JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Portugal » Alle maatregelen van Portugal » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd Portugal

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Portugal

Voor het laatst bijgewerkt op 07-05-2021

Portugal staat bekend om haar mooie stranden, levendige steden en fascinerende bezienswaardigheden. Wil jij dit prachtige land op een veilige manier ontdekken? Wij houden alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwkeurig voor je in de gaten. Zo ben je verzekerd van een zorgeloze en veilige vakantie in Portugal. Op deze pagina vind je dan ook alle belangrijke informatie en de antwoorden op de meest veelgestelde vragen omtrent corona. 

Actuele informatie Portugal

Voor het vasteland van Portugal en de eilanden Azoren + Madeira geldt code oranje. Dit betekent dat vakanties worden afgeraden. Dit negatieve reisadvies is door de Nederlandse Overheid verlengd tot half mei. Portugal is momenteel in een 'State of Emergency'. Wil je vertrekken na deze periode? Dan kan je wel alvast je vakantie boeken voor bijvoorbeeld de komende zomer. Doe inspiratie op en bekijk onze mooie hotels voor jouw vakantie naar Portugal naar bijvoorbeeld de Algarve

Zomer 2021 naar Portugal

Vanwege alle corona maatregelen bieden wij momenteel geen vakanties aan met vertrek t/m eind juni. Na deze periode kan je wel alvast je vakantie boeken. Bij Prijsvrij Vakanties hebben we een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw zomervakantie naar Portugal met een gerust hart kunt boeken. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ben jij ook weer toe aan een vakantie? Geniet dan van een mooie vakantie naar Portugal in het vooruitzicht. Met het aangename klimaat en de heerlijke Portugese keuken weet je zeker dat je in Portugal een fijne tijd zult beleven. Voor een zorgeloze maar ontspannen vakantie, zit je in Portugal dus helemaal goed. Dus, vlieg jij ook met ons mee deze zomer? 

Top 10 Hotels in Portugal

Bekijk de populairste hotels en resorts in Portugal op dit moment!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment geldt er code oranje voor het volledige vasteland van Portugal inclusief de eilandengroepen Azoren en Madeira. Dit betekent dat vakanties worden afgeraden. Portugal is op dit moment namelijk in een lockdown. Het is wel mogelijk om alvast je vakantie te boeken met vertrek later in het seizoen.

Jazeker! Het is mogelijk om je zomervakantie naar Portugal via onze website te boeken. Daarnaast kan je nu tijdelijk boeken zonder aanbetaling. Dit houdt in dat je pas 6 weken voor vertrek je volledige reissom hoeft te voldoen. Bovendien bieden wij nu, naast onze vertrouwde voorwaarden, een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart je vakantie kan boeken.

Ja, maar alleen voor essentiële reizen. Je kunt met de auto naar Portugal reizen, maar er is beperkt verkeer mogelijk. De enige reden dat je de grens mag kruisen is dus voor noodzakelijke reizen. Daarnaast moet je als Nederlander bij aankomst in Portugal 14 dagen in quarantine. Wanneer je door oranje gebieden reist, dien je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan.

Er gaan wel vluchten naar Portugal, maar vakanties worden op dit moment afgeraden. Het is alleen mogelijk om naar Portugal te gaan voor essentiële redenen. Het is voor reizigers die vliegen vanuit Nederland verplicht om na aankomst in Portugal 14 dagen in quarantine te gaan, dit kan in je accommodatie of door de Portugese gezondheidsdienst aangegeven plek. Daarnaast moet je een negatieve COVID-19 test (RT-PCR) bij je hebben die niet ouder is dan 72 uur voor de vertrektijd. Voordat je aankomt moet je je ook registreren bij de Portugese Overheid SEF (Serviço de Estrangeiros e Fronteiras).

Ja, voor iedereen vanaf 10 jaar en ouder is het dragen van een mondkapje verplicht. Dit geldt in alle openbare binnenruimtes zoals het openbaar vervoer, winkels en supermarkten. In andere binnenruimten waar je geen afstand kunt houden of met meerdere huishoudens samen bent is een mondkapje ook verplicht.

Als je op vakantie gaat naar Portugal zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden:

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. In Portugal zelf is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.

 • Negatieve coronatest

Alle reizigers vanaf 2 jaar die naar Portugal op vakantie gaan, dienen een negatieve corona test af te leggen. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek van je vlucht. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie hebt geboekt, helpen wij je met het regelen van de test en ontvang je meer informatie hierover via e-mail.

Wil je in Portugal een sneltest of een PCR-test laten afleggen? Bekijk dan hier de corona testlocaties in Portugal.

