Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Portugal ×
  • Lissabon ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Lissabon is een oude stad aan de westkust van Portugal. De stad heeft veel cultuur door de vele bezienswaardigheden. Lissabon is goed te bereiken met het vliegtuig en het reizen op de bestemming is goed te doen. Lissabon is gebouwd op heuvels met veel smalle steegjes en trappen. Met name de oudere wijken van de stad zoals Bélem, Alfama en de Bairro Alto zijn populair. Een leuke andere manier om Lissabon te ontdekken is met de GoCars. Het zijn kleine autootjes die door de hele stad kunnen rijden en je krijgt informatie over de bezienswaardigheden. Tevens stuurt de GPS je de juiste richting op. De omgeving van Lissabon heeft verrassend veel te bieden. 

Lees meer

Populaire vakanties Lissabon

Vakantie Lissabon

Vliegen naar Lissabon duurt ongeveer 2,5 uur. Bij aankomst land je op Portela Airport. Vanaf de luchthaven kun je de Aerobus naar het centrum pakken. In de stad kun je jezelf het makkelijkste vervoeren met de tram. Ook kun je natuurlijk de trein pakken voor de verdere afstanden buiten Lissabon. Dat is de snelste en makkelijkste manier. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomermaanden ligt rond de 30 graden. Meer landinwaarts in Portugal liggen de temperaturen nog hoger. De lente en herfst zijn daarom de beste reistijden.

Omgeving Lissabon

In de omgeving van Lissabon vind je de badplaatsen Coimbra, Estoril en Cascais. Coimbra is een historische en gezellige studentenstad. De oudste universiteit van Portugal staat in Coimbra. Het is een overzichtelijk stad met de universiteit boven op de heuvel en daar omheen steegjes. Estoril is daar in tegen meer toeristisch met de bekende Palácio de Queluz, een paleis met tuinen. Via de boulevard kun je naar het plaatsje Cascais lopen.

Met de trein kun je natuurlijk de mooie stad Porto ook bezoeken voor een dagtripje. Het is een kleinere en minder toeristische stad dan Lissabon. Een nachtje naar de Algarve is een aanrader door de prachtige kustlijn met veel stranden en mooie plekken.

Blog

 • Foto
  Top 7 bezienswaardigheden van het hippe Lissabon
  21 juli 2021

  In het zuidelijke puntje van Europa ligt Lissabon: een stad waar je maar geen genoeg van krijgt! Hier zijn talloze bezienswaardigheden te vinden.

  Wat te doen in Lissabon