JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Portugal » Alle maatregelen van Portugal » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Portugal

Voor het laatst bijgewerkt op 03-12-2020

Wil jij op vakantie naar PortugalWij houden alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwkeurig in de gaten. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie en antwoorden op de veelgestelde vragen.

Actueel:

Voor het vasteland van Portugal en de eilanden Azoren + Madeira geldt een code oranje. Dit betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. Ga je toch op vakantie? Dan dien je voor vertrek een negatieve COVID-19 test te hebben afgelegd.

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd Portugal

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik op vakantie naar Portugal?

Op dit moment geldt er een code oranje voor het volledige vasteland van Portugal inclusief de eilandengroepen Azoren en Madeira.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Portugal?

Als je op vakantie gaat naar Portugal zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden:

 • PCR-test en gezondheidsverklaring Madeira

Alle reizigers vanaf 12 jaar die naar Madeira op vakantie gaan, dienen een negatieve COVID-19 test af te leggen. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie hebt geboekt, helpen wij je met het regelen van de test. De COVID-19 test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst. De testuitslag kun je voor vertrek uploaden op deze website. Wanneer je de uitslag hier niet upload, dien je ter plaatse nog een coronatest af te nemen en in zelfisolatie te gaan tot je de uitslag ontvangt. Wij adviseren je om ook een uitgeprinte versie van de gezondheidsverklaring mee op reis te nemen.

 • PCR-test en gezondheidsverklaring Azoren

Alle reizigers vanaf 12 jaar die naar de Azoren op vakantie gaan, dienen een negatieve COVID-19 test af te leggen. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie hebt geboekt, helpen wij je met het regelen van de test. Voor De Azoren geldt dat je maximaal 72 uur voor vertrek een COVID-19 test af moet leggen en bij een verblijf langer dan 7 dagen dien je op de 6e dag ter plaatse nog een test af te leggen. Daarnaast dient u uiterlijk 72 uur voor vertrek een vragenlijst in te vullen via deze link. Na het invullen ontvangt u een code die u bij aankomst moeten laten zien. Wanneer u dit formulier niet invult, kunt u dit ook ter plaatse bij aankomst invullen.

 • Vliegen vanaf Nederland

 • Je hebt altijd een Nederlandse gezondheidsverklaring nodig wanneer je op reis gaat naar Portugal. Je dient dit formulier van te voren uit te printen en mee op reis te nemen.

  • Vliegen vanaf België

  Onlangs is het reisadvies van België aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een Belgische luchthaven dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Het Portugese vasteland is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link. Let op: dit is dus niet nodig voor een vakantie naar Madeira of de Azoren.

  • Mondkapjes

  Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Wij sturen je voor vertrek een gratis mondkapje op.

  Wat zijn de corona maatregelen in Portugal?

  Nu we weer op vakantie kunnen is het belangrijk dat de regels worden nageleefd op de bestemming zelf. Op deze manier kan iedereen weer veilig op reis! In Portugal zijn er een aantal regels waar iedereen zich aan moet houden:
  • Een mondkapje is verplicht voor iedereen (kinderen vanaf 10 jaar) in alle openbare binnenruimtes zoals het openbaar vervoer, winkels en supermarkten. In andere binnenruimten waar je geen afstand kunt houden of met meerdere huishoudens samenbent is een mondkapje ook verplicht.
  • Er geldt in Portugal een minimale fysieke afstand van 2 meter.
  • Horecagelegenheden sluiten om 01:00 uur en na 20:00 uur is er een verbod op alcoholverkoop.
  • Er geldt een samenscholingsverbod in Portugal vanaf 5 personen.

  Op vakantie naar Portugal, wat is er open?

  Hieronder vind je een overzicht van alles wat open is tijdens je vakantie in Portugal:

  • Winkels, horecagelegenheden, sportscholen, culturele instellingen, supermarkten, tankstations, apotheken en bakkers zijn weer open. Er moet overal een afstand van 2 meter worden bewaard.
  • Tijdens je vakantie kun je lekker op het strand liggen, want deze zijn weer geopend. Hierbij zijn wel een aantal regels opgesteld zoals een minimale afstand van 2 meter tussen groepen gezelschappen. Via de app 'Info Praia' kun je de bezettingsgraad van de stranden zien. Ook kun je een ligbed reserveren voor een ochtenddeel of een middagdeel i.p.v. de gehele dag. Download de app voor Android of Iphone. Bedrijven langs het strand kunnen gekenmerkt zijn met een Clean & Safe label, wat aantoont dat het bedrijf aan de hygiëne eisen voldoet. Ook hotels maken gebruik van dit label.

  Kan ik met de auto naar Portugal?

  Ja, je kunt met de auto naar Portugal reizen. Je dient er wel rekening mee te houden dat je door oranje gebieden reist om Portugal in te komen. Wanneer je door oranje gebieden reist, dien je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan.

  Kan ik met het vliegtuig naar Portugal?

  Ja, je kan met het vliegtuig op vakantie naar Portugal. Check van te voren altijd even of er wijzigingen zijn bij jouw vlucht. Daarnaast hebben de luchtvaartmaatschappijen en luchthavens regels en protocollen opgesteld. Deze maatregelen zorgen ervoor dat jij veilig op vakantie kunt. Bekijk kort voor je vertek om te kijken wat deze protocollen zijn.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.