 • PCR-test en gezondheidsverklaring Madeira

Alle reizigers vanaf 2 jaar die naar Madeira op vakantie gaan, dienen een negatieve COVID-19 test af te leggen. De COVID-19 test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst. Als je volledig bent gevaccineerd of als je aan kunt tonen dat je herstelt bent van het virus (dit bewijs mag niet ouder dan 90 dagen zijn) hoef je niet getest worden. Madeira biedt sinds kort 1 gratis test per persoon die je kunt afleggen bij aankomst op Madeira of binnen 24 uur voor vertrek. De testuitslag kun je voor vertrek uploaden op deze website. Wanneer je de uitslag hier niet upload, dien je ter plaatse nog een coronatest af te nemen en in zelfisolatie te gaan tot je de uitslag ontvangt. Wij adviseren je om ook een uitgeprinte versie van de gezondheidsverklaring mee op reis te nemen. Op deze website moet je jezelf ook registeren (niet nodig voor kinderen onder de 12 jaar). Dit kan 48 tot 12 uur voordat je vlucht vertrekt. Alleen in Madeira kun je op het vliegveld een test doen als je die niet van te voren hebt gedaan.

 • PCR-test en gezondheidsverklaring Azoren

Alle reizigers vanaf 2 jaar die naar de Azoren op vakantie gaan, dienen verplicht een negatieve COVID-19 test af te leggen. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie hebt geboekt, helpen wij je met het regelen van de test. Voor de Azoren geldt dat je maximaal 72 uur voor vertrek een COVID-19 test af moet leggen en bij een verblijf langer dan 7 dagen dien je op de 6e en de 12e dag ter plaatse nog een test af te leggen vanaf de datum dat de eerste test was afgelegd. Daarnaast dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek een vragenlijst in te vullen via deze link. Na het invullen ontvangt je een code die je bij aankomst moeten laten zien. Wanneer je dit formulier niet invult, kan je dit ook ter plaatse bij aankomst invullen.

 • Vliegen van en naar Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Portugal en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je vanaf dinsdag 29 december 2020 in veel gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag én een negatieve sneltest te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Dit is een Nederlandse maatregel die is ingesteld om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en geldt ook vakantiegangers. Na een verblijf in Portugal of de Azuren hoef je vanaf 9 april bij terugkomst in Nederland niet meer in thuisquarantine. Bij terugkomst van Madeira moet je wel 10 dagen in quarantine en kan je na 5 dagen je opnieuw laten testen. Als de test negatief is mag je de thuisquarantine verlaten.

 • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Maar ook hier geldt dat je alleen mag vliegen voor essentiële reizen en dat je een negatieve test moet tonen die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. Indien je terugvliegt naar een Belgische luchthaven en langer verblijft dan 48 uur, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgestelden bepaald hoe lang je in thuisquarantaine moet (indien je de Belgische nationaliteit hebt en in België woont).

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland met mogelijk enkele beperkingen. Je kunt dus wel vliegen vanaf een Duitse luchthaven maar alleen voor essentiële reizen. Het Portugese vasteland + de eilandengroepen zijn ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een zogenaamde 'einreiseanmeldung' in te vullen. Verder moet je een negatieve test (PCR - RT-LAMP - TMA) bij je hebben die niet ouder is dan 48 uur voor aankomst in Duitsland (niet nodig voor kinderen jonger dan 6 jaar).

  Er zijn een aantal maatregelen in Portugal waar iedereen zich aan dient te houden:

  • Een mondkapje is verplicht voor iedereen (kinderen vanaf 10 jaar) in alle openbare binnenruimtes zoals het openbaar vervoer, winkels en supermarkten. In andere binnenruimten waar je geen afstand kunt houden of met meerdere huishoudens samen bent is een mondkapje ook verplicht.
  • Er geldt in Portugal een minimale fysieke afstand van 2 meter.
  • In sommige gemeenten geldt een avondklok.
  • Er geldt een samenscholingsverbod in Portugal vanaf 5 personen.

  Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Portugal uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Portugal:

  • Alle winkels en winkelcentra zijn weer open! Winkels moeten wel weer dicht zijn om 21.00 uur door de week en in het weekend om 13.00 uur.
  • Stranden en toeristische gebieden zijn open, maar er kunnen restricities gelden. Op het strand moet voldoende afstand tussen de ligbedden zijn. Het kan zijn dat je moet reserveren voor een plek, vraag dit na bij de accommodatie.
  • Restaurants, cafés en bakkerijen zijn geopend voor groepen van maximaal 6 personen binnen en maximaal 10 buiten op het terras. Deuren moeten sluiten om 22.30 door de week en in het weekend om 13.00 uur (niet in de volgende regio's: Odemira, Portimão, Aljezur, Carregal do Sal, Resende, Paredes, Miranda Do Douro en Valongo). Afhaalmaaltijden en levering zijn nog steeds mogelijk.
  • De meeste bezienwaardigheden zoals musea, bioscopen, theaters, monumenten, paleizen en vergelijkbare bedrijven zijn geopend en vele activiteiten worden weer aangeboden. Dit geldt ook voor zwembaden, golfbanen en mag er buiten weer (maximaal 4 personen) worden getraind.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.