Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
    • Albufeira ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Albufeira

Op zoek naar een goedkope vakantie Albufeira? Last minute Albufeira en all inclusive Albufeira vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Albufeira van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Albufeira te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! Albufeira staat bekend als de meest belangrijke toeristische badplaats van Portugal en is gelegen in de Algarve.

Lees meer

Populaire vakanties Albufeira

Albufeira - Grillige rotsformaties en prachtige stranden

Albufeira is waarschijnlijk de meeste geliefde badplaats voor een vakantie in de Algarve. De badplaats ligt in de Algarve, de meest zuidelijke provincie van Portugal. Albufeira ligt in het officiële district Faro. Daarnaast is Albufeira niet alleen een stad, maar ook de naam van een grotere, gelijknamige gemeente, met enkele kleinere deelgemeentes onder zijn hoede. De meeste vakantiegangers gaan echter voor de bekendste stad en grootste stad; Albufeira.

 

Albufeira is in feite een oud vissersdorpje, waar de haven nog enigszins aan herinnert. Al is deze inmiddels uitgegroeid tot een moderne jachthaven. Net als de rest van het oude vissersdorpje. Het dorpje is inmiddels uitgegroeid tot een grote, moderne stad en één van de meest toeristische bestemmingen. Het mooie strand is zeker een bezoekje waard. evenals het historisch en archeologisch museum, of de kunstgalerie. Daarnaast vind je in de directe omgeving van de stad al drie golf banen. Ook voor de golfliefhebber is Albufeira dus een ideale vakantiebestemming!

 

Het oude gedeelte van de plaats is nog goed behouden. Als je even door de smalle, knusse straatjes dwaalt hebben je al snel leuke winkeltjes en gezellige terrasjes gevonden.

Uitgaan in Albufeira

In het oude gedeelte van de stad vind je ook barretjes en kleine discotheken, waar je dansend de nacht door kunt komen. In het nieuwe gedeelte heb je veel van dezelfde faciliteiten, ook hier vind je vele Portugese en internationale restaurants, leuke winkels en een bruisend uitgaansleven. In het nieuwe gedeelte, Praia da Oura zie je dit alles echter in een moderne setting. Hier bevind zich bovendien de uitgaanstraat van Albufeira, ook wel 'De Strip' genoemd. Je vind hier een zeer compleet aanbod van uitgaansgelegenheden. De afstand tussen het oude en nieuwe gedeelte is zo'n 3 kilometer en overbrug je gemakkelijk per taxi of eventueel te voet.