JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Highlights en tips voor een vakantie in Porto, Portugal

Highlights en tips voor een top vakantie in Porto

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 28-07-2021

Laat je betoveren door het schitterende Porto! Deze veelzijdige stad vind je aan de westkust van Portugal en beschikt over een unieke schat aan kenmerken voor jouw ideale vakantie. Zo is er een centrum voor bezienswaardigheden en highlights, maar zijn er ook talloze uitstapjes te maken in en nabij Porto. Omdat wij onze hele vakantie in de stad door hebben gebracht vertellen we je in deze blog al onze tips, zodat jij zonder huurauto een top vakantie in Porto tegemoet gaat.

Proef het originele Porto

En hiermee bedoelen we natuurlijk allereerst de port, want lekkerder dan in Porto ga je dit niet krijgen. Ben je – net als wij – niet de allergrootste liefhebber van port? Probeer het dan toch eens, want als je de originele port drinkt zul je zien dat dit héél anders smaakt dan wij hier gewend zijn. En dat bedoelen we positief. Ook is een portproeverij een superleuk uitstapje, want de Portugezen pakken graag groots uit. Een andere lokale lekkernij is de ‘pastel de nata’. Dit knapperige Portugese taartje is gevuld met vanilleroom en echt op iedere hoek verkrijgbaar. Extra leuk: het kost vaak maar €1!


Originele port & pastel de nata

Porto Beach

Ben je na een dagje winkelen – of port proeven – wel toe aan wat ontspanning, dan zit je in Porto goed! Er is namelijk een heerlijk strand waar je vanuit het centrum al in ongeveer veertig minuten naartoe loopt. Dit zandstrand biedt natuurlijk een heerlijke setting voor een siësta of goed boek, maar langs de boulevard zitten ook veel leuke cafés en restaurantjes voor een lekker hapje en drankje. Door de westelijke ligging kun je zo tijdens een romantisch diner de zon in de zee zien zakken.


Porto Beach

Een wandeling over de Ponte Dom Luís

Een absolute bezienswaardigheid is de brug de Ponte Dom Luís. Niet alleen is de brug zelf een bezienswaardigheid an sich – let op de overeenkomsten met de Eiffeltoren – ook het uitzicht dat je vanaf de brug hebt is fenomenaal! Omdat het autoverkeer op de eerste verdieping rijdt en de wandelaars op de 2e verdieping lopen is het er lekker relaxt wandelen. Dus neem deze brug zeker mee tijdens jouw vakantie in Porto en kijk op de schitterende Douro rivier en oude stad.


Ponte Dom Luís

Combineer historie met winkelen

Wil je jouw liefde voor cultuur combineren met de liefde voor winkelen van jouw kinderen? Dan zit je in Porto gebakken! Het oude centrum beschikt over een historisch hart waar je van de éne bezienswaardigheid in de andere valt. Bezoek bijvoorbeeld de kerk Terreiro da Sé inclusief het schitterende kerkplein, waar je ‘toevallig’ ook vele winkels én musea in de buurt vindt. Dwaal ook lekker door de kleine straatjes die je in het centrum vindt, zo wordt winkelen een tour langs allerlei highlights.


Terreiro da Sé


Hoteltip: My Story Santa Catarina****

We kunnen ons voorstellen dat je nog even aan het bijkomen bent van de veelzijdigheid van Porto. Stad, cultuur, strand, lekker eten… en dat allemaal op loopafstand. Wist je dat ons aanbod aan accommodaties net zo divers is? Zo hebben wij knusse stadshotels maar ook accommodaties wat verder buiten het centrum voor wat extra rust. Waar ga jij voor deze vakantie?

Boek nu je excursie