JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Portugal » Alle maatregelen van Portugal » Prijsvrij.nl

Top 10 Hotels in Portugal

Bekijk de populairste hotels en resorts in Portugal op dit moment!

Reisadvies voor Portugal

Voor het laatst bijgewerkt op 25-05-2022

Portugal staat bekend om haar mooie stranden, levendige steden en fascinerende bezienswaardigheden. Wil jij dit prachtige land op een veilige manier ontdekken? Wij houden alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwkeurig voor je in de gaten. Zo ben je verzekerd van een zorgeloze en veilige vakantie in Portugal. Op deze pagina vind je dan ook alle belangrijke informatie en de antwoorden op de meest veelgestelde vragen omtrent corona. 

Actuele informatie Portugal

Goed nieuws! Het vasteland van Portugal en de eilanden Madeira en de Azoren staan op groen. Dit betekent dat je op vakantie kunt naar het zonnige Portugal! Om het land in te reizen laat je een vaccinatie- herstel of testbewijs zien. Dit kun je doen met het EU COVID-certificaat (DCC). Er gelden geen (inreis)beperkingen voor Madeira. 

Prijsvrij Garanties

Zin in een heerlijke vakantie naar Portugal? Vanwege alle corona maatregelen hebben wij daarom bij Prijsvrij Vakanties een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo kan je met een gerust hart op vakantie naar Portugal!

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info Portugal

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd Portugal

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

De kleurcode voor heel Portugal is groen. Dit betekent dat je op vakantie kunt! Ga je liever met de auto op vakantie naar Portugal? Dat kan! De grens tussen Portugal en Spanje is open voor regulier verkeer. Bij aankomst laat je je coronabewijs (vaccinatie, herstel of negatieve test) zien.

Als je op vakantie gaat naar Portugal zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden:

  • Heenreis naar Portugal (en de Azoren)

  Je kunt met je coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat) naar Portugal (inclusief Madeira en de Azoren)
  - Een vaccinatiebewijs; die laat zien dat je volledig bent gevaccineerd.
  - Een herstelbewijs; die niet ouder is dan 180 dagen na herstel
  - Een testbewijs; dit mag een negatieve antigeentest zijn van maximaal 48 uur oud voor vertrek (voor de Azoren is dit 24 uur) of een PCR-test van maximaal 72 uur voor vertrek. 

  Je hoeft je niet te laten testen als je een herstelbewijs van maximaal 180 dagen kunt laten zien. En kinderen onder de 12 jaar hoeven niet getest te worden. Daarnaast gelden er geen inreisbeperkingen meer voor je vakantie naar Madeira.

     • Terugreis naar Nederland

     Je hoeft geen test-, herstel-, of vaccinatiebewijs te laten zien bij terugkomst in Nederland. Ook hoef je de gezondheidsverklaring niet in te vullen. Alle reisregels van en naar Nederland vanaf jouw vakantiebestemming check je nog eens op de reizentijdenscorona website.


     • Vliegen vanaf België

     Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

      

     • Vliegen vanaf Duitsland

     Je kunt via Duitsland vliegen als je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 

     Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
     Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
     Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

     Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

       • De algemene maatregelen op het vasteland van Portugal:

       - Verplicht een masker dragen in het openbaar vervoer en o.a. in de taxi en zorginstellingen.

       • De algemene maatregelen op Madeira:

       - Het gebruik van een masker is verplicht in open en gesloten ruimtes, voor personen vanaf 6 jaar, voor de toegang, circulatie of verblijf in openbare ruimtes of wegen, wanneer de fysieke afstand aanbevolen door de gezondheidsautoriteiten onuitvoerbaar is.

       - Restaurants, bars en soortgelijke etablissementen, nachtclubs, sportscholen, sport en culturele, sociale, recreatieve en soortgelijke activiteiten:
         - Presentatie van het gestarte of voltooide vaccinatieschema, of
         - Herstelcertificaat, of
         - Snelle antigeentest, 7 dagen geldig, betaald op eigen kosten, in het geval van niet-gevaccineerde personen. Geldig voor kinderen vanaf 5 jaar (inclusief).


       Voor alle maatregelen op het vasteland check je de website van toerisme Portugal. De Azoren wordt onderverdeeld in 9 kleine eilanden en die hebben ieder hun eigen maatregelen. Dit geldt ook voor het eiland Madeira.

       Het openbare leven in Portugal (zowel het vasteland als de eilanden Madeira en de Azoren) is open! Zo kun je er winkelen, lekker uit eten, luieren op het strand en met de voetjes van de vloer in een bar of club.

       Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.