JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Portugal » Alle maatregelen van Portugal » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Portugal

Voor het laatst bijgewerkt op 2-7-2020

We kunnen langzaamaan weer op vakantie naar het buitenland! Wil jij op vakantie naar Portugal? Wij houden alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwkeurig in de gaten. Je vindt hier alle belangrijke informatie en veelgestelde vragen om je op de hoogte te houden van de situatie in Portugal.

Actueel:

We kunnen sinds 15 juni alweer op vakantie naar Portugal! Let op: Rondom Porto en Lissabon zijn nieuwe uitbraken. De versoepeling van de maatregelingen is daar terug gedraaid en code geel is teruggedraaid naar code oranje.

 

Je kunt nog wel met de auto en het vliegtuig naar andere regio’s in Portugal. Voor Madeira en de Azoren geldt dat je een negatieve coronatest moet hebben afgelegd. Je leest daar hieronder meer over.

Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd Portugal

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Portugal?

Dat kan weer in sommige delen van Portugal. Omdat er een stijgend aantal besmettingen zijn in en rondom de regio’s Lissabon en Porto zijn hier de maatregelen weer teruggedraaid. Dit betekent dat je hier niet naar toe kan reizen. Je kunt wel op vakantie naar andere regio’s in het land en naar Madeira en de Azoren.

Op vakantie naar Portugal, wat is er open?

Er gaan langzaamaan steeds meer dingen open. Voor sommige gelden restricties. Hieronder vind je een overzicht van alles wat open is tijdens je vakantie in Portugal:
  • Winkels, horecagelegenheden, sportscholen, culturele instellingen, supermarkten, tankstations, apotheken en bakkers zijn weer open. Er moet overal een afstand van 2 meter worden bewaard.
  • Bij excursies geldt dat er maximaal 20 personen mogen samenkomen. Er zijn ook een maximum aantal personen toegestaan bij bijvoorbeeld natuurparken en monumenten.
  • Tijdens je vakantie kun je lekker op het strand liggen, want deze zijn weer geopend. Hierbij zijn wel een aantal regels opgesteld zoals een minimale afstand van 2 meter tussen groepen gezelschappen. Via een app kun je de bezettingsgraad van de stranden zien. Ook kun je een ligbed reserveren voor een ochtenddeel of een middagdeel i.p.v. de gehele dag. Bedrijven langs het strand kunnen gekenmerkt zijn met een Clean & Safe label, wat aantoont dat het bedrijf aan de hygiëne eisen voldoet. Ook hotels maken gebruik van dit label.

Wat zijn de corona maatregelen in Portugal?

Nu we weer op vakantie kunnen is het belangrijk dat de regels worden nageleefd. Op deze manier kan iedereen weer veilig op reis! In Portugal zijn er een aantal regels waar iedereen zich aan moet houden:
  • Wanneer je besmet bent met het Covid-19 virus moet je verplicht 14 dagen in isolatie verblijven. Dit kan wanneer nodig in het ziekenhuis of in een aangewezen hotel.
  • Er moet ten allen tijde een mondkapje worden gedragen in binnenruimtes zoals het openbaar vervoer, winkels, scholen en gelegenheden met meerdere mensen. Buiten zijn mondkapjes niet verplicht.
  • Er geldt in Portugal een minimale fysieke afstand van 2 meter.
  • Er geldt een samenscholingsverbod in Portugal. Dit betekent dat er niet meer dan 20 personen mogen samenkomen. In Lissabon is dit aantal 10 personen.

Kan ik met de auto naar Portugal?

Ja dat kan weer! Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om met de auto op vakantie te gaan naar Portugal.

Kan ik met het vliegtuig naar Portugal?

Ja, je kan met het vliegtuig op vakantie naar Portugal. Check van te voren altijd even of er wijzigingen zijn bij jouw vlucht. Daarnaast hebben de luchtvaartmaatschappijen en luchthavens regels en protocollen opgesteld. Deze maatregelen zorgen ervoor dat jij veilig op vakantie kunt. Bekijk kort voor je vertek om te kijken wat deze protocollen zijn. Ga jij binnenkort op vakantie naar Portugal? We wensen je alvast een hele fijne en veilige reis toe!

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Portugal?

  • Als je op vakantie naar Madeira of de Azoren gaat moet je van te voren een negatieve coronatest hebben afgelegd. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Madeira of de Azoren hebt geboekt, betalen wij de kosten van de test! Je krijgt hier een mail over nadat je hebt geboekt. De gezondheidsverklaring dien je mee te nemen op reis. Als je geen test hebt gedaan, dien je deze ter plaatse af te nemen. Je moet dan wachten op het resultaat in een aangewezen hotel. Als de test positief is moet je in quarantaine verblijven in een aangewezen hotel door de overheid.
  • In openbare ruimtes dien je een mondkapje te dragen, daarom krijg je een mondkapje opgestuurd als je hebt geboekt bij Prijsvrij!
Als je een test hebt gedaan en een mondkapje bij hebt, ben je klaar om op reis te gaan!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.