Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Athene ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Het glorieuze Athene heeft een rijke geschiedenis en is al een monument op zichzelf. Een dagje sightseeing mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie Athene. Maar wist je dat er in de regio ook veel te beleven is? Zo kan je bezienswaardigheden perfect combineren met een strandvakantie; er zijn prachtige stranden in deze regio van Griekenland te vinden! Ook voor actievelingen zijn er genoeg opties zoals hiking en vele watersporten. Wijntoerisme is ook steeds meer in opkomst in Athene. Zo zijn er wijntours te boeken en kan je in de hippe bars heerlijke wijnen proeven. Ideaal dus voor wijnliefhebbers!

Lees meer

Populaire vakanties Athene

Actieve vakantie in Athene

Athene is omgeven door vier grote bergen die het zogenaamde 'basin of Attica' vormen. Tijdens een wandeltocht kan je hier de mooie flora en fauna verkennen. Er zijn verschillende hiking-trails, zowel voor beginners als gevorderden. Doordat Athene vlak bij zee ligt, zijn er ook verschillende watersporten mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld gaan duiken of zeilen. 

Strandvakantie Athene: mooie stranden

Een zonvakantie naar Athene is perfect te combineren met het strand. Athene ligt namelijk vlak bij zee en er zijn mooie stranden in de omgeving:

Edem: dit strand ligt het dichtst bij Athene. Ideaal dus als je een paar uurtjes over hebt en wilt genieten van de zon. Daarnaast is dit strand super goed bereikbaar.
Alimos: dit fijne zandstrand ligt op ca. 11 km van Athene en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Deze plek is erg populair vanwege de leuke beachclubs zoals Bolivar Beach Bar.
Votsalakia: dit kleine, populaire kiezelstrandje op ca. 10 km is erg populair vanwege haar ligging vlakbij Athene. De vele cafés en bars maken dit een gezellige plek.

Naast bovengenoemde stranden vind je nog veel meer stranden in de buurt van Athene. Volop keuze dus!

Weer & klimaat Athene

Het weer en klimaat in Athene is per seizoen erg verschillend. Zo kan het in de zomer lekker heet worden terwijl er in de winter flink wat sneeuw kan vallen met de bijbehorende kou. Doordat de stad zich in het binnenland bevindt wordt het in de zomermaanden lekker warm met een gemiddelde temperatuur van zo'n 34 graden in augustus, ideaal dus voor een zonvakantie! Of wil je zo snel mogelijk op reis naar Athene?