JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Portugal » Alle maatregelen van Portugal » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Portugal

Voor het laatst bijgewerkt op 04-03-2021

Portugal staat bekend om haar mooie stranden, levendige steden en fascinerende bezienswaardigheden. Wil jij dit prachtige land op een veilige manier ontdekken? Wij houden alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwkeurig voor je in de gaten. Zo ben je verzekerd van een zorgeloze en veilige vakantie in Portugal. Op deze pagina vind je dan ook alle belangrijke informatie en de antwoorden op de meest veelgestelde vragen omtrent corona. 

Actuele informatie Portugal

Voor het vasteland van Portugal en de eilanden Azoren + Madeira geldt een code oranje. Dit betekent dat vakanties worden afgeraden. Dit negatieve reisadvies is geldig tot half maart 2021. Wil je vertrekken na deze periode? Dan kan je wel alvast je vakantie boeken voor bijvoorbeeld de komende zomer. Doe inspiratie op en bekijk onze mooie hotels voor jouw vakantie naar Portugal naar bijvoorbeeld de Algarve

Zomer 2021 naar Portugal

Vanwege alle corona maatregelen bieden wij momenteel geen vakanties aan met vertrek t/m eind maart. Na deze periode kan je wel alvast je vakantie boeken. Bij Prijsvrij Vakanties hebben we een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw zomervakantie naar Portugal met een gerust hart kunt boeken. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ben jij ook weer toe aan een vakantie? Geniet dan van een mooie vakantie naar Portugal in het vooruitzicht. Met het aangename klimaat en de heerlijke Portugese keuken weet je zeker dat je in Portugal een fijne tijd zult beleven. Voor een zorgeloze maar ontspannen vakantie, zit je in Portugal dus helemaal goed. Dus, vlieg jij ook met ons mee deze zomer? 

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd Portugal

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Top 10 Hotels in Portugal

Bekijk de populairste hotels en resorts in Portugal op dit moment!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik op vakantie naar Portugal?

Op dit moment geldt er een code oranje voor het volledige vasteland van Portugal inclusief de eilandengroepen Azoren en Madeira. Dit betekent dat vakanties worden afgeraden. Portugal is op dit moment namelijk in een lockdown. Het is wel mogelijk om alvast je vakantie te boeken met vertrek later in het seizoen.

Kan ik al een vakantie boeken voor de zomer 2021?

Jazeker! Het is mogelijk om je zomervakantie naar Portugal via onze website te boeken. Daarnaast kan je nu tijdelijk boeken zonder aanbetaling. Dit houdt in dat je pas 6 weken voor vertrek je volledige reissom hoeft te voldoen. Bovendien bieden wij nu, naast onze vertrouwde voorwaarden, een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart je vakantie kan boeken.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Portugal?

Als je op vakantie gaat naar Portugal zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden:

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. In Portugal zelf is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.

 • Negatieve coronatest

Alle reizigers vanaf 2 jaar die naar Portugal op vakantie gaan, dienen een negatieve corona test af te leggen. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek van je vlucht. Het land heeft deze maatregel opgesteld voor reizigers uit EU-landen met meer dan 150 corona gevallen per 100.000 inwoners (helaas valt Nederland hier onder). Passagiers uit landen met meer dan 500 besmettingen per 100.000 inwoners moeten daarnaast verplicht 14 dagen in quarantaine. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie hebt geboekt, helpen wij je met het regelen van de test en ontvang je meer informatie hierover via e-mail.

Wil je in Portugal een sneltest of een PRC-test laten afleggen? Bekijk dan hier de corona testlocaties in Portugal.

 • Vliegen van en naar Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Portugal en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je vanaf dinsdag 29 december 2020 in veel gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag én een negatieve sneltest te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Dit is een Nederlandse maatregel die is ingesteld om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en geldt ook vakantiegangers. Na een verblijf in Portugal dien je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

 • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een Belgische luchthaven dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgestelden bepaald hoe lang je in thuisquarantaine moet (indien je de Belgische nationaliteit hebt en in België woont).

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Het Portugese vasteland + de eilandengroepen zijn ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een zogenaamde 'einreiseanmeldung' in te vullen.

  Wat zijn de corona maatregelen in Portugal?

  Er zijn een aantal maatregelen in Portugal waar iedereen zich aan dient te houden (momenteel van kracht t/m 16 maart):
  • Een mondkapje is verplicht voor iedereen (kinderen vanaf 10 jaar) in alle openbare binnenruimtes zoals het openbaar vervoer, winkels en supermarkten. In andere binnenruimten waar je geen afstand kunt houden of met meerdere huishoudens samenbent is een mondkapje ook verplicht.
  • Er geldt in Portugal een minimale fysieke afstand van 2 meter.
  • Alle niet-essentiële winkels en horecagelegenheden zijn gesloten. Afhaalmaaltijden en levering zijn wel toegestaan.
  • In sommige gemeenten geldt een avondklok.
  • Er geldt een samenscholingsverbod in Portugal vanaf 5 personen.

  Kan ik met de auto naar Portugal?

  Ja, je kunt met de auto naar Portugal reizen. Je dient er wel rekening mee te houden dat je door oranje gebieden reist om Portugal in te komen. Vanaf 31 januari is de grens met Spanje gesloten. Wanneer je door oranje gebieden reist, dien je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan.

  Kan ik met het vliegtuig naar Portugal?

  Er gaan wel vluchten naar Portugal, maar vakanties worden op dit moment afgeraden.

  Is het dragen van een mondkapje verplicht in Portugal?

  Ja, voor iedereen vanaf 10 jaar en ouder is het dragen van een mondkapje verplicht. Dit geldt in alle openbare binnenruimtes zoals het openbaar vervoer, winkels en supermarkten. In andere binnenruimten waar je geen afstand kunt houden of met meerdere huishoudens samen bent is een mondkapje ook verplicht.

  Op vakantie naar Portugal, wat is er open?

  Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Portugal uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Griekenland:

  • Alle niet essentiële winkels zijn tijdelijk gesloten, met uitzondering van supermarkten, apotheken, levensmiddelenwinkels en ziekenhuizen (mondkapje verplicht). Winkels zijn dicht om 20.00 uur door de week en in het weekend om 13.00 uur (dit geldt niet voor supermarkten, die mogen tot 17.00 open zijn). Sommige essentiële winkels hebben geen tijdrestricties.
  • Stranden en toeristische gebieden zijn open, maar er kunnen restricities gelden. Op het strand moet voldoende afstand tussen de ligbedden zijn. Het kan zijn dat je moet reserveren voor een plek, vraag dit na bij de accommodatie.
  • Restaurants, bars en cafés zijn gesloten. Afhaalmaaltijden en levering zijn wel toegestaan.
  • De meeste bezienwaardigheden zijn gesloten en vele activiteiten worden niet aangeboden.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.