Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Portugal ×
  • Porto ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Porto is een stad en regio in Portugal die bekend staat om haar grote natuurlijke en culturele diversiteit. Niet alleen de portwijn is bekend maar ook de schitterende oude kerken en monumenten laten menig hart sneller kloppen! De stad Porto wordt doorkruist door de rivier de Douro. Een prachtige rivier om een leuke boottocht op te maken. Heb je in de stad al voldoende bezienswaardigheden ontdekt? Dan zijn er in de omgeving ook vele leuke steden om te bezoeken zoals Gaia en Coimbra. Van oude, karakteristieke steden tot gezellige studentensteden. Om je vakantie nog beter te maken kun je ook het eiland Madeira bezoeken!

Lees meer

Populaire vakanties Porto

Highlights in de omgeving van Porto

- Gaia ligt tegenover Porto op de zuidelijke kant van de Douro. In Gaia liggen bijna alle porthuizen. Je kunt de stad van boven bekijken met de "Teleférico de Gaia", een gondel waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Ook kun je aan de kade gezellig terrasjes bezoeken. Gaia is de stad die het dichtste bij Porto gelegen is. De rest van de steden zijn verder weg in Portugal.

- Braga is een van de oudste steden van Portugal. In de stad zijn veel kerken en kloosters te bewonderen, zoals "Kathedraal Se". De stad wordt als het Rome van Portugal gezien. 


- Coimbra heeft veel universiteiten en mooie bezienswaardigheden. Zoals de oude universiteit "Velha universidade" en de oude kathedraal "Se Velha". 


- Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan en hoort bij Portugal. Het is een klein, bergachtig eiland met veel flora en fauna. Funchal is de enigste stad op het eiland en het middelpunt van het eiland.


- De Azoren is een eiland archipel van 9 eilanden en behoren ook tot Portugal. De Azoren staat bekend om vulkanen, steile kliffen, valleien, heuvels, grotten, bossen en waterbronnen. 

Vliegen naar Porto

De snelste manier om in Porto te komen, is met het vliegtuig. Vliegen naar Porto duurt maar 2,5 uur vanaf Nederland en België. Er gaan rechtstreeks vluchten van Amsterdam, Eindhoven, Brussel-Charleroi en Düsseldorf-Weeze naar het vliegveld van Porto. Je kunt vanaf de airport ook makkelijk met een huurauto naar in de buurt gelegen stad Gaia. Verder kun je in Porto zelf goed winkelen, cultuur snuiven en genieten van het weer.

Blog

 • wat te doen in porto boten
  Tips voor een top vakantie in Porto
  28 juli 2021

  Het veelzijdige Porto is een fantastische vakantiebestemming met vele bezienswaardigheden en highlights. Benieuwd naar onze tips voor een top vakantie? Lees dan deze blog!

  Tips voor Porto