JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Portugal - Maatregelen Portugal - Prijsvrij.nl

Top 10 Hotels in Portugal

Bekijk de populairste hotels en resorts in Portugal op dit moment!

Reisadvies voor Portugal

Voor het laatst bijgewerkt op 07-10-2022

Portugal staat bekend om haar mooie stranden, levendige steden en fascinerende bezienswaardigheden. Wil jij dit prachtige land op een veilige manier ontdekken? Wij houden alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwkeurig voor je in de gaten. Zo ben je verzekerd van een zorgeloze en veilige vakantie in Portugal. Op deze pagina vind je dan ook alle belangrijke informatie en de antwoorden op de meest veelgestelde vragen omtrent corona. 

Actuele informatie Portugal

Goed nieuws! Het vasteland van Portugal en de eilanden Madeira en de Azoren staan op groen. Dit betekent dat je op vakantie kunt naar het zonnige Portugal! Er gelden geen inreisbeperkingen meer voor het vasteland, Madeira en de Azoren.

Prijsvrij Garanties

Zin in een heerlijke vakantie naar Portugal? Vanwege alle corona maatregelen hebben wij daarom bij Prijsvrij Vakanties een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo kan je met een gerust hart op vakantie naar Portugal!

Meer weten?

Praktische info Portugal

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd Portugal

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

De kleurcode voor heel Portugal is groen. Dit betekent dat je op vakantie kunt! Ga je liever met de auto op vakantie naar Portugal? Dat kan! De grens tussen Portugal en Spanje is open voor regulier verkeer. 

Als je op vakantie gaat naar Portugal zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden:

  • Heenreis naar Portugal 

  Je hoeft bij aankomst op het vasteland van Portugal, Madeira en de Azoren geen coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) of een test-, herstel-, of vaccinatiebewijs meer te laten zien.

     • Terugreis naar Nederland

     Je hoeft geen test-, herstel-, of vaccinatiebewijs te laten zien bij terugkomst in Nederland. Ook hoef je de gezondheidsverklaring niet in te vullen. Alle reisregels van en naar Nederland vanaf jouw vakantiebestemming check je nog eens op de reizentijdenscorona website.


     • Vliegen vanaf België

     Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

      

     • Vliegen vanaf Duitsland
     Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

     • De algemene maatregelen op het vasteland van Portugal:

     - Verplicht een mondkapje dragen in het openbaar vervoer en o.a. in de taxi en zorginstellingen.
     - Social distancing

     • De algemene maatregelen op Madeira:

     - Verplicht dragen van een mondkapje (vanaf 6 jaar) in zorginstellingen (inclusief apotheken), openbaar vervoer, taxi's en overdekte ruimtes van openbaar vervoer (zoals het busstation en luchthavens).

     Het openbare leven in Portugal (zowel het vasteland als de eilanden Madeira en de Azoren) is open! Zo kun je er winkelen, lekker uit eten, luieren op het strand en met de voetjes van de vloer in een bar of club.

     Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.