Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Madeira ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Madeira? Last minute Madeira en all inclusive Madeira vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Madeira van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Madeira te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! Het eiland Madeira behoort tot de Madeira-archipel en is onderdeel van Portugal.

Madeira - Het prachtige bloemeneiland

Lees meer

Populaire vakanties Madeira

Madeira is een exclusieve vakantiebestemming. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan, en is in oostelijke richting 650 kilometer verwijderd van Marokko. De hoofdstad van Madeira is Funchal, dat aan de zuidkant van het eiland ligt. Jaarlijks trekt Madeira vele vakantiegangers die de schitterende natuur van het eiland met eigen ogen willen aanschouwen.

 

Madeira wordt ook wel bloemeneiland genoemd, doordat er vele verschillende soorten bloemen groeien. In de bloeitijd (april/mei) vinden naar aanleiding daarvan vele festiviteiten plaats. Madeira is een vulkanisch eiland met rotsachtige kusten. Er zijn een paar kiezelstranden. Bijna de helft van het hele eiland bestaat uit Nationaal Park, waar men probeert de natuur zo goed mogelijk te behouden. Populaire bezienswaardigheden op het eiland zijn de lavagrotten, die door erosie bizarre vormen hebben aangenomen, of de levadas, kleine kanalen waar smalle voetpaden langs zijn aangelegd. Je kunt met een gids mooie wandeltochten maken langs de levadas. Ook kan je vanuit Madeira makkelijk naar het nabijgelegen eiland Porto Santo, dat wel beschikt over uitgestrekte goudgele zandstranden.

 

Van massatoerisme is op het eiland geen sprake en je vindt dan ook nog vele kleine, traditionele dorpjes. Daarnaast is het hele eiland een oase van natuur en bloemenpracht, waardoor Madeira vooral voor vakantiegangers die van rust en natuur houden, een must is.