Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Portugal ×
  • Algarve ×
  • Albufeira ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Albufeira

Het bekende Albufeira; een oud vissersdorp dat is uitgegroeid tot één van de meest toeristische bestemmingen van Portugal. Dankzij het heerlijke zandstrand en levendige centrum reizen er jaarlijks vele vakantiegangers af naar deze gezellige badplaats in de Algarve. Aan restaurants is geen gebrek in Albufeira, het centrum staat er vol mee! Geniet van de verse vis in een van de vele restaurants of ga voor een andere keuken, de keuze is hier reuze! Blijf je liever in de buurt van je hotel? Albufeira heeft een breed aanbod All Inclusive hotels, zodat je zorgeloos kunt genieten van een ontspannen vakantie. Ben je met je gezin op vakantie? Bezoek dan Zoomarine of Aqualand voor échte waterpret. De kids zullen in deze waterparadijzen zeker genieten. Daarnaast biedt het bruisende uitgaanscentrum vele bars, clubs en discotheken waardoor het ook erg populair is als jongerenvakantie.

Lees meer

Populaire vakanties Albufeira

Waar ligt Albufeira?

Albufeira is waarschijnlijk de meeste geliefde badplaats voor een vakantie in Portugal. De badplaats ligt in de Algarve, de meest zuidelijke provincie van het land. Albufeira ligt in het officiële district Faro. Daarnaast is Albufeira niet alleen een stad, maar ook de naam van een grotere, gelijknamige gemeente, met enkele kleinere deelgemeentes onder zijn hoede. De meeste vakantiegangers gaan echter voor de bekendste stad en grootste stad: Albufeira.

Tips vakantie Albufeira

Albufeira is in feite een oud vissersdorpje, waar de haven nog enigszins aan herinnert. Al is deze inmiddels uitgegroeid tot een moderne jachthaven. Net als de rest van het oude vissersdorpje. Het dorpje is inmiddels uitgegroeid tot een grote, moderne stad en één van de meest toeristische bestemmingen. Het mooie strand is zeker een bezoekje waard, evenals het historisch en archeologisch museum of de kunstgalerie. Daarnaast vind je in de directe omgeving van de stad al drie golfbanen. Ook voor de golfliefhebber is Albufeira dus een ideale vakantiebestemming! Het oude gedeelte van de plaats is nog goed behouden. Als je even door de smalle, knusse straatjes dwaalt hebben je al snel leuke winkeltjes en gezellige terrasjes gevonden.

De Strip - uitgaan in Albufeira

In het oude gedeelte van de stad vind je ook barretjes en kleine discotheken, waar je dansend de nacht door kunt komen. In het nieuwe gedeelte heb je veel van dezelfde faciliteiten, ook hier vind je vele Portugese en internationale restaurants, leuke winkels en een bruisend uitgaansleven. In het nieuwe gedeelte, Praia da Oura zie je dit alles echter in een moderne setting. Hier bevind zich bovendien de uitgaanstraat van Albufeira, ook wel 'De Strip' genoemd. Je vind hier een zeer compleet aanbod van uitgaansgelegenheden. De afstand tussen het oude en nieuwe gedeelte is zo'n 3 kilometer en overbrug je gemakkelijk per taxi of eventueel te voet.

Blog

 • Foto
  5x de leukste activiteiten in Albufeira
  05 augustus 2021

  Toe aan een zonnige vakantie in het zuiden van Portugal? In deze blog lees je alles over de mooiste plekken en leukste bezienswaardigheden in Albufeira.

  5x de leukste activiteiten in Albufeira