JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Top 7 bezienswaardigheden Lissabon » Prijsvrij Vakanties

Top 7 bezienswaardigheden van het hippe Lissabon

Auteur: Anne  Gepubliceerd op: 24-10-2023

In het zuidelijke puntje van Europa ligt Lissabon: een stad waar je maar geen genoeg van krijgt! Hier zijn talloze bezienswaardigheden te vinden. Van culturele highlights zoals de oude wijk Alfama tot urban hotspots zoals de LX Factory. En terwijl je van de ene naar de andere locatie gaat, kom je onderweg de mooiste street art tegen. Heb je wat langer de tijd om de omgeving in dit prachtige gedeelte van Portugal te ontdekken? Bekijk dan onze tips over uitstapjes in de omgeving.

1. Met tram 28 naar bezienswaardigheden

Als je aan Lissabon denkt, zie je waarschijnlijk het klassieke beeld van de gele tram voor je. Deze historische tram levert niet alleen mooie plaatjes op, maar vervoert jou ook de heuvel over! Het is een leuke én efficiënte manier om van de ene naar de andere bezienswaardigheid te gaan.


De beroemde gele tram van Lissabon

2. Alfama: de culturele highlight van Lissabon

Heb je zin om lekker rond te slenteren en een heel klein beetje te verdwalen? Ga naar Alfama, de oudste en best bewaard gebleven wijk van Lissabon. Via de smalle trappen en steegjes kom je bij de Castelo de Sao Jorge - de ideale plek om even uit te rusten en van het uitzicht te genieten. En blijf vooral hangen tot in de avonduren - dan klinkt het Portugese volkslied (Fado) door de straten!


Uitzicht over de wijk Alfama

3. Inspiratie opdoen in LX Factory

Onder de grote, rode brug ligt de industriële wijk LX Factory. Een hoogtepunt voor creatievelingen en vintage-liefhebbers. Hier vind je hippe restaurants, galerijen en boetiekjes met unieke items. Ook zijn er regelmatig feestjes en optredens. Wil je graag winkelen in de buitenlucht? Kom op zondag naar de vlooienmarkt!

4. Cultureel uitstapje: de kastelen van Sintra

Als sprookjes echt bestaan, dan zeker in Sintra! Dit kleurrijke stadje is bekroond tot Werelderfgoed. En als je alle vrolijke villa’s en paleizen ziet begrijp je gelijk waarom. Met als hoogtepunt het Paleis van Pena: het kleurrijkste kasteel van Europa.

Hoteltip: Vila Gal Sintra*****


Paleis van Pena in Sintra

5. Dineren in de haven van Santo Amaro

Aan de voet van de brug Ponte 25 de Abril ligt de haven van Santo Amaro. Dit is een geweldige plek om even neer te strijken voor een hapje of drankje. Vanaf je tafeltje kijk je namelijk uit over de brug en het iconische Christusbeeld, Cristo-Rei. Tip voor stelletjes: blijf nog even zitten tot je de zon onder ziet gaan in rivier de Taag. Romantisch!

6. Tip voor zonliefhebbers: Cascais

Cascais, beter bekend als de Portugese Rivièra, is een populair uitstapje vanuit Lissabon. En het is heel makkelijk om er te komen! Met de trein ben je binnen een half uur op locatie. Zo hou je genoeg tijd over om lekker op het strand te liggen. Of om mensen te kijken vanuit een van de vele strandtentjes.

Hoteltip: Pestana Cidadela Cascais****


Kust van Cascais

7. Bezoek Mosteiro dos Jerónimos

Mosteiro dos Jerónimos, een 16e-eeuws hiëronymietenklooster, is een goede bezienswaardigheid om de dag mee te starten. Koning Manuel 1 gaf opdracht voor de bouw, maar het eindresultaat heeft hij nooit gezien. Het bouwen nam namelijk honderd jaar in beslag! Maar het is absoluut de moeite waard: jaarlijks komen duizenden toeristen kennismaken met het klooster en haar rijke geschiedenis.

Mosteiro dos Jerónimos


Zie jij jezelf al rondlopen in de hippe wijk van LX Factory of tussen de paleizen van Sintra? Pak je koffer maar vast in voor Lissabon! Heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan eens waar je allemaal kan overnachten!