JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Portugal » Alle maatregelen van Portugal » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Portugal

Voor het laatst bijgewerkt op 24-9-2020

Pak je koffers maar vast in, want we kunnen nog steeds lekker op vakantie naar Portugal! Ben je benieuwd hoe een vakantie naar Portugal er nu uit ziet? Wij houden alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwkeurig in de gaten. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie en veelgestelde vragen om je op de hoogte te houden van de situatie in Portugal. Zo kun je met een gerust hart op vakantie.

Actueel:

Portugal is open voor vakantiegangers. Er geldt op dit moment code oranje in twee regio’s. Dit zijn de regio’s Area Metropolitana de Lisboa en Leziria do Tejo.  De stad Lissabon valt hier ook onder. Bij terugkomst uit deze gebieden dien je 10 dagen in quarantaine te gaan. Je kunt wel zonder beperkingen naar de andere regio's op het vasteland en de eilanden Madeira en De Azoren.

Vlieg je via Lissabon, maar verblijf je ergens anders in Portugal? Dan is dat ook gewoon mogelijk. Voor Madeira en de Azoren dien je voor vertrek  een negatieve COVID-19 test te hebben afgelegd.

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd Portugal

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Portugal?

Je kunt gewoon lekker genieten van een vakantie naar Portugal. De meeste regio’s op het vasteland en de eilanden Madeira en De Azoren zijn open. In Lissabon en de twee regio’s Area Metropolitana de Lisboa en Leziria do Tejo geldt nog wel code oranje. Hier dien je extra waakzaam te zijn.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Portugal?

Als je op vakantie gaat naar Portugal zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden:

 • PCR-test en gezondheidsverklaring Madeira

Alle reizigers vanaf 12 jaar die naar Madeira op vakantie gaan, dienen een negatieve COVID-19 test af te leggen. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie hebt geboekt, helpen wij je met het regelen van de test. De COVID-19 test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst. De testuitslag kun je voor vertrek uploaden op deze website. Wanneer je de uitslag hier niet upload, dien je ter plaatse nog een coronatest af te nemen en in zelfisolatie te gaan tot je de uitslag ontvangt. Wij adviseren je om ook een uitgeprinte versie van de gezondheidsverklaring mee op reis te nemen. Voor De Azoren geldt dat je maximaal 72 uur voortrek een COVID-19 test af moet leggen en bij een verblijf langer dan 7 dagen dien je op de 6e dag ter plaatse nog een test af te leggen.

 • Vliegen vanaf Nederland

Je hebt altijd een Nederlandse gezondheidsverklaring nodig wanneer je op reis gaat naar Portugal. Je dient dit formulier van te voren uit te printen en mee op reis te nemen.

 • Vliegen vanaf België

Onlangs is het reisadvies van België voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangepast naar code oranje. Je mag nog wel op doorreis in Duitsland, wat betekent dat je kunt vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Daarnaast is het verplicht om voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  invullen en uitprinten.

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen. Wij sturen je voor vertrek een gratis mondkapje op.

Let op:

Op Madeira geldt een mondkapjesplicht. Dit betekent dat je overal een mondkapje dient te dragen. Uitzonderingen zijn tijdens het zwemmen, sporten en op het strand.

Wat zijn de corona maatregelen in Portugal?

Nu we weer op vakantie kunnen is het belangrijk dat de regels worden nageleefd op de bestemming zelf. Op deze manier kan iedereen weer veilig op reis! In Portugal zijn er een aantal regels waar iedereen zich aan moet houden:
 • Wanneer je besmet bent met het COVID-19 virus dien je verplicht in isolatie te verblijven.
 • Er moet een mondkapje worden gedragen in binnenruimtes zoals het openbaar vervoer, winkels, scholen en gelegenheden met meerdere mensen. Buiten zijn mondkapjes niet verplicht.
 • Er geldt in Portugal een minimale fysieke afstand van 2 meter.
 • Er geldt een samenscholingsverbod in Portugal. Dit betekent dat er niet meer dan 20 personen mogen samenkomen. In Lissabon is dit aantal 10 personen.

Op vakantie naar Portugal, wat is er open?

Er gaan langzaamaan steeds meer dingen open. Voor sommige gelden restricties. Hieronder vind je een overzicht van alles wat open is tijdens je vakantie in Portugal:

 • Winkels, horecagelegenheden, sportscholen, culturele instellingen, supermarkten, tankstations, apotheken en bakkers zijn weer open. Er moet overal een afstand van 2 meter worden bewaard.
 • Bij excursies geldt dat er maximaal 20 personen mogen samenkomen. Er zijn ook een maximum aantal personen toegestaan bij bijvoorbeeld natuurparken en monumenten.
 • Tijdens je vakantie kun je lekker op het strand liggen, want deze zijn weer geopend. Hierbij zijn wel een aantal regels opgesteld zoals een minimale afstand van 2 meter tussen groepen gezelschappen. Via de app 'Info Praia' kun je de bezettingsgraad van de stranden zien. Ook kun je een ligbed reserveren voor een ochtenddeel of een middagdeel i.p.v. de gehele dag. Download de app voor Android of Iphone. Bedrijven langs het strand kunnen gekenmerkt zijn met een Clean & Safe label, wat aantoont dat het bedrijf aan de hygiëne eisen voldoet. Ook hotels maken gebruik van dit label.

Kan ik met de auto naar Portugal?

Ja, je kunt met de auto naar Portugal reizen. Je dient er wel rekening mee te houden dat je door oranje gebieden reist om Portugal in te komen. Wanneer je door oranje gebieden reist, dien je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan.

Kan ik met het vliegtuig naar Portugal?

Ja, je kan met het vliegtuig op vakantie naar Portugal. Check van te voren altijd even of er wijzigingen zijn bij jouw vlucht. Daarnaast hebben de luchtvaartmaatschappijen en luchthavens regels en protocollen opgesteld. Deze maatregelen zorgen ervoor dat jij veilig op vakantie kunt. Bekijk kort voor je vertek om te kijken wat deze protocollen zijn.
Ga jij binnenkort op vakantie naar Portugal? We wensen je alvast een hele fijne en veilige reis toe!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.