Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Portugal ×
  • Algarve ×
  • Lagos ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ben je op zoek naar een van de mooiste plekjes van Portugal? Zoek dan niet verder, want een vakantie Lagos heeft het allemaal! Met de mooiste stranden van de Algarve is Lagos ideaal voor een strandvakantie Portugal. In deze stad vind je naast gezellige restaurants en barretjes ook de mogelijkheid tot uitgaan. Het centrum van Lagos heeft een lang verleden en beschikt over historische bezienswaardigheden zoals eeuwenoude kerkjes. Daarnaast mogen de fotogenieke rotsformaties langs de kust niet ontbreken! Bewandel de kustroute en geniet van het indrukwekkende uitzicht over de Atlantische Oceaan. Ponta da Piedade herken je vast van de prachtige, grillige rotsen en het helderblauwe zeewater. Huur een auto, ontdek de omgeving en geniet van jouw zonvakantie Portugal!

Lees meer

Populaire vakanties Lagos

Lagos - Prachtige badplaats met rijk verleden

Lagos wordt beschouwd als één van de mooiste dorpjes van Portugal en heeft een rijk verleden. Lange tijd was het onderdeel van de Moorse beschaving, totdat het in de 13e eeuw werd heroverd door de Portugese koning Alfons II. Later werd Lagos het centrum en startpunt voor de Portugese ontdekkingsreizigers.

Het heeft een levendig en sfeervol centrum met vele kerkjes, hotels, pleintjes, appartementencomplexen en een camping. De stad is op heuvels gebouwd en kijkt via de boulevard met palmen uit over de baai en op de vissers- en de jachthaven. De binnenstad heeft nog steeds het originele stratenpatroon, de historische gebouwen en de 800 jaar oude stadsmuren. Het stadje heeft zijn kleinschaligheid en ontspannen atmosfeer behouden. De vele gezellige terrasjes, restaurantjes en kleine winkeltjes zijn op een natuurlijke manier ingepast. De vriendelijke bewoners maken het plaatje compleet. Zij geven Lagos die heel speciale en relaxte uitstraling.

Stranden van Lagos

Nabij het historische centrum van Lagos vind je Praia de Batata. Dit is het dichtstbijzijnde strand en het ligt beschut tussen de rotsen en steile kliffen. Doordat er vrijwel geen golven zijn, is dit een ideaal strand voor gezinnen met jonge kinderen. Ten oosten van Lagos loopt het mooie en brede zandstrand Meia Praia. Deze plek is ideaal voor watersporters en is bereikbaar via diverse voetpaden die door de zandduinen lopen. Verder kun je nog naar het populaire en prachtige Praia Dona Ana of een van de overige kleine baaitjes tussen de mooie rotsformaties.

Blog

 • Foto
  Wat te doen in Lagos; ontdek de leukste tips!
  25 februari 2021

  Albufeira kan dan wel de meest bekende plek in de Algarve zijn, maar de beroemdste toeristische attractie van Portugal vind je in Lagos. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en ontdek dé bezienswaardigheden van Lagos.

  Ontdek de leukste tips!