Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Portugal ×
  • Madeira ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Zo’n 1000 kilometer ten zuidwesten van Portugal is het eiland Madeira gelegen. Dankzij de hoeveelheid aan bloemen wordt Madeira ook wel het bloemeneiland genoemd, maar naast dat vind je in dit afwisselende landschap ook imposante rotsen, vulkanisch gesteente en prachtige baaien. Voor natuurliefhebbers een waar paradijs en vandaar ook dat vele wandelaars en mountainbikers een vakantie naar Madeira boeken. Wandel nabij Santana langs de watervallen van het Queimadas woudpark of bewonder de sinaasappelbomen en orchideeën van Madeira Botanical Gardens in de hoofdstad Funchal. Het uitzicht vanaf dit park is magisch dus een bezoek is zeker de moeite waard! Geniet hier in alle rust van de natuur.

Lees meer

Populaire vakanties Madeira

Waar ligt het eiland Madeira?

Madeira is een exclusieve vakantiebestemming. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan, en is in oostelijke richting 650 kilometer verwijderd van Marokko. De hoofdstad van Madeira is Funchal, dat aan de zuidkant van het eiland ligt. Jaarlijks trekt Madeira vele vakantiegangers die de schitterende natuur van het eiland met eigen ogen willen aanschouwen.

Bloemeneiland Madeira met prachtige natuur

Madeira wordt ook wel bloemeneiland genoemd, doordat er vele verschillende soorten bloemen groeien. In de bloeitijd (april/mei) vinden naar aanleiding daarvan vele festiviteiten plaats. Madeira is een vulkanisch eiland met rotsachtige kusten. Er zijn een paar kiezelstranden. Bijna de helft van het hele eiland bestaat uit Nationaal Park, waar men probeert de natuur zo goed mogelijk te behouden. Populaire bezienswaardigheden op het eiland zijn de lavagrotten, die door erosie bizarre vormen hebben aangenomen, of de levadas, kleine kanalen waar smalle voetpaden langs zijn aangelegd. Je kunt met een gids mooie wandeltochten maken langs de levadas. Ook kan je vanuit Madeira makkelijk naar het nabijgelegen eiland Porto Santo, dat wel beschikt over uitgestrekte goudgele zandstranden.

Ideaal voor een ontspannen vakantie op Madeira

Van massatoerisme is op het eiland geen sprake en je vindt dan ook nog vele kleine, traditionele dorpjes. Daarnaast is het hele eiland een oase van natuur en bloemenpracht, waardoor Madeira vooral voor vakantiegangers die van rust en natuur houden, een must is.

Op het bloemeneiland ga jij je zeker niet vervelen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie of een wandelvakantie, op Madeira kan dit allemaal!


Blog
 • Foto
  De leukste vakantie tips & bezienswaardigheden voor bloemeneiland Madeira
  19 juli 2021

  Voor een rustgevende vakantie vol natuurschoon zit je zeker goed op Madeira, maar speciaal voor de sportievelingen die wel van avontuur houden hebben wij deze blog geschreven. Ontdek hier de coolste uitstapjes tijdens jouw vakantie op Madeira!

  Leukste vakantie tips voor Madeira