geen seconde hoeft te vervelen. De archeologische opgraving van Asini bijvoorbeeld, wat slechts op 3km afstand ligt. Ook de Agua Kyriaki kerk van Tolo is een bezoekje waard, deze ligt op een heuvel en is gemakkelijk te bereiken waardoor je al binnen enkele minuten van een prachtig uitzicht geniet.

Hoteltip: Minoa***Klein dorpje in Peloponnesos

Hebben we jou ook enthousiast gekregen om een keer voor het vasteland van Griekeland te kiezen als volgende vakantiebestemming? We beloven je dat je hier geen spijt van gaat krijgen! Zoek snel een heerlijke accommodatie uit en haal de koffers maar vast van zolder.