Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Athene ×
    • Athene ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland. De stad is prima voor een stedentrip of een weekend Athene. Tijdens een stedentrip in Athene kun je een wandeling goed combineren met het openbaar vervoer. Bij een bezoek aan de stad kun je meerdere bezienswaardigheden bezoeken zoals ruïnes, musea en oude gebouwen. Daarnaast zijn er in het centrum meerdere mooie winkelstraten en straten met vele restaurants en barretjes. Ook is er een rijk uitgaansleven in de nacht. De stedentrip Athene kun je ook heerlijk combineren met een strandvakantie want er zijn prachtige stranden in de buurt.

Lees meer

Populaire vakanties Athene

Beste reistijd Athene

De beste reistijd voor Athene zijn de maanden maart t/m mei en half september t/m oktober. Het is in de zomer behoorlijk warm, vandaar advies in het voor- en najaar. Het eten is lekker en zeer betaalbaar. Tevens zijn er gezellige, authentieke taverna's om ouzo te drinken. Athene is met 665.000 inwoners en het grote oppervlakte, de grootste stad van Griekenland. Het tijdsverschil is + 2 uur met Nederland.

Bezoek de Akropolis

De Akropolis 'het hoogste punt van de stad' is een bekende trekpleister in Athene. Athene is rijk aan historie. Tot de Akropolis behoren de Parthenon tempel, Propyleeën, de Tempel van Nikè, Dionysius en het Erechtheion. Maak je een stedentrip naar Athene? Bezoek dan zeker de Akropolis. De prachtige overblijfselen 

Grieks genieten

In de wijken Psyri en Monastiraki kan je heerlijk eten en ondertussen genieten op het terras. Heerlijke gyros en souvlaki. Of een lekkere moussaka. En vergeet niet de bijbehorende tzatziki-saus. Daarnaast kun je ook heerlijke Mezze bestellen met verschillende gerechten.

 

Voor meer informatie bekijk deze blog over Athene