Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Madeira ×
    • Funchal ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Een vakantie naar Funchal? Het is gelegen in het zuiden op het Portugese eiland Madeira. Madeira wordt ook wel het bloemeneiland genoemd en dat is tevens terug te zien in de hoofdstad Funchal. Geniet hier van de geuren van alle exotische bloemen. Daarnaast is er genoeg te doen in deze prachtige stad. Bezoek bijvoorbeeld de imposante Sé kathedraal, spot alle street art of ga met de kabelbaan naar het hoger gelegen Monte. Vergeet je camera niet, want het uitzicht is prachtig! Ook beschikt deze stad over een haven met een boulevard vol met gezellige terrasjes, waar je onder andere kan genieten van een typisch lokaal drankje; Pocha! Ook zin gekregen in een vakantie naar Funchal? Bekijk snel onze hotels!

Lees meer

Populaire vakanties Funchal

Maak kennis met Funchal

Deze stad is voor toeristen de grootste trekpleister van het eiland. Funchal is gelegen tegen de heuvels van een schitterende baai. De naam Funchal komt voort uit 'Funcho'; het kruid venkel wat werd gevonden bij de ontdekking van het eiland. Kort na de ontdekking van het eiland Madeira in de 15e eeuw werd de stad gesticht, waardoor Funchal een rijke geschiedenis kent.

Bezienswaardigheden in Funchal 

Het is een stad met tal van bezienswaardigheden, zoals de kathedraaal Sé. De kathedraal ligt in de oudste wijk van Funchal, namelijk Zona Velha. Het is een wirwar van kleine straatjes waar ook het Museu de Arte Sacra is gevestigd. Verder telt Funchal nog een tiental andere musea over uiteenlopende onderwerpen, maar het Museu Quinta das Cruzes of huis van de kruisen is echt een aanrader.

Natuurlijk heeft ook Funchal zijn botanische tuin, de 'Jardim Botanico', hier kan je genieten van prachtige vergezichten. Maar dit is niet de enige. De stad heeft ook nog andere tuinen die geopend zijn voor het publiek. Ook bezienswaardig is het Convento de Santa Clara, een kloosterkerk en de Mercado dos Lavradores. In deze drie verdiepingen tellende markthal zijn alle ambachten vertegenwoordigd.

Ben jij helemaal enthousiast geworden over Funchal? Bekijk snel alle hotels